Dejligt point i en svær udekamp

Kategorier


for anden gang i denne sæson holdt David Jensen rent bur. (Foto: Boesenfoto.dk)

Dejligt point i en svær udekamp

FC Nordsjælland fik ikke spillet til at fungere rigtigt i Randers men holder fast i andenpladsen med en målløs kamp.

Engang imellem kan 0-0 være et rigtigt godt resultat, og for FC Nordsjælland var dagens kamp i Randers én af den slags. FCN fik nemlig et særdeles vigtigt point med sig hjem fra den svære topkamp, selv om spillet slet ikke ville flyde, som vi har set det tidligere i sæsonen. Det var nok navnlig kronjydernes fortjeneste, for hjemmeholdet sad så tæt på samtlige nordsjællandske spillere kampen igennem, at næsten alt opspil blev spoleret af en tackling, før det blev målsøgende. Reelt havde FCN én stor mulighed for at score i hele kampen, mens Randers kom til betydeligt flere farlige chancer. Heldigvis stod defensiven så godt kampen igennem, at det alligevel lykkedes at holde nullet og sikre sæsonens anden 0-0 kamp i Kronjylland. Den første var i Hobro. Alle mand kæmpede for at få det uafgjorte resultat, og belønningen er, at FCN holder Randers bag sig og fastholder andenpladsen. FCN blev også ramt af et uheld allerede efter godt fem minutters spil, hvor anfører Patrick Mtiliga skadet måtte forlade banen. Mario Ticinovic blev flyttet over som venstre back, mens Andreas Maxsø kom ind som højre back. Og da Ticinovic også måtte udgå med en skade godt ti minutter før tid, måtte der igen skiftes på backpladserne, hvor Mathias Hebo kom ind til sin Superligadebut. På den baggrund er det ekstra flot af forsvaret og keeper David Jensen at holde stand i samtlige 94 minutter, for Randers jagtede til det sidste sejren. FCN var dog tæt på at snyde hjemmeholdet for alle point kun otte minutter før slutfløjtet, da Uffe Bech blev fældet til et frispark udenfor feltet. Martin Vingaards skarpe skud prellede af på overliggeren. Men i resten af kampen kneb det slemt for FCN at komme til afslutninger, for Randers fik lukket godt af for Joshua John og Uffe Bech på de to kanter, og opspillet midt på banen led af for mange fejlpasninger. Derfor kunne tigrene også være mest tilfredse, da slutfløjtet lød. Uafgjort på udebane i en topkamp vidner om, at alle mand fortsat viser de rigtige dyder og holdånd. i næste weekend er der landskamppause, og næste hjemmekamp for FC Nordsjælland er lørdag den 18. oktober mod SønderjyskE. Du kan allerede nu sikre billet til den kamp HER. Kampens gang minut for minut: Se HER Dagens detalje: Den var af den lidt mere kuriøse slags, idet FCN-anfører Patrick Mtiliga havde glemt at tage sin kamptrøje på ved indløb til kampen i Randers, og han måtte derfor have den bragt ud til sig fra omklædningsrummet, lige inden de to anførere skulle trække lod. Desværre havde han kun glæde af trøjen i fem minutter, før han måtte udgå med en skade og give anførerbindet videre til Søren Christensen. Lagde du mærke til: At unge Mathias Hebo Rasmussen afløste en skadet Mario Ticinovic i det 79. minut. Han er kun godt 19 år og det var hans første optræden i Superligaen efter sin debut pokalkampen. At det var femte kamp i træk, FCN havde samme startopstilling. Allerede efter fem minutter, måtte der dog ændres, da Patrick Mtiliga udgik med en skade. Hørt på spillergangen: Anders “AC” Christiansen var ikke helt tilfreds med kampens forløb: – Jeg synes, der var muligheder for at skabe noget mere, og så er det frustrerende, at vi i dag ikke formår at holde bedre fast i bolden. – Men når det ikke ville lykkes, måtte vi jo koncentrere os om at forsvare og holde nullet, og vi må være tilfredse med det ene point. Statistisk set: Boldbesiddelse:
Randers: 53% – FCN: 47%
Skud:
Randers: 16 – FCN: 5
Skud på mål:
Randers: 4 – FCN: 1
Hjørnespark:
Randers: 3 – FCN: 1 Matchfacts:

Superligaen, 10. runde, 5. oktober 2014 

Randers-FCN 0-0 
Tilskuere: 5.021 tilskuere
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Advarsler: Mads Agesen og Mads Fenger, Randers, samt Søren Christensen og Anders “AC” Christiansen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
2 Ivan Runje
3 Pascal Gregor
5 Anders ”AC” Christiansen
7 Uffe Bech
8 Patrick Mtiliga (ind i 6. minut 4 Andreas Maxsø)
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
17 Søren Christensen
20 Kasper Lorentzen (ind i 73. minut 15 David Moberg Karlsson)
23 Mario Ticinovic  (ind i 79. minut 27 Mathias Hebo)
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
11 Morten Nordstrand
18 Emiliano Marcondes
24 Kamal Issah