FCN åbner nyt talentcenter

Kategorier

FCN åbner nyt talentcenter

FC Nordsjælland åbner i samarbejde med fire klubber i Fodbold Samarbejde Nordsjælland et nyt talentcenter i Gribskov kommune.

Centret, som går under navnet FCN Specifikcenter Gribskov, vil samle de mest læringsparate U10-14 talenter fra Gilleleje FK, Vejby-Tisvilde Fodbold, Helsinge Fodbold og Græsted IF til fællestræninger, hvor FC Nordsjælland bidrager med træner-ressourcer, know how og kvalitet i talentudviklingen. Talentchef, Kenneth Rasmussen: – Målsætningen er, at intensivere vores samarbejde i netop den region med de fire klubber. Det er et led i vores forsatte strategi, hvor næste led er at få skabt et yderligt regionalt specifikcenter for talenter, hvor vi kan ligge vores kompetencer ud i vores samarbejdsklubber, så både spillere og trænere kan få gavn af de ressourcer på området, der ligger i FC Nordsjælland. – Med tiltaget ønsker vi, at videreudvikle de mest læringsparate spillere og trænere til gavn for fodbolden og talenterne i hele regionen. Målet er, at styrke de enkelte klubber og bidrage til de muligheder, de har for at tilbyde både de mest læringsparate spillere og breddespillerne noget ekstra, selvfølgelig håber vi også, det på sigt vil give os endnu flere dygtige trænere og spillere, fortæller talentchef Kenneth Rasmussen. – Tiltaget er en videreudvikling af talentstrategien i FC Nordsjælland, og vi har store forventninger til at både dette og de fremtidige tiltag på området fortsat vil bidrage til vores position på talentområdet.

Stefan Mogensen, Gilleje FK:
– Det her giver specielt os to ting: Vores bedste spillere bliver udfordret, mens vi stadig holder dem i klubben. Den anden del er at vores trænere får nogle bedre kompetencer, og det vil forhåbentlig være med til at styrke vores bredde, så vi på længere sigt kan holde på vores ældre spillere, siger Stefan Mogensen.
Hans-Morten Andersen, Græsted IF:
– Vi glæder os rigtig meget over det her samarbejde mellem de fire klubber. Vi har kæmpet for at holde på vores spillere, som er forsvundet ud i andre klubber, men nu kan vi tilbyde meget bedre træning, og vores trænere kan blive inspireret af FC Nordsjællands ressourcestærke team. Samarbejdet tror jeg vil være med til at styrke regionen, siger Hans-Morten.
Thomas Elmar, FSN-ansvarlig:
– Der har været en stor søgen på viden fra vores samarbejdsklubber, og det gavner alle,at bringe den viden videre til samarbejdsklubberne ude i klubberne. Det handler om at skabe så gode rammer som muligt for vores samarbejdsklubber, og det er det vi føler vigør med talentcentrene og vores træneruddannelse, fortæller Thomas Elmar, der tilføjer, at der er flere lignende initiativer i støbeskeen.
Se hele interviewet med de involverede i videoen ovenfor.