Mtiliga bliver ny anfører

Kategorier


Patrick Mtiliga overtager anførerbindet i FC Nordsjælland efter Nicolai Stokholm.

Mtiliga bliver ny anfører

FC Nordsjælland opretter til den kommende sæson en anførergruppe under ledelse af Patrick Mtiliga og Søren Christensen

Det bliver Patrick Mtiliga, der i den kommende sæson vil løbe først på banen i Farum Park med anførerbindet på armen. Mtiliga var i sidste sæson viceanfører, og efter Nicolai Stokholms karrierestop, bliver Patrick Mtiliga holdets faste styrmand. Patrick Mtiliga bliver også sammen med Søren Christensen ledere for en ny anførergruppe på fire fem spillere. Denne gruppe skal repræsentere spillerne som et mellemled mellem truppen og trænerstaben. Patrick Mtiliga og Søren Christensen vil i den kommende tid sammensætte anførergruppen i samråd med hele truppen. Cheftræner Ólafur Kristjánsson fortæller om initiativet med en anførergruppe: – Vi skal have flere spillere til at tage ansvar og mærke, at det er en fælles proces. Der er noget, vi som trænere tager ansvar for, og noget, som spillerne skal tage ansvar for som gruppe. – Ligesom vi er et trænerteam, er det også naturligt med en ledergruppe blandt spillerne. Jeg regner med, at den bliver på fire fem mand, og vi har bedt Patrick Mtiliga som ny anfører om sammen med Søren Christensen at sammensætte gruppen. De har begge erfaringen til det, siger Ólafur Kristjánsson. Han har gode erfaringer med sådan en anførergruppe fra sin tidligere islandske klub Breidablik, og for Patrick Mtiliga som ny anfører er det da også en helt naturlig ting: – Vi havde på en måde jo også sådan en gruppe tidligere, hvor vi holdt møder om forskellige ting i spillertruppen og havde udpeget nogle til at give vores mening videre. Så jeg ser anførergruppen som en naturlig videreudvikling af det. – Jeg glæder mig naturligvis til opgaven som anfører efter Stokholm. Nu skal jeg vise, at jeg kan tage endnu mere ansvar, men det bliver på min egen måde. Folk skal stadig kunne kende mig. Ellers er det ikke troværdigt. – Men det er ikke så meget anderledes, for uanset om jeg har armbindet eller ej, skal jeg tage ansvar med den erfaring og alder, jeg har, og det gjorde jeg også før. Vi har mistet en rigtig god spiller og leder i “Stok”, men det er også muligheden for andre til at vokse, og jeg tror, det er sundt for alle at kunne steppe op, lyder det fra FC Nordsjællands nye anfører Patrick Mtiliga. Første gang Patrick Mtiliga løber på banen med anførerbindet er allerede på fredag kl. 18.30 i Farum Park til Superligapremieren mod FC Vestsjælland. FCN har nedsat billetprisen til en rund 20’er for at give holdet den bedst tænkelige opbakning og en god start. Prisen gælder billetter købt online, og har du ikke købt billet endnu, kan du gøre det HER.