Joshua John: Vi skal give alt fra start

Kategorier


Joshua John scorede sejrsmålet til 3-2 mod Esbjerg i søndags i Farum Park. (Foto: Rie Neuchs).

Joshua John: Vi skal give alt fra start

FC Nordsjællands hollandske angriber glæder sig til lørdagens kamp i Aalborg, hvor han for præcis to år siden fik sin debut med et drømmemål

Når der lørdag kl. 17.00 fløjtes op til kamp på Nordjyske Arena er det næsten præcis to år siden, at Joshua john gjorde sit indtog i dansk fodbold samme sted med en super kasse til slutfacit 1-1. FC Nordsjælland havde netop hentet den lynhurtige angriber fra FC Twente, og han blev sluppet løs på grønsværen otte minutter før tid i kampen, som AaB førte 1-0, og kun fem minutter senere havde Joshua John sat sit første markante fodaftryk med en vigtig udligning. Det var den 4. august 2012, og kun en uge senere lærte hele fodbold-Danmark for alvor Joshua John at kende, da han i Farum Park mod Silkeborg nettede yderligere fire gange i løbet af kampens første 36 minutter. Altså fem Superligamål fra “den flyvende hollænder” efter kun i alt 41 minutters spilletid i dansk fodbold. – Jeg husker tydeligt mit første mål for FC Nordsjælland i Aalborg. Det gav mig en god start i dansk fodbold og styrkede min selvtillid. Det er så vigtigt for en angriber, og da jeg så lavede fire mål i næste kamp var det nærmest uvirkeligt for mig. – Jeg var slet ikke vant til at score så meget fra Holland, men jeg følte, at jeg fik masser af plads at løbe på, og det har jeg så heller ikke rigtig fået i samme grad siden. Det var meget vigtigt for mig med den start i FCN, for jeg havde brug for, at folk troede på mig. Som angriber er det vigtigt at føle sig fri til at gøre nogle ting med bolden uden at tænke på, om man lever fejl. Og det kan man kun, hvis man får tillid, siger Joshua John. Han glæder sig naturligvis til gensynet med sin debutbane men ved også, at det bliver en uhyggelig svær opgave mod de danske mestre, der også netop har præsteret så flot i Europa. AaB vendte torsdag morgen retur fra triumfen i Zagreb og måske er de nordjyske spillere stadig lidt mærkede af den kamp: – Det var imponerende flot af AaB, og godt for dansk fodbold, at de vandt den kamp. Vi skal prøve at udnytte, at de måske er lidt trætte i morgen, og vi må bruge al vores energi fra første fløjt. Hvis vi giver alt fra start og har skarpheden, tror jeg både på en god kamp og et godt resultat. – Vi havde en dårlig statistik på udebane i sidste sæson, og det skal vi gerne have ændret på med det samme i denne sæson, hvor vi blandt andet skal stå bedre imod ved hjørnespark og frisparksindlæg. Når man ser de andre hold spille i Europa kribler det lidt. det kunne jeg også godt tænke mig at prøve igen, så vi må jo gøre alt for at kvalificere os, lyder det fra Joshua John. Han har været topscorer for FCN i Superligaen i to sæsoner i træk, og i søndags kom han på tavlen for første gang i denne sæson, da han scorede sejrsmålet til 3-2 mod Esbjerg. Så skarpheden og selvtilliden er der igen hos Joshua John før mødet med AaB.