FCN henter ung islandsk forsvarsspiller

Kategorier


Adam Örn Arnarson er ny spiller i FCN-truppen og har senest været i NEC Nijmegen – foto: fcn.dk

FCN henter ung islandsk forsvarsspiller

Den kun 18-årige Adam Örn Arnarson er U/19 landsholdsspiller på Island og har det seneste år spillet for den hollandske 1. divisionsklub NEC Nijmegen.

FC Nordsjælland har netop skrevet kontrakt med islændingen Adam Örn Arnarson, der tiltræder i Superligatruppen med omgående virkning. Han kommer oprindeligt fra Breidablik på Island, den samme klub som Ólafur Kristjánsson trænede, før han kom til FC Nordsjælland 1. juli, men den seneste sæson har Arnarson spillet for NEC Nijmegen i Holland. Adam Örn Arnarson fylder 19 år den 27. august og er således årgang 1995 ligesom de mange nyoprykkede spillere i Superligatruppen fra FC Nordsjællands eget U/19 mandskab, bl. a. den islandske keeper Runar Alex Runarsson. Adam Örn Arnarson er forsvarsspiller og spiller højre back på Islands U/19 landshold. Ólafur Kristjánsson forventer sig meget af sin nye spiller på sigt: – Adam Arnarson kom allerede som 16-årig ind omkring seniortræningen i Breidablik, og han fik også nogle få kampe på Breidabliks førstehold, inden han skiftede til NEC Nijmegen. – Han har potentialet til at blive en rigtig god forsvarsspiller. Han har en fin teknik, spiller aggressivt og læser spillet godt. Men nu skal han lige vænne sig til spillet her og vores liga og lægge lidt på fysisk. Vi har tålmodighed og ser ham som en spiller til fremtiden. – Han har lært meget af sæsonen hos Nijmegen, som har skolet ham godt. Og jeg kender ham som en lærevillig spiller, der lytter efter og arbejder for tingene. Han er en boldfast spiller, der arbejder godt begge veje. En moderne back, lyder det fra Ólafur Kristjánsson. Selv fortæller Adam Örn Arnarson om skiftet: – Jeg er rigtig glad for at komme til FC Nordsjælland, og jeg har fået et godt indtryk af klubben efter at have trænet med, og spillerne har taget godt i mod mig, og det føles lidt ligesom at komme hjem. Klubben står tæt sammen, og jeg ser frem til at skal præstere hver dag til træning. – Mit mål er at blive en bedre spiller, udvikle mine færdigheder og på sigt blive førsteholdsspiller, men det handler om at kæmpe sig ind på holdet. Og det passer mig godt, for jeg er som type, en der altid giver mig 100 procent, siger Arnarson. Facts om Adam Örn Arnarson: Alder: 18 år


Nationalitet: Island


Klubber: Breidablik og NEC Nijmegen
Højde: 180 cm
Landskampe: 30 U-landskampe.