Fysisk FCK-hold gjorde ondt på FCN

Kategorier


Ivan Runje var i et hav af nærkampe og vandt langt de fleste i den fysisk betonede kamp.

Fysisk FCK-hold gjorde ondt på FCN

FC Nordsjælland måtte forlade Parken med et 1-2 nederlag i en kamp spækket med knaldhårde fysiske dueller og mange kampe i luftrummet

Med kun to minutter til pausen kørte FCK hele styrken i luftrummet frem, da hjemmeholdet fik et frispark lige udenfor feltet. Pierre Bengtsson servede i vant stil skarpt ind i feltet, hvor FCK air force endnu engang fik ram på FCN i en standardsituation. Mathias Zanka headede i nettet ved bagstolpen til 1-0 for FCK efter en første halvleg, hvor FC Nordsjællands tigre ellers havde fået skærmet glimrende af for alt, hvad FCK kunne præstere i åbent spil. Efter et hårdt FCK-pres i starten af kampen, fik FCN godt fat i spillet og kampen var meget lige indtil det omtalte hovedstødsmål lige før pausen. En bitter pille for FCN, mens FCK lige præcis fik den ballast til 2. halvleg, som løverne ønskede sig. Og da FCK efter en time slog til med endnu en scoring ved Nicolai Jørgensen efter smart bandespil, blev det en vanskelig kamp for tigrene. FC Nordsjællands spillere gav dog aldrig op, og et lille kvarter før tid havde lynhurtige Uffe Bech chancen for at udligne på en frispilning i dybden, men han skød desværre forbi FCK-målet. Og så kom reduceringen til 1-2 desværre først i kampens døende minutter, da FCK-keeper Stephan Andersen gik helt fejl af bolden ved et indlæg, så Kim Aabech let kunne score sit andet mål i denne sæson. FCN-spillerne var naturligvis voldsomt skuffede bagefter, for de havde alle investeret rigtig mange ressourcer i kampen og langt hen af vejen fået tæmmet løverne. Men nu gælder det bare om at få hovederne op igen i en fart og være klar til næste opgave hjemme mod Esbjerg søndag 3. august. Du kan allerede nu købe billet til den kamp HER. Kampens højdepunkter: 10. minut: Steve de Ridder slipper fri med Davis Jensen, men skyder ved siden af mål.
18. minut: Joshua John fyrer af, men der er ikke kraft nok i skuddet, og Stephan Andersen redder let.
33. minut: Nicolai Jørgensen har er farligt skud lige forbi stolpen.
36. minut: Kristian Lindberg får en god afslutningsmulighed på et perfekt indlæg fra Mario Ticinovic, men Lindberg header desværre over mål.
39. minut: Nicolai Jørgensen slipper fri i siden, men David dykker ned og fanger indlægget med én hånd.
44. minut: 1-0 Zanka Jørgensen når højest i et tætpakket FCN-felt og header frisparket fra Pierre Bengtsson i nettet.
45. minut: De Ridder er tæt på at bringe FCK yderligere foran, men han tackles lige i skudøjeblikket af Mario Ticinovic.
60. minut: 2-0 Nicolai Jørgensen sparker bolden i kassen efter kvikt bandespil med et par holdkammerater.
63. minut: Andreas Cornelius får en god skudchance, men David Jensen griber ham ud.
76. minut: Pascal Gregor får en god hovedstødschance efter hjørnespark, men han header lige forbi.
77. minut: Morten Nordstrand spiller Uffe Beck blank med FCK-keeper Stephan Andersen, men Uffe Bech får ikke ordentligt træf på bolden, som går forbi mål.
90. minut: 2-1 Et ellers ufarligt indlæg fra Patrick Mtiliga bliver til en gratis målchance for Kim Aabech, da Stephan Andersen går helt fejl af bolden, og Aabech kvitterer med en reducering til 1-2. Lagde du mærke til: At Søren Christensen endelig fik det comeback, som han gik glip af i sæsonpremieren, hvor han blev ramt af en skade under opvarmningen. Denne gang var Søren C. med fra start og lavede et kolossalt løbearbejde gennem hele kampen og var i høj grad med til at kitte holdet sammen. Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCK: 53% – FCN: 47%
Skud:
FCK: 16 – FCN: 7
Skud på mål:
FCK: 7 – FCN: 3
Hjørnespark:
FCK: 4 – FCN: 4 FCN har nu scoret fire mål i to kampe, og de er fordelt med to til Uffe Bech og to til Kim Aabech. Hørt på spillergangen: Ivan Runje måtte to gange til tælling efter hårde dueller, men han kom hver gang stærkt tilbage: – Vi ved jo, at de er stærke i luftspillet, og at det ville blive en meget fysisk kamp, men den slags kan jeg godt lide. Jeg var nede et par gange, men generelt nyder jeg fysiske dueller. – Jeg synes, vi var rigtig godt forberedt på dem og fik stoppet næsten alt, hvad de havde at byde på i åbent spil. Men så fik de det mål lige før pausen på et frisparkindlæg, hvor de er så mange luftstærke fremme, at vi har svært ved at afvise dem alle. Det ødelagde meget for os, for det gav dem selvtillid til 2. halvleg. – Det var ærgerligt, for inden da, havde vi godt fat i kampen og lod os ikke stresse med bolden. Heldigvis blev vi ved med at prøve at komme tilbage i kampen, men desværre fik vi målet til 1-2 lidt for sent. Nu må vi bare holde hovedet højt og fokusere på næste kamp, lyder det fra Ivan Runje. Også målmand David Jensen følte, at der var muligheder i kampen: – Vi forsvarede os godt hele vejen igennem. Fire back kæden stod kompakt med en god organisation foran, hvor Andreas Maxsø hjalp forsvaret rigtig meget. Var vi bare kommet til pausen med 0-0, tror jeg, vi kunne have fået point med herfra. Jeg synes, vi stod sammen som en enhed og pressede dem godt i perioder. Matchfacts:

Superligaen, 2. runde, 26. juli 2014

FCK-FCN 2-1 (1-0)
Mål:
43. minut: 1-0 Mathias Zanka Jørgensen
60. minut: 2-0 Nicolai Jørgensen
90. minut: 2-1 Kim Aabech, assist Patrick Mtiliga
Tilskuere: 12.496 tilskuere
Dommer: Jakob Kehlet
Advarsler: Daniel Amartey, FCK, samt Søren Christensen og Morten Nordstrand, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
1 David Jensen
2 Ivan Runje
3 Pascal Gregor
4 Andreas Maxsø
7 Uffe Bech
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John  (ind i 74. minut Emiliano Marcondes)
17 Søren Christensen (ind i 65. minut 9 Kim Aabech)
21 Kristian Lindberg (ind i 65. minut 11 Morten Nordstrand)
23 Mario Ticinovic
På bænken uden at komme ind:
16 Alex Runarsson
19 Mark Gundelach
22 Mikkel Jensen
27 Mathias Hebo