Flot afskedskamp for de to FCN-legender

Kategorier


Nicolai Stokholm får at ordentligt kram af Kasper Hjulmand efter udskiftningen i de to legenders farvelkamp. (Foto: Boesenfoto.dk)

Flot afskedskamp for de to FCN-legender

FC Nordsjælland spillede 2-2 hjemme mod Brøndby i en forrygende kamp med fuld speed fra start til slut og et hav af målchancer.

Der var dømt feststemning i Farum Park i sæsonens sidste kamp, og det blev virkelig et punktum med stor underholdningsværdi, da FCN og Brøndby spillede 2-2 foran 8.341 begejstrede tilskuere. Det var afskedskamp med to af FC Nordsjællands største legender, cheftræner Kasper Hjulmand og anfører Nicolai Stokholm, og de fik en flot afsked, selv om det ikke blev den sejr, både de og FCN fortjente i en chancerig kamp. De stående klapsalver fra hele Farum Park, inklusive Brøndby-tribunen og Brøndbys spillere og ledere, da Nicolai Stokholm blev udskiftet ni minutter før tid til endeligt karrierestop, var et fantastisk og velfortjent farvel til en stor spiller. Og ligeledes var hyldesten af cheftræner Kasper Hjulmand både før og lige efter kampen. Han fortsætter sin trænerkarriere hos Mainz i Bundesligaen, mens islandske Olafur Kristjansson overtager roret i FC Nordsjælland. Efter et par nærgående forsøg af Brøndby i starten, overtog FCN teten og scorede to flotte mål i 16. og 20. minut, og 2-0 føringen kunne være blevet til mere på det tidspunkt, hvor FCN nærmest holdt legestue med gæsterne. Men Brøndby fik reduceret til 1-2 og ny tro på point inden pausen. 2. halvleg bølgede frem og tilbage med de største chancer til FCN. Først et hovedstød af Kim Aabech, der mirakuløst blev reddet på stregen af Hradecky, og dernæst et brag af et skud på underkanten af overliggeren af Joshua John. Men i stedet for øget FCN-føring, fik Brøndby udlignet til 2-2 på en hurtig kontra, da Patrick Mtiliga snublede som bagerste mand på Brøndbys banehalvdel efter et hjørnespark til FCN. Kampens slutning blev særdeles hektisk. FCN pressede på og skabte chancer, men Brøndby havde også sine muligheder i slutfasen. Kampen minut for minut: 7.minut: Fantastisk redning af David Jensen forhindrer Hasani i at score.
8.minut: Ariel Nunez rammer stolpen med godt skud efter hjørnespark.
16.minut: 1-0 Kim Aabech prikker iskoldt bolden forbi Lukas Hradecky, da han bliver spillet fra af Emiliano Marcondes.
17.minut: Emiliano Marcondes har et nærgående hovedstød.
20.minut: 2-0 Joshua John spæner fra hele Brøndby-forsvaret og serverer på et sølvfad for Uffe Bech, der netter fra nært hold.
25.minut: 1-2 Efter et hurtigt taget indkast slipper Thomas Kahlenberg fri, og på riposten fra hans afslutning kan Ariel Nunez let score.
36.minut: Godt skud af Joshua John på bold fra Jens Stryger Larsen.
38.minut: Nicolai Stokholm får en god skudchance på oplæg fra Kim Aabech, men afslutningen er ikke skarp nok.
52.minut: Kim Aabech header knaldhårdt på mål efter indlæg fra Joshua John, men Hradecky redder mirakuløst helt nede ved jorden.
66.minut: Joshua John rammer underkanten af overliggeren med et knaldhårdt skud, men desværre er det stolpe ud bagefter.
68.minut: 2-2 Patrick Mtiliga snubler og mister et skridt, så Kahlenberg kan starte et hurtigt kontraangreb, hvor boldebn til sidst lidt heldigt havner hos Szymanowski, der udligner.
73.minut: Andreas Maxsø redder på stregen efter et nærgående Brøndby-forsøg.
78.minut: Joshua John spiller Nicolai Stokholm fri til skud, men Brøndby-keeperen parerer med en imponerende refleks.
88.minut: Fladt skud af ”AC” blev reddet helt ude ved stolpen af Hradacky.
90.minut: Martin Vingaard erobrer bolden lige udenfor Brøndby-feltet men skydet tæt forbi mål.
91.minut: David Jensen reddet flot skuddet far en helt fri Kenneth Zohore. Dagens detalje: Joshua Johns oplæg til Uffe Bechs 2-0 scoring var høj høj klasse. Først gled han elegant fri af en benbrækker-tackling ved lige at tjippe bolden og dernæst spænede den flyvende hollænder fra hele forsvaret og viste imponerende overblik med sin frispilning af Uffe Bech. Lagde du mærke til: At det igen var unge Emiliano Marcondes, der stod bag FC Nordsjællands første mål. Hans frispilning af Kim Aabech med et lille frækt tjat demonstrerede et enormt overblik. Kampens FCN-spiller: Diadora valgte som Man of the Match partner anfører Nicolai Stokholm som dagens FCN-spiller. Statistisk set: Boldbesiddelse:
FCN: 45% – Brøndby: 55%
Skud:
FCN: 20 – Brøndby: 16
Skud på mål:
FCN: 12 – Brøndby: 11
Hjørnespark:
FCN: 7 – Brøndby: 7 Morten Nordstrand kom på banen godt tyve minutter før tid og spillede dermed sin kamp nr. 100 med tigeren på brystet. Hørt på spillergangen: Pascal Gregor om kampen: – Vi kommer til mange chancer, og de er ikke rigtig farlige før lige til slut, da vi også satsede på at score sejrsmålet. Vi startede kampen rigtig godt, og havde vi scoret til 3-0, tror jeg, vi havde knækket dem helt. – Jeg synes, vi havde fortjent at vinde, og det havde været flot med en sejr som afskedskamp for Stok og Hjulmand. Men det var da en god kamp med gang i den hele vejen igennem. Emiliano Marcondes om sit oplæg til 1-0 målet: – Jeg prøver at lægge bolden til Kim første gang, men afleveringen bliver blokeret, og da bolden så igen havner for mine fødder, får jeg den lagt rigtigt til ham. Desværre så jeg ikke selv målet, for jeg blev flækket totalt bagefter. Mens jeg lå ned, kunne jeg så høre på jublen, at der var scoret, og så bed jeg smerterne i mig og røg op for at juble med. – Det var ærgerligt, at vi ikke fik scoret på de store chancer mod slutningen, for jeg synes, vi skabte mest og havde fortjent sejren. Matchfacts:

Superligaen, 33. runde, 18. maj 2014

FCN-Brøndby 2-2 (2-1)
Mål:
16. minut: 1-0 Kim Aabech, assist Emiliano Marcondes
20. minut: 2-0 Uffe Bech, assist Joshua John
25. minut: 2-1 Jose Ariel Nunez
68. minut: 2-2 Alexander Szymanowski
Tilskuere: 8.341 tilskuere
Dommer: Peter Kjærsgaard-Andersen
Advarsler: Anders ”AC” Christiansen, FCN samt Frederik Holst, Riza Durmisi og Christian Nørgaard,Brøndby.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
28 David Jensen
5 Anders ”AC” Christiansen
7 Nicolai Stokholm (ind i 82. minut 17 Søren Christensen)
8 Patrick Mtiliga
9 Kim Aabech (ind i 73. minut 11 Morten Nordstrand)
12 Joshua John
15 Jens Stryger Larsen
18 Uffe Bech
27 Pascal Gregor
29 Andreas Maxsø
34 Emiliano Marcondes (ind i 52. minut 10 Martin Vingaard)
På bænken uden at komme ind:
35 Martin Hansen
21 Ivan Runje
23 Mario Ticinovic
36 Kristian Lindberg