David kan se frem til U/21 EM-slutrunden

Kategorier


David Jensen fik ikke kamptid på U/21 landsholdet i denne omgang, men på lørdag er han klar til at vogte buret for FC Nordsjælland i hjemmekampen mod SønderjyskE. (Foto: Boesenfoto.dk)

David kan se frem til U/21 EM-slutrunden

Det lykkedes for Danmarks U/21 landshold at sikre EM-billet med uafgjort 1-1 på Island

Danmarks U/21 landshold klarede lige akkurat skærene på Island med 1-1. Dermed er billetten til EM-slutrunden for U/21 landshold i juni i Tjekkiet sikret, og måske vinker der også en OL-billet forude for David Jensen og co. De fire bedste af de otte lande i EM-slutrunden kvalificerer sig nemlig til OL i Brasilien i sommeren 2016. David Jensen var dog ikke på banen i de to afgørende kampe mod Island, idet landstræner Jess Thorup havde valgt at spille med Jacob Busk på mål. Busk tabte ti minutter før tid bolden til islandsk scoring ved 0-0, men både han og resten af det danske landshold slap med skrækken, da dommeren heldigvis valgte at dømme et dansk frispark. I stedet bragte Nicolai Thomsen Danmark foran 1-0 i kampens 90. minut, mens Island fik udlignet i tredje og sidste minuts overtid på straffe. Dermed var EM-billetten dansk efter en nervøs kamp, og David Jensen kan med fortsat sikre præstationer i Superligaen for FC Nordsjælland håbe på spilletid ved EM i Tjekkiet fra 17. til 30. juni. Islands mål blev i første kamp holdt rent af FC Nordsjællands reservekeeper Runar Alex Runarsson, men på grund af en skade, måtte han melde fra til returkampen i Island i aftes. David Jensen og Alex Runarsson er i morgen tilbage i Farum Park til forberedelserne frem mod lørdagens hjemmekamp mod SønderjyskE kl. 17.00. Allerede i dag var Uffe Bech, A-landsholdsdebutanten fra kampen i Albanien, tilbage ved den åbne træning i Farum Park, efter at han i aftes fik hele 2. halvleg på banen mod Portugal i et fyldt Parken. Efter sin debut i Albanien konstaterede Uffe Bech, at en drøm var gået i opfyldelse, og at debutkampen i nationaldragten forhåbentlig blev den første af mange. Nr. 2 kom altså allerede tre dage senere, da Uffe Bech blev sendt i spil fra 2. halvlegs start mod Portugal, og han var et frisk pust, selv om det desværre ikke lykkedes at score, og kampen i slutsekunderne endte som en dansk kæmpe skuffelse. Uffe Bech blev rykket op fra U/21 til A-landsholdet til de to vigtige EM-kampe, og udover deltagelsen på A-landsholdet kan Uffe Bech også glæde sig over U/21 landsholdets succes, som han selv har været en del af undervejs i EM-kvalifikationen, og han vil også kunne deltage i U/21 slutrunden i Tjekkiet.