FCN er midtjydernes onde pokalånd

Kategorier

x

FCN er midtjydernes onde pokalånd

FC Nordsjællands mange pokaltriumfer mod FC Midtjylland har også smittet af på styrkeforholdet til Superligaen

Indtil for fem sæsoner siden havde FCN nærmest et kompleks overfor FC Midtjylland, men det har ændret sig en hel del i de seneste fem sæsoner, hvor det har været helt lige mellem de to klubber i Superligaen, og i DBU Pokalen har tigrene lammetævet ulvene. De to pokaltriumfer med finalesejre over FCM både i 2010 og 2011 og den første sejr til tigrene i Herning nogensinde i Superligaen den 12. sept. 2009 har været milepælene på vejen mod et skifte i magtforholdet. Samlet set har FCM stadig et stort overtag i Superligasammenhæng med 16 sejre mod 8, mens 12 af de 36 kampe er endt uafgjort. Men ser man kun på de seneste fem sæsoner er det helt lige med 5 sejre til hver klub og 5 uafgjorte kampe. Og i Farum Park har tigrene fået overtaget med 6 sejre, 4 uafgjorte og kun 4 nederlag i de 14 hjemmekampe. FC Midtjyllands statistiske overtag gennem alle sæsoner er således primært baseret på de første mange kampe i Herning. Tager man så DBU Pokalen med i billedet, tipper det helt rundt. De seneste fem sæsoner i træk er FCN og FCM tørnet sammen i pokalturneringen. Både i 2010 og 2011 var det i finalen, hvor FCN begge gange triumferede. Siden har de to hold mødt hinanden hvert år i 1/8 finalen, og her har FCN to gange slået FCM ud af DBU Pokalen, mens FCM kun kan se tilbage på succes i 2012/13 sæsonen, hvor FCN tabte efter forlænget spilletid med et helt ungt hold, da mange stamspillere skulle spares til Champions League kampene. FC Nordsjælland har hentet tre titler, idet pokaltriumferne også er krydret med Danmarksmesterskabet i 2012. FC Midtjylland jagter fortsat sin første titel. I sidste sæson lignede midtjyderne meget længe en guldaspirant, men blandt andet de to nederlag til FCN kostede dyrt, så det endte med bronze i en skuffende sæsonafslutning. Nu er ulvene så igen i førerposition og på titeljagt, inden styrkeforholdet til tigrene på ny skal testes.