Helt misvisende facit på måltavlen

Kategorier


David Moberg Karlsson fik sin debut for FCN i de sidste tyve minutter og havde et glimrende scoringsforsøg. (Foto: Boesenfoto.dk)

Helt misvisende facit på måltavlen

FC Nordsjælland styrede kampen i en time og skabte mange målchancer, men skarpheden manglede og så slog Brøndby til og vandt 3-0

Normalt siger man, at tabellen lyver ikke. Men det samme gælder åbenbart ikke for måltavler. I hvert fald var det helt misvisende, at måltavlen i Farum Park viste 3 til Brøndby og 0 til FCN, da der blev fløjtet af efter en kamp, hvor hjemmeholdet var klart bedst i den første time. Et 0-3 nederlag kan naturligvis ikke forklares med held og uheld, men FC Nordsjællands manglende skarphed sammenholdt med Brøndbys effektivitet gav det misvisende facit, der slet ikke afspejler kampens forløb. 1. halvleg var livlig med målrettet spil fra begge hold og med tigrene som de dominerende. Der var mange skud på mål i begge ender af banen, men de farligste forsøg stod FCN for. Der manglede bare lige det sidste i afslutningerne. Det kampbillede blev endnu mere udpræget i det første kvarter af 2. halvleg, hvor Brøndby nærmest blev sat under belejring. Veloplagte angreb over begge kanter splittede flere gange BIF-forsvaret, men det afsluttende skud var enten ikke hårdt eller præcist nok til at passere den stærkt spillende Lukas Hradecky i Brøndby-målet. Og da FCN ikke kendte sin besøgelsestid, slog Brøndby pludselig til efter en lille time på et gratis tilbud, som Johan Elmander udnytter til 1-0 for gæsterne. Da de kort efter kom foran 2-0 efter hjørnespark, blev den en anden kamp. Brøndby fik et boost af medgangen, og FCN formåede ikke at skabe ny spænding. Kahlenberg kunne derimod sætte trumf på til 3-0 med små ti minutter igen. Når FCN har sundet sig over skuffelsen, gælder det om at tage alt det gode fra den første time med til de kommende kampe. Næste opgave er ude mod Silkeborg om 14 dage, og næste hjemmekamp er mod FCM søndag 21. september.  Man of the Match:
Anders “AC” Christiansen blev kåret som kampens bedste FCN-spiller af Man of the Match Partner HBN Teknic. Dagens detalje: Den stod Ivan Runje for, da han kom tilbage på banen efter at være blevet syet både over og under øjet efter et sammenstød med Johan Elmander. Ivan Runje tog mange løb fremad i banen med bolden gennem hele kampen, og pludselig lavede han også en pirouette a la Laudrup med bolden klæbet til foden, inden han spillede den videre. Lagde du mærke til: At den nyindkøbte svensker David Moberg Karlsson kom på banen til debut for FCN i de sidste tyve minutter og ganske kort efter sin indtræden var tæt på at score. På en fremlægning fra Søren Christensen løb Karlsson dybt med stor speed og drejede sig smart fri til et resolut skud, som en ringere keeper end Hradecky havde laset passere. Hørt på spillergangen: Anders “AC” Christiansen var meget skuffet: – Det er en tom følelse, man sidder med lige nu. Men det var jo på en måde selvforskyldt, når vi ikke scorer og så i stedet lukker dem ind.. – I morgen prøver vi at finde de positive sider, men det er meget svært lige nu. Kasper Lorentzen var med fra start for første gang i halvandet år og fik en time på banen: – De var bedre til at score på deres chancer, end vi var, og på den måde, er det jo vores egen skyld.. De straffede os, og derfor må vi se på de 0-3 cifre nu. Vi tage ved lære af det, så det er os, der rammer dem mentalt ved at score først i stedet for omvendt. Søren Christensen prøvede at se fremad: – Det er meget mærkeligt at sidde her og have tabt 0-3 i sådan en kamp. Og lige nu er vi skuffede, men vi må bare videre og se fremad igen fra i morgen. Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCN: 51% – Brøndby: 49%
Skud:
FCN: 14 – Brøndby: 12
Skud på mål:
FCN: 7 – Brøndby: 8
Hjørnespark:
FCN: 5 – Brøndby: 3 Matchfacts:

Superligaen, 6. runde, 31. august 2014 

FCN-Brøndby 0-3 (0-0)
Mål:
56. minut: 0-1 Johan Elmander
65. minut: 0-2 Fredrik Semb
81. minut: 0-3 Thomas Kahlenberg
Tilskuere: 7.689 tilskuere
Dommer: Lars Christoffersen
Advarsler: Pascal Gregor, FCN, og Riza Durmisi, Brøndby.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
2 Ivan Runje
3 Pascal Gregor
5 Anders ”AC” Christiansen  (ind i 83. minut 11 Morten Nordstrand)
7 Uffe Bech
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John (ind i 70. minut 15 David Moberg Karlsson)
17 Søren Christensen
20 Kasper Lorentzen (ind i 62. minut 18 Emiliano Marcondes)
23 Mario Ticinovic  
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
4 Andreas Maxsø
21 Kristian Lundberg
27 Mathias Hebo