Værd at vide før premieren mod FC Vestsjælland

Kategorier


Denne saksesparksscoring mod FCK vil Morten Nordstrand altid blive husket for, og i dag hyldes han for 100 kampe med tigeren på brystet. (Foto: Boesenfoto.dk)

Værd at vide før premieren mod FC Vestsjælland

FC Nordsjælland spiller i dag kl. 18:30 hjemme i Farum Park. Her er lidt statistiske vinkler på sæsonens første Superligakamp.

VIDSTE DU AT… …Morten Nordstrand spillede sin kamp nr. 100 for FCN i forårets sidste kamp mod Brøndby, og “Nord” Vil derfor blive hyldet før dagens kamp. Alle med 100 kampe eller derover kommer i det eksklusive Hall of Fame selskab, og Morten Nordstrand bliver nr. 16 på tavlen. Nordstrand er lige fyldt 31 år og kan således nå mange flere kampe i sin karriere. Han kan også sigte mod at blive topscorer gennem alle tider. Lige nu ligger han nr. to på den liste med 33 scoringer i sine 100 kampe med tigeren på brystet. …Farum Park har været tigrenes sikre bastion tre sæsoner i træk, hvor det i alt kun er blevet til 8 hjemmenederlag ud af de 51 Superligakampe. FCN tabte kun fire kampe i Farum Park i sidste sæson, og heraf var de to til FC Vestsjælland. Holdet fra Slagelse vandt 2-1 under begge besøg i Farum Park, mens det sluttede målløst i Slagelse. …FC Vestsjælland ligesom FCN har skiftet træner til den nye sæson. Det er ikke længere Ove Pedersen, der styrer bussen, men derimod assistenten Michael Hansen, der er blevet forfremmet til cheftræner for FC Vestsjælland. Han har fået Tommy Møller Nielsen som ny assistent. …1. team Coach Flemming Pedersen er blevet løskøbt fra sin kontrakt med FCN af tyske Mainz 05 for at kunne tiltræde som assistent for Kasper Hjulmand i Bundesligaen. Hos FCN er Peter Feher blevet ny 1. team coach efter mange succesrige år som U/17 og senest U/19 træner i klubben.  Som U/19 træner er Peter Feher blevet afløst af Morten Karlsen, der har spillet 145 kampe for FCN. “Karl” har netop afsluttet sin aktive karriere i HB Køge og er nu tilbage i FCN. …Anders Due, tidligere FCN-spiller af to omgange, nu er blevet viking. Anders Due blev dansk mester med AaB i foråret, men nu er duen altså fløjet videre til Slagelse, hvor han spiller med nr. 8 for FC Vestsjælland. Anders Due debuterede i Superligaen for FCN i 2005/06 sæsonen, hvor det blev til 31 kampe og 4 mål, inden han blev solgt til Vitesse Arnhem i Holland. Herfra hentede AaB ham hjem til dansk fodbold igen, og Anders Due var tilbage i Farum Park i efteråret 2010 på en lejeaftale, hvor det blev til 12 kampe og 2 mål.