Hebo fik sin debut i nationaldragten

Kategorier


Mathias Hebo var med fra start i U/20 landskampen og fik dermed sin officielle debut.

Hebo fik sin debut i nationaldragten

FC Nordsjælland er den klub, der har flest spillere på landsholdene fra U/18 til U/21

Der er landskamptermin i øjeblikket, og det betyder udover A-landsholdets aktiviteter også en række samlinger og/eller landskampe for U-landsholdene. FC Nordsjælland er rigt repræsenteret på alle landsholdene fra U18 til U/21, hvor hele ni spillere fra FCN har været eller er afsted i national tjeneste. Dermed er FC Nordsjælland også den klub med flest spillere på landsholdene fra U/18 til U/21, og for Mathias Hebo var U/20 landskampen i Slovakiet mod De Forende Arabiske Emirater tirsdag også officiel debut i nationaldragten. Og det blev en ekstra speciel oplevelse, fordi kampen på grund af voldsom regn i sidste øjeblik måtte flyttes til et lille stadion uden lys på banen og derfor afkortes med ti minutter, da mørke gjorde det umuligt at fortsætte. Emiliano Marcondes var ligesom Mathias Hebo med i startopstillingen, og Nicklas Mourtitsen kom på banen kort inde i 2. halvleg. For Mathias Hebo var det trods de intermistiske forhold en uforglemmelig debut: – Jeg var med fra start og har nu fået landskampnålen. Det betyder meget efter at jeg hidtil kun havde spillet en uofficiel kamp mod Liverpool. Den officielle landsholdsdebut er en drøm, der går i opfyldelse, og jeg vil altid huske den for omstændighederne med en kamp, der blev afkortet på grund af mørke. Men det tager bestemt ikke noget af glæden fra mig. – Det føles sindssygt stort at få en landskamp, og nu skal jeg bare bruge det som inspiration. Det gælder om fortsat at arbejde hårdt her ved klubtræningen i FCN og suge til mig af lærdom fra alle de dygtige midtbanespillere i klubben, så jeg selv kan være klar til kamp for FCN en dag. Næste mål er naturligvis at få debut i Superligaen, lyder det fra Mathias Hebo. Udover de tre FCN-spillere i aktion på U/20 landsholdet tirsdag aften i 1-0 sejren over De Forenede Arabiske Emirater, havde FCN også Uffe Bech med på banen i den meget vigtige U/21 landskamp i går i Ålborg, hvor Rusland blev besejret med 4-2 og pladsen i play off til EM-slutrunden blev sikret definitivt som nr. 1 i gruppen. Målmand David Jensen er også med i U/21 truppen men måtte denne gang nøjes med reservetjansen. Uffe Bech spillede hele kampen og gjorde det godt som oplægger til et par af målene. U/21 spiller også i Aalborg den sidste kvalifikationskamp på tirsdag, men førstepladsen er nu sikker uanset resultatet. Udover de fem spillere på U/21 og U/20 er Mathias Jensen og Mads “Mini” Pedersen med U/19 landsholdet, der spiller vanskabskampe mod Norge og Sverige i aften og på mandag. U/18 har også netop haft en træningssamling uden kampe, og her var FCN repræsenteret af målmand Thomas Gall og Benjamin Lund.