Maxsø: Vi skal holde døren til Europa åben

Kategorier


20-årige Andreas Maxsø har virkelig grebet sin chance i centerforsvaret som makker til den jævnaldrende Pascal Gregor. (Foto: Boesenfoto.dk)

Maxsø: Vi skal holde døren til Europa åben

FC Nordsjællands unge makkerpar i midterforsvaret, Andreas Maxsø og Pascal Gregor, har klaret de seneste udfordringer flot og glæder sig til testen mod guldkandidaterne

Clean sheet giver selvtillid, og FC Nordsjælland er nu den klub med flest kampe uden scoringer imod sig i denne sæson. Det er selvfølgelig hele holdets fortjeneste og imponerende flot med et centerforsvar bestående af to spillere på 20 år og en 22 årig keeper. FCN har holdt rent bur i tre af de seneste fire kampe, som alle tre er blevet vundet med 1-0, og dermed byder tigrene nu for alvor ind på en europæisk billet: – Nu gælder det om at holde døren åben til Europa. Vi vil så gerne have den 5. plads, der giver europæisk billet. Hvis man kan se frem til deltagelse i Europa League, får optakten til næste sæson lige et ekstra pift, lyder det fra 20-årige Andreas Maxsø, der kom på banen midt i 1. halvleg af udekampen mod OB, da Ivan Runje blev skadet. Andreas Maxsø kom dermed ind i midterforsvaret ved siden af Pascal Gregor, som han har spillet sammen med i ungdomsårene og vandt DM for U/19 med sidste sommer. Maxsø har virkelig grebet sin chance og har sin store andel i de tre vigtige 1-0 sejre, der har skabt afstand til bunden og en sæsonafslutning, hvor FCN kan kigge opad i tabellen. – Det har selvfølgelig været lidt lettere for mig, fordi jeg kender Pascal så godt fra årene med U/19. Vi kender hinandens løbemønstre og roller, og det giver meget, at man kender hinanden så godt. Der var lige lidt, der skulle på plads igen, men nu kører det fint, siger Andreas Maxsø, der glæder sig til onsdagens hjemmekamp mod AaB. – AaB har et giftigt hold med stærke offensive kræfter og store individualister. Det bliver en fed kamp og det ville være sjovt at drille dem og holde liv i vores egne chancer i toppen. Men skal vi slå AaB, er det 100% vigtigt, at vi hviler lidt mere med bolden end i Randers, hvor vi tabte bolden for let og kom under pres. – Men vi lærer også meget af sådan en kamp, hvor man hele tiden er på. Nu gælder det AaB, som bliver en anden kamp, og det er den opgave, vi har fokus på. Forhåbentlig kan vi holde liv i drømmen om Europa, siger Andreas Maxsø, der håber at holde sin plads, selv om Ivan Runje er ved at være spilleklar igen. Og han vil også vildt gerne være med i sæsonens sidste hjemmekamp mod Brøndby, som han spillede for i 10 år, inden han skiftede til FCN som 2. års U/17 spiller.