Mario tilfreds i rollen som allround-spiller

Kategorier


Mario Ticinovic har spillet samtlige kampe for FCN i denne sæson. (Foto: Boesenfoto.dk)

Mario tilfreds i rollen som allround-spiller

– Jeg nyder at være i klubben, og Danmark er blevet mit andet hjemland, siger kroaten Mario Ticinovic efter to et halvt år i FC Nordsjælland

23-årige Mario Ticinovic er den eneste i FC Nordsjællands Superligatrup, der har spillet samtlige kampe i denne sæson, idet han udover alle ti Superligakampe også var med i pokalkampen. Han er også den spiller, der dækker flest forskellige pladser. Mario er holdets ”allrounder”, der både kan spille back og kantangriber i begge sider. De fleste kampe har han spillet som højre back, men i den seneste kamp mod Randers måtte han hurtigt rykke over som venstre back, da anfører Patrick Mtiliga blev skadet. – Jeg foretrækker at spille i højre side, men jeg har det fint med at spille flere forskellige positioner. Det er op til trænerne at vælge, hvad de synes, er bedst for holdet. Jeg glæder mig over at spille og er altid klar til at hjælpe holdet, hvor der er brug for mig. – Det er rigtig sjovt i denne sæson, hvor vi har fået så god en start. Det skal gerne fortsætte, og vi tror på det. Det kræver også lidt held at vinde fodboldkampe, og det har vi haft flere gange, men vi arbejder altid hårdt for det, ligesom vi gjorde for det ene point i Randers sidst, siger Mario Ticinovic. Han kom til FC Nordsjælland samtidigt med landsmanden Ivan Runje i januar 2012, og de vil sandsynligvis begge runde 100 kampe med tigeren på brystet i denne sæson. Mens Mario Ticinovic i starten af sin tid hos FCN havde svært ved fysisk at klare alle 90 minutter, spiller han nu fuld tid næsten hver gang: – Jeg havde det lidt svært i starten med skiftet til dansk klima, og problemer med helbredet gjorde, at jeg ofte måtte skiftes ud efter en times spil. Men nu har jeg vænnet mig til alt her, føler mig rigtig godt tilpas og er helt fit. – Den danske sommer har også været helt fantastisk. Næsten bedre end sommeren i Kroatien. Jeg nyder at være i klubben, og efter to et halvt år her, føler jeg også, at Danmark er blevet mit andet hjemland. – Jeg ser store muligheder i det hold, vi har. Der er ikke så mange ændringer i forhold til sidste sæson, men Uffe er kommet tilbage efter sin lange skadespause, og han scorer de mål, der gør en forskel. – Og selv om Stokholm er væk, er spillestilen den samme, og de mange nye unge spillere er vant til den. Vi har dygtige trænere og skal bare arbejde hårdt videre, så skal vi nok blive ved med at få point, siger Mario Ticinovic. Han har spillet på alle Kroatiens U-landshold til og med U/21, men A-landsholdet mangler i samlingen: – Det er meget svært at komme på Kroatiens A-landshold, men det er selvfølgelig noget, man altid drømmer om. Lige nu er det bare ikke noget, jeg tænker ret meget på. Det gælder om at gøre det bedst muligt for FC Nordsjælland og holde fokus på klubben ved træningen hver eneste dag. – Nu har vi fået træningsfri lørdag og søndag, fordi der er landskampe, og så kan jeg igen komme en tur hjem til Kroatien. Det er dejligt med to sammenhængende fridage, som vi har fået et par gange før i efteråret. – Vi kommer retur på mandag med ny motivation og har samlet energi til at yde lidt ekstra ved træningen op til kampen mod SønderjyskE. Det er en god variation, og vi er parat til at kæmpe for at holde fast i toppen, siger Mario Ticinovic. Han har vundet både guld og sølv med FC Nordsjælland. I guldsæsonen blev det til 11 kampe i foråret 2012 for Mario Ticinovic, men i sølvsæsonen var han en del skadet og spillede kun 18 af Superligakampene. I sidste sæson var han tilbage ved fuld styrke og spillede 29 af de 33 kampe og altså indtil videre samtlige kampe i denne sæson.