Tårnhøj moral og fantastisk sejr

Kategorier


Uffe Bech kan udlige til 2-2 helt fritspillet af Patrick Mtiliga. (Foto: Boesenfoto.dk)

Tårnhøj moral og fantastisk sejr

Trods bagud 0-2 og masser af modgang rejste tigrene sig og slog for første gang nogensinde klubbens onde ånd fra FC Vestsjælland med 3-2

– Vi ligger nr. 1, vi ligger nr. 1. Sådan skrålede de tilrejsende Slagelsefans for fuld hals i næsten hele 1. halvleg, men sangen forstummede lidt før pausen, og i 2. halvleg fik piben en helt anden lyd. FCN vendte et truende 0-2 nederlag til en fantastisk sejr på 3-2 via tårnhøj moral, og nu er det FCN, der ligger i front for Superligaen i minimum et døgns tid. FCN var ramt al modgang fra start. Ved allersidste spark under opvarmningen blev Søren Christensen igen ramt af en skade og måtte opgive at stille op til start. Kim Aabech blev kastet ind i kampen næsten uden opvarmning. Og da der blev fløjtet op var det som om, FCN var ramt lidt af nerver, og det blev endnu værre af Rasmus Festersens mål til 1-0 for gæsterne efter 19 minutter. Et selvmål af Ivan Runje til 0-2 i det 29. minut var ikke engang det værste, for FCN fik endnu et knæk, da Kim Aabech i det 36. minut brændte et straffespark og dermed missede en gylden mulighed for at give ny gejst. Men slået helt omkuld af modgang rejste FCN sig på en måde, der lover godt for fremtiden. Kim Aabech og hele holdet viste midt i modgangen tårnhøj moral, og slog tilbage kort før pausen, da Kim Aabech steg til vejrs og headede Martin Vingaards indlæg i nettet til 1-2. Det gav tydeligvis tro på tingene til 2. halvleg, hvor FCN for alvor satte tryk på for også at få udligningen. Det lykkedes ikke trods et voldsomt tryk på gæsterne fra Slagelse og mange målchancer. Men tigrene blev ved og mod kampens slutning høstede de endelig fortjent frugterne af indsatsen. Uffe Bech udlignede et lille kvarter tid til 2-2 helt fritspillet af den nye anfører Patrick Mtiliga, og da Uffe Bech kun tre minutter før den ordinære spilletids slutning hamrede bolden op i målhjørnet til 3-2 var det en fantastisk forløsning for både holdet og de knap tre et halvt tusinde tilskuere, der blev ved med et bakke tigrene op. FCN fik for første gang nogensinde ram på klubbens onde ånd, FC Vestsjælland, som er det eneste hold, tigrene aldrig tidligere har vundet over. Og for den nye cheftræner Ólafur Kristjánsson var det en super start i jobbet. Nu er sæsonen i gang, og FCN har de første tre point på kontoen. Næste opgave er udekampen mod FCK i Parken om en uge, og herefter venter et møde med Esbjerg i Farum Park søndag 3. august. Du kan allerede nu købe billet til den kamp HER. Dagens detalje: Den leverede en dødtræt Martin Vingaard tre minutter før tid, da han fikserede FCV-forsvaret ved at springe over bolden ved indlægget fra Andreas Maxsø, så Uffe Bech fik nogenlunde frit skud bagved og bankede sejrsmålet ind. Lagde du mærke til: Hvor god stemningen var i Farum Park hele kampen, selv da FCN var bagud med to mål. Opel har som ny stemningspartner været med til at indføre klappepap, og det giver virkelig opbakning til spillerne, så det kan høres. Kampens FCN-spiller: Tigerklubben valgte som Man of the Match partner den dobbelte målskytte Uffe Bech som dagens FCN-spiller.
Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCN: 62% – FCV: 38%
Skud:
FCN: 18 – FCV: 10
Skud på mål:
FCN: 7 – FCV: 4
Hjørnespark:
FCN: 7 – FCV: 4 Det var FC Nordsjællands første sejr nogensinde over FC Vestsjælland efter to nederlag på 1-2 i farum Park i sidste sæson og en målløs kamp i Slagelse. Endelig fik FCN ram på sin onde ånd. Det var første gang, Uffe Bech scorede mere end et mål i en kamp for FCN. Hørt på spillergangen: Den dobbelte målscorer Uffe Bech: – Vi skulle åbenbart bagud 0-2, før vi fandt vores spil. Men efter en katastrofal start, hvor vi hængte meget efter dem, kom det heldigvis til at se rigtig godt ud. – Vi kom glimrende ud til 2. halvleg, og jeg synes, vi vinder fortjent. det er en fantastisk følelse, man står med lige nu. Kim Aabech om det brændte straffespark: – Han blev stående meget længe, og så valgte jeg at sparke i modsatte side af, hvad jeg plejer. Men det var en god redning. – Det var dejligt at få scoret lige efter i stedet, og nu står vi alle tilbage med en følelse, som man altid skal søge selv om det ser skidt ud undervejs. Anders “AC” Christiansen har denne vurdering af udviklingen: – Det var så vigtigt med den scoring til 1-2 kort før pausen. Den fik os til at føle, at vi stadig var med i kampen og den giver et moralsk rygstød, så vi har et psykologisk overtag fra starten af 2. halvleg. – Og efter målet til 2-2 var det jo bare om at gå efter den fulde gevinst. Matchfacts:

Superligaen, 1. runde, 18. juli 2014

FCN-FC Vestsjælland 3-2 (1-2)
Mål:
19. minut: 0-1 Rasmus Festersen
29. minut: 0-2 Selvmål (Ivan Runje)
39. minut: 1-2 Kim Aabech, assist Martin Vingaard
77. minut: 2-2 Uffe Bech, assist Patrick Mtiliga
87. minut: 3-2 Uffe Bech, assist Andreas Maxsø
Tilskuere: 3.349 tilskuere
Dommer: Mads Kristoffer-Kristoffersen
Advarsler: Oliver Lund, FC Vestsjælland
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
2 Ivan Runje
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
5 Anders ”AC” Christiansen
7 Uffe Bech
8 Patrick Mtiliga
9 Kim Aabech
10 Martin Vingaard
21 Kristian Lindberg (ind i 75. minut Emiliano Marcondes)
23 Mario Ticinovic  (ind i 57. minut 11 Morten Nordstrand)
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
22 Mikkel Jensen
24 Kamal Issah
27 Mathias Hebo
26 Nicklas Mouritsen