FC Nordsjælland køber David Moberg Karlsson

Kategorier


David Moberg Karlsson spiller med nummer 15 – foto: fcn.dk

FC Nordsjælland køber David Moberg Karlsson

Den 20-årige angriber David Moberg Karlsson har underskrevet en 4-årig kontrakt med FC Nordsjælland og kommer til at optræde i trøje nummer 15.

Fra den sportslige ledelse udtaler Jan Laursen: –  Vi er glade for, at aftalen med David og Sunderland endelig er faldet på plads. Det har været et langt, hårdt men også konstruktivt forhandlingsforløb med Sunderland, og vi er glade for, at David også har bevist, at han virkelig vil vores projekt, idet han har givet afkald på en givtig lang kontrakt med Sunderland. Vi tror på, at vi sammen kan forløse det store potentiale, som David indeholder. Han passer perfekt til vores spillestil, og i vores træningsmiljø vil han med hårdt arbejde og tålmodighed fra vores side kunne blomstre og vise de egenskaber, som gjorde ham attraktiv for adskillige storklubber i udlandet efter hans gennembrug på IFK Göteborgs Allsvenska hold i en meget ung alder, siger Jan Laursen. Selv glæder Moberg sig til at komme i gang i FC Nordsjælland: – Jeg er ikke i tvivl om, at dette er det rigtige skifte for mig, og jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang og møde mine nye holdkammerater. Jeg har hørt virkelig mange gode ting om klubben, som er dygtig til at udvikle unge spillere, og det er vigtigt for mig. – Alt skulle handle om at blive bedre i klubben og udvikle spillerne til at kunne præstere på højeste niveau, og det er netop det jeg vil. Jeg vil være den bedste, jeg kan blive, og jeg håber på, at jeg kan gøre en forskel i kampene eller i hvert fald på sigt kunne komme til at gøre det, siger David Moberg Karlsson. Moberg kommer til fra Premier League-klubben Sunderland, som købte svenskeren i 2013 fra IFK Göteborg, hvor han havde spillet siden 2010. Det blev ikke til nogen officielle kampe på Sunderlands Premier League mandskab, men David fik vist ved flere lejligheder sin målfarlighed på såvel reserveholdet som på førsteholdet, bl.a. i en af hans første optrædener, hvor han i en pre-season kamp scorede sejrsmålet mod Tottenham. Cheftræner Ólafur Kristjánsson ser frem til den øgede konkurrence i truppen: – Vi får en spiller med usædvanlig meget fart i fødderne, og som på egen hånd kan lave det uventede og afgøre kampene. David kan spille stort set alle vores offensive positioner. Han vil give os endnu flere strenge at spille på i kampene, og jeg ser frem til at arbejde sammen med ham. Nu skal vi have ham helt op i omdrejninger og han skal lære holdet og stilen at kende, siger Ólafur Kristjánsson. Kontrakten har en varighed af 4 år, og de to klubber er enige om, ikke at offentliggøre detaljer i aftalen. David Moberg Karlsson træner første gang med, når holdet træner i Farum Park onsdag formiddag. Facts: Navn: David Moberg Karlsson
Nationalitet: Sverige
Født: Mariestad, Sverige
Alder: 20.03-1994
Højde: 179cm
Tidligere klubber: IFK Mariestad, IFK Göteborg, Sunderland, Kilmarnock (Lån)
Landshold: 17 U-landskampe
Trøjenummer: 15