FCN sætter kurs mod toppen

Kategorier


Kasper Lorentzen scorede til 1-1 og tændte for alvor håbet om sejr for FCN.

FCN sætter kurs mod toppen

Efter endnu et imponerende comeback vandt FC Nordsjælland 2-1 i Silkeborg og viste igen høj moral

“The comeback kids” gjorde det igen.
For fjerde gang i syv kampe vendte FCN et truende nederlag til en sejr. Silkeborg kom foran med en hurtig scoring direkte på frispark, og føringen holdt til pausen. Men kort inde i 2. halvleg fik FCN udlignet på smukkeste vis, da Kasper Lorentzen headede det præcise indlæg fra Joshua John i kassen til 1-1. Herefter satte FCN tempoet i vejret og viste vilje til at jagte sejren, og belønningen kom fire minutter før tid, da indskiftede Morten Nordstrand med koldt overblik spillede Uffe Bech fri til skud, og Uffe Bech blev matchvinder med sin femte sæsontræffer. Med de tre point sætter FCN for alvor igen kurs mod toppen, og der venter nu et topbrag på søndag i Farum Park, når ubesejrede FC Midtjylland kommer på besøg. FCN fik igen vist den rette moral, og det var virkelig holdånd, der løftede det hele i 2.halvleg til en fortjent sejr på en dag, hvor det tog lang tid at finde de rigtige takter. Silkeborg er godt nok bundhold, men med den hurtige føring som rygstød var hjemmeholdet konstant i mand mod mand pres hele 1. halvleg, og det slog meget spil i stykker for FCN og gav en meget chancefattig 1. halvleg. Men spillestilen kostede også Silkeborg mange kræfter, og det så man tydeligt konsekvensen af efter pausen, da tigrene fik ny energi med den hurtige udligning. I to situationer indefor kun et minut midt i 2. halvleg reddede David Jensen to nærgående Silkeborg-forsøg, men ellers afviste FCN-forsvaret næsten alt efter pausen, og tigrene kom selv til rigtig mange afslutninger. Angrebene mod Silkeborgs mål blev mere og mere skarpe, og kort før tid kom så den forløsende træffer til 2-1. Dermed vendte FCN 0-1 ved pausen til sejr på 2-1 akkurat som i Aalborg mod AaB. Nu bliver det en rigtig publikumstræffer, når det suveræne tophold FCM på søndag gæster Farum Park. Du kan allerede nu sikre billet HER.  Kampens højdepunkter: 4. minut: 1-0 Emil Scheel udnytter et direkte frispark lige udenfor feltet begået af “AC” efter en kikset tæmning. Scheel Banker bolden over muren og ind i målhjørnet.
16. minut: Joshua John spilles blank på en dyb stikning fra Uffe Bech, men hollænderen misser sin tæmning, så bolden løber ind i favnen på Silkeborgs keeper.
32. minut: Uffe Bech har et godt hovedstød på hjørnesparksindlæg fra Kasper Lorentzen, men bolden bliver blokeret.
34. minut: Søren Christensen spilles fri på en smart detalje af Martin Vingaard, der springer over bolden, men desværre forsøger SC en tværpasning i stedet for selv at skyde.
41. minut: Jesper Bech har et resolut og velplaceret skud, men en velplaceret David Jensen griber bolden.
48. minut: 1-1 Joshua John bryder igennem til baglinjen og serverer et højt indlæg, som Kasper Lorentzen kommer løbende til, og shan ender bolden i mål med et knaldhårdt hovedstød.
56. minut: David Jensen redder to gange indenfor samme minut skud fra Jeppe Illum og Nicolaj Agger.
59. minut: Uffe Bech får en gratis chance på en forkert tilbagelægning, men målmand Kasper Jensen redder skuddet helt oppe i målhjørnet.
71. minut: Bolden balancerer på Silkeborgs målstreg efter tilfældigheder i forbindelse med et hjørnespark, men i sidste øjeblik får Silkeborgs keeper fat i læderet.
74. minut: Vingaard får en skudchance fra nært hold efter hjørnespark, men skuddet passerer lige forbi trekanten.
82. minut: Skud af Mario Ticinovic blokeres af en forsvarer lige foran mål.
86. minut: 1-2 Morten Nordstand spæner til baglinjen på en dyb stikning, og han holder på bolden, indtil den oplagte spilmulighed er der, hvorefter “Nord” serverer for Uffe Bech, der gør sig til Superligatopscorer igen med fem sæsontræffere.
90. minut: Indskiftede David Moberg Karlsson dribler sig fri til skud fra nært holm, men målmanden redder.  Dagens detalje: Den stod Morten Nordstrand for, da han bevarede ro og overblik til at lave et perfekt oplæg fra baglinjen til Uffe Bechs sejrsmål fire minutter før tid. Nordstrand havde flere spilmuligheder, men den flade pasning til Uffes venstreben var den helt rigtige løsning. Lagde du mærke til: At FC Nordsjællands spillere bar sort armbind for at ære mindet om Michael Henriksen, der døde i et helikopterstyrt for godt en uge siden. På søndag i hjemmekampen mod FCM vil Michael Henriksen også blive mindet med et minuts stilhed før kampstart. Hørt på spillergangen: Anders “AC” Christiansen var lidt indblandet i Silkeborgs mål og derfor ekstra glad for, at det alligevel blev til sejr: – Det var ikke så godt, men vi skal åbenbart være bagud, før vi får gang i scoringerne. Vores 1. halvleg var ikke så god. Der var for lidt kvalitet over spillet, og der var ikke tempo nok. Vi snakkede i pausen om, at nu måtte vi virkelig steppe op. – Heldigvis fik vi udligningen hurtigt, og det hjalp på det hele. der blev mere plads at spille på, og på en dag, hvor vi langtfra var prangende, er det ekstra dejligt alligevel at stå med de tre point. Og en trods alt fortjent sejr, synes jeg. – Nu glæder vi os til hjemmekampen mod FC Midtjylland på søndag. Det kan blive en fed kamp, lyder det fra “AC”. Målmand David Jensen nød også sejrsmålet fra sin position: – Det var dejligt at se den gå i kassen til 2-1. Stort cadeau til Nord (Morten Nordstrand) for det oplæg og til hele holdet for indsatsen. Det var et dumt frispark, vi lavede til deres mål, og han rammer den så klokkerent, at jeg ikke kan nå derud. – Men da vi fik udlignet, troede vi alle på sejren og gik efter den. Jeg er også glad for at kunne bidrage med et par gode redninger på et kritisk tidspunkt. Nu er vi tilbage på sporet. Silkeborg er et svært sted at spille, og når vi kan vinde her og vise sådan en moral, åbner der sig store muligheder, siger David Jensen. Statistisk set: Boldbesiddelse:
Silkeborg: 45% – FCN: 55%
Skud:
Silkeborg: 14 – FCN: 21
Skud på mål:
Silkeborg: 4 – FCN: 10
Hjørnespark:
Silkeborg: 4 – FCN: 8 Matchfacts:

Superligaen, 7. runde, 14. september 2014 

Silkeborg-FCN 1-2 (1-0)
Mål:
4. minut: 1-0 Emil Scheel
48. minut: 1-1 Kasper Lorentzen, assist Joshua John
86. minut: 1-2 Uffe bech, assist Morten Nordstrand
Tilskuere: 2.390 tilskuere
Dommer: Dennis Mogensen
Advarsler: Daniel Pedersen, Jesper Bech og Jeppe Illum, Silkeborg, samt Ivan Runje, David Moberg Karlsson og Anders “AC” Christiansen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
2 Ivan Runje
3 Pascal Gregor
5 Anders ”AC” Christiansen
7 Uffe Bech (ind i 87. minut 15 David Moberg Karlsson)
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
17 Søren Christensen (ind i 81. minut 18 Emiliano Marcondes)
20 Kasper Lorentzen (ind i 74. minut 11 Morten Nordstrand)
23 Mario Ticinovic  
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
4 Andreas Maxsø
24 Kamal Issah
27 Mathias Hebo