Forfærdeligt nederlag i sidste sekund

Kategorier

x
Kasper Lorentzen har her prikket bolden forbi målmand Nicolai Larsen og fældes, men der blev ikke fløjtet for straffespark. (Foto: Boesenfoto.dk)

Forfærdeligt nederlag i sidste sekund

FCN styrede kampen mod AaB i 92 minutter og 58 sekunder, men fik ikke scoret og tabte i stedet 0-1 på et selvmål til allersidst

Skæbnen kunne næsten ikke være mere grufuld end den, der ramte FCN i aftenens kamp mod AaB i Farum Park. Et skuffende 0-0 resultat, som trods alt havde været til at leve med, blev i allersidste sekund af tillægstiden forvandlet til et fuldstændig forrykt 0-1 nederlag. På et selvmål. Det er næsten ikke til at fatte, at det kan ske i en kamp, hvor FCN ikke blot har kontrol hele vejen igennem, men også fik skabt så mange målchancer, at det virker ganske grotesk at stå tilbage helt uden point. FCN viste vilje og aggressivitet i spillet hele vejen igennem, men desværre ikke den nødvendige effektivitet i afslutningerne. Forsvaret stod stærkt kampen igennem og gav blot AaB én eneste målchance i hele kampen, mens tigrene selv kom til en række kvalificerede forsøg. Dog uden den fornødne skarphed, og det kom FCN altså til at betale den ultimative pris for. 1. halvleg var med FCN i teten fra start, men de rigtig store chancer kom først efter en lille halv time. Først var Uffe Bech tæt på at score med knæet på Patrick Mtiligas indlæg, og lidt efter blev Joshua John spillet blank med keeper Nicolai Larsen, som desværre reddede. Og på returen fik AaB den eneste åbne målchance i hele kampe, men Anders K. Jacobsen skød forbi FCN-målet. Efter pausen satte FCN endnu mere tryk på, og Kasper Lorentzen var tæt på at score med et fladt skud, som Nicolai Larsen lige akkurat fik vippet udenom stolpen. Og da Kasper Lorentzen lidt efter blev jordet af AaB-keeperen i et gennembrud, troede alle 4.000 tilskuere, at FCN endelig ville få et straffespark, men dommer Jens Maae skønnede anderledes. Joshua John var tæt på at score med et velplaceret skud efter en time, men også det fik Nicolai Larsen viftet over kassen. Og da alle til sidst havde indstillet sig på en målløs kamp, kom så ti sekunder før tid det indlæg, som Pascal Gregor var så uheldig at heade i eget net.  I næste spillerunde har FCN udekamp mod Superligaens tophold FC Midtjylland. Det er allerede på fredag kl. 18.30. Næste hjemmekamp er braget mod FCK, der gæster Farum Park til Superligakamp søndag 9. november kl. 19.15. Du kan allerede nu sikre billet til den storkamp HER. Kampens gang minut for minut: Se HER Man of the Match: Dagens Man of the Match Partner VB Byg valgte FC Nordsjællands midtbanespiller Andreas Maxsø som den bedste FCN-spiller. Lagde du mærke til: Hvor stærkt FCN-defensiven virkede hele kampen igennem. FCN har som tophold lukket alt for mange mål ind, og det har man haft fokus på op til kampen, og det var virkelig imponerende, hvordan AaB blev holdt fra målchancer, uden at det gik ud over FC Nordsjællands eget offensive spil. Hørt på spillergangen: Det var forståeligt nok ikke mange ord, der blev sagt i FC Nordsjællands omklædningsrum efter kampen, men Uffe Bech forsøgte at udtrykke sine følelser således: – Man stod og tænkte, det her er bare løgn. Det sker bare ikke. Og så blev kampen fløjtet af. – Selv AaB-spillerne kom og sagde, at det var den kamp, de havde været allerlængst fra at vinde, men det kan vi ikke bruge til så meget. I bund og grund er det jo vores egen skyld. Vi har chancer til at vinde og skulle have lukket kampen. Det er mangel på kvalitet, at vi ikke gør det. – Når vi spiller så godt, som vi gør i dag, så har vi kun os selv at bebrejde, at vi ikke vinder, lød det fra Uffe Bech. Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCN: 53% – AaB: 47%
Skud:
FCN: 16 – AaB: 5
Skud på mål:
FCN: 6 – AaB: 1
Hjørnespark:
FCN: 7 – AaB: 9 Matchfacts:

Superligaen, 12. runde, 27. oktober 2014 

FCN-AaB 0-1 (0-0)
Mål:
93. minut: 0-1 Selvmål (Pascal Gregor)
Tilskuere: 4.016 tilskuere
Dommer: Jens Maae
Advarsler: Martin Vingaard, FCN, samt Rasmus Thelander og Kasper Risgård, AaB
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
2 Ivan Runje
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
7 Uffe Bech
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
17 Søren Christensen (ind i 65. minut 11 Morten Nordstrand)
20 Kasper Lorentzen 
23 Mario Ticinovic  (ind i 79. minut 18 Emiliano Marcondes)
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
13 Oliver Thychosen
15 David Moberg Karlsson
27 Mathias Hebo
28 Nicklas Mouritsen