Stor dag for dansk fodbold

Kategorier


Der er rigeligt at glæde sig over på denne fredag – foto: Rie Neuchs

Stor dag for dansk fodbold

Divisionsforeningen og Spillerforeningen er fredag morgen nået til enighed om en ny overenskomst for dansk fodbold.

FC Nordsjælland og resten af fodbolddanmark kunne i løbet af natten glæde sig over det hårde arbejde som der er blevet lagt i at nå til enighed med Spillerforeningen. Fra FCN har Allan K. Pedersen siddet med i forhandlingerne helt indtil det sidste håndtryk, og har derfor været med til at påvirke forhandlingerne i den rigtige retning sammen med resten af af forhandlingsudvalget. Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen fortæller: – Vi har forhandlet en meget vigtig overenskomst på plads. Dermed er dansk fodbolds fremtid sikret både på kort og længere sigt. De europæiske kampe i de kommende uger kan gennemføres som planlagt, og også i de hjemlige turneringer ruller bolden videre. Det er vi vanvittigt glade for. Det har været både lange og hårde forhandlinger, men med tanke på det resultat, vi har nået, har det været det hele værd, siger direktør i Divisionsforeningen, Claus Thomsen, der er tilfreds med resultatet. – Vi har fået den korte, klare og tidssvarende overenskomst, som var målet lige fra begyndelsen. Samtidig har vi fået en overenskomst, der udelukkende omhandler arbejdsmarkedsområdet. Det betyder, at det kommercielle område ikke findes i den nye overenskomst, og klubberne har dermed muligheden for, at skabe indtægter og udvikle og udløse det potentiale, der findes i dansk fodbold. Til glæde for klubber og spillere, men især til glæde for de tusindvis af fans, der har set tålmodigt til fra sidelinjen i løbet af de seneste uger og måneder, mens vi har forhandlet. Dem skylder vi en stor tak. Nu glæder vi os til at give dem al den underholdning og alle de smil og fodboldoplevelser, de fortjener, siger Claus Thomsen. Mens klubberne har fået den glasklare overenskomst, de ville have, kan også spillerne glæde sig. De kan se frem til store forbedringer i den nye aftale. – Der er forbedringer til alle spillere i den nye overenskomst, og det er vi glade for. De fortjener det, for det er dem, der er omdrejningspunktet i den fantastiske sport, fodbold er. Disse forbedringer har været dyre, men de har også været nødvendige, fastslår Claus Thomsen, der i samme åndedrag sender en stor tak til Spillerforeningens spillerrepræsentanter og LO, for deres store medvirken til en ny aftale. Parterne på den anden side af forhandlingsbordet, er dog ikke de eneste, der fortjener en varm og dybfølt tak.  Divisionsforeningens forhandlingsudvalg har gjort et fænomenalt stykke arbejde, som nu har givet pote, og også klubberne har vist en imponerende styrke i løbet af de langstrakte forhandlinger, der har varet siden foråret. – Klubberne har vist en fantastisk solidaritet, loyalitet og vilje. Vilje til sammenhold og kompromis. Det har været katalysatoren for den bæredygtige og helstøbte overenskomst, vi nu har i hånden. De seneste uger og måneder har bragt fodboldfamilien tættere sammen, og det kan kun blive en styrke i fremtiden, der med ét tegner lys for dansk fodbold, slutter Claus Thomsen. FCN kigger nu frem mod mandagens topopgør på udebane mod Hobro IK, hvor tigerne skal op i mod Superligaens oprykkere, som har fået en fænomenal start.