Chokstart banede vej for sikker sejr

Kategorier


Emiliano Marcondes som målscorer og Uffe Bech som oplægger sørgede for FC Nordsjællands føringsmål allerede efter 15 sekunder i Viborg. (Foto: FCN)

Chokstart banede vej for sikker sejr

FC Nordsjælland bragte sig foran 2-0 på kun tre et halvt minut i Viborg og vandt 3-1 men havde chancer til mange flere mål

Flere ting blev sat eftertrykkeligt på plads i Viborg med den sikre sejr til FCN. Hjemmeholdet må forlade Superligaen, og FC Nordsjælland slutter sæsonen i bedste halvdel uanset resultatet af sidste kamp hjemme mod Brøndby Farum Park på søndag. Desværre er det på grund af en dårlig målscore ikke muligt for FCN at nå den 5. plads, der kunne have givet europæisk billet, men tigrene havde virkelig chancerne til at pynte på målscore, for de fik en helt fantastisk start og havde vildt mange chancer gennem hele kampen. FCN chokstartede med en scoring efter 15 sekunder ved unge Emiliano Marcondes, og efter tre et halvt minut øgede Jens Stryger Larsen til 2-0, hvorefter Viborgs spillere vaklede rundt som en groggy bokser.’ Det lykkedes dog ”kun” FCN at udnytte de store muligheder til en enkelt kasse ved Joshua John i det 38. minut. 3-0 til FCn ved pausen tvang Viborg til total satsning i 2. halvleg, og så blev der store chancer i begge ender af banen. Men langt flest til FCN, så det var noget misvisende, at eneste scoring i 2. halvleg var en reducering til 1-3 af Viborg på straffespark. Kampen minut for minut: 1.minut: 0-1 efter kun 15 sekunders spil, da Uffe Bech bryder igennem i højre side, og det præcise indlæg header Emiliano Marcondes smukt i mål.
4. minut: Stadionuret viste 3:30, da FCN bragte sig foran 2-0 ved Jens Stryger Larsen på en super stikning fra Emiliano Marcondes.
10. minut: Uffe Bech slipper fri men skyder lige forbi den bagerste stolpe.
11. minut: Wilton har første farlige Viborg-forsøg, men skuddet sidder lige i favnen på David Jensen.
14 . minut: Uffe Bech er tæt på at dreje bolden i mål fra nært hold efter et godt FCN-angreb.
22. minut: Superligaens topscorer Thomas Dalgaard får helt frit hovedstød men header forbi mål.
32. minut: Lasse Petry tager chancen med et langskud, der suser tæt forbi Viborgs mål.
38. minut: 0-3 ved Joshua John, der bliver spillet helt fri af Kim Aabech.
47. minut: Emiliano dribler sig fri men afslutter lige på keeperen.
50. minut: Dalgaard slipper fri, da Andreas Maxsø snubler, men David Jensen får han listet til at drible, og afslutningen bliver så svag, at Pascal Gregor kan redde på målstregen.
55. minut: En tabt bold giver Dalgaard en friløber, og der bliver dømt straffespark til Viborg, da han løber ind i David Jensen, der ikke får ram på bolden. 1-3 ved Dalgaard selv fra 11 meter pletten.
61. minut: Emiliano og Stryger kombinerer sig igennem, men skuddet blokeres i sidste øjeblik.
70. minut: Kim Aabech skyder over på en chance skabt af Stryger og Emiliano.
73. minut: Kristian Lindberg spilles fri af Stokholm, men målmanden fodparerer flot.
81. minut: Stor chance til Lindberg på bold fra Nordstrand.
90. minut: Morten Nordstrand dribler sig fri men afslutter på stolpen. Dagens detalje: Målet til 1-0 af Emiliano Marcondes efter 15 sekunders spil, var FC Nordsjællands næsthurtigste mål nogensinde i Superligaen, kun overgået af Emil Lyngs scoring efter kun 9 sekunder mod Esbjerg i foråret 2011, hvor Lyng udnyttede riposten efter Nordstrands skud. Modsat dengang gav målet i dag en sejr til FCN, mens kampen for tre år siden blev tabt 1-2 trods drømmestarten. Lagde du mærke til: At det var første mål nogensinde i Superligaen for 19-årige Emiliano Marcondes, der stadig er U/19 spiller og fik sin femte kamp i startopstillingen hos FCN. At det var første gang i denne sæson, at FCN scorer tre mål i en Superligakamp. At op mod 50 trofaste fans havde taget turen til Viborg for at støtte FC Nordsjællands spillere, og de medrejsende FCN-fans kunne høres hele kampen igennem og leverede en fantastisk opbakning. Spillerne var også straks efter sejren ude ved fansene og takke for støtten.
Statistisk set: Boldbesiddelse:
Viborg: 43% – FCN: 57%
Skud:
Viborg: 17 – FCN: 23
Skud på mål:
Viborg: 7 – FCN: 7
Hjørnespark:
Viborg: 3 – FCN: 10 FC Nordsjælland lå længe som sæsonens dårligste udehold men har nu vundet tre af de seneste fire udekampe. Hørt på spillergangen: David Jensen om straffesparket: – Det kan godt dømmes, for han læser situationen godt. Jeg når ikke at røre bolden, og så fortsætter han ind i mig, selv om jeg prøver at undgå sammenstødet. – Det er drønærgerligt, at vi ikke holder et clean sheet i sådan en kamp på grund af det straffespark, men jeg må tage det positive, nemlig at jeg ikke fik gult kort i situationen og var røget ud. Det havde ikke været til at bære ikke at komme med i Brøndby-kampen, siger David Jensen, der forinden havde fået en advarsel kort før pausen. Jens Stryger Larsen scorede til 2-0 efter tre et halvt minuts spil: – Det var lige sådan en start, som man altid drømmer om. Vi ville lægge prs på dem fra første fløjt, og det lykkedes virkelig. De blev jo kun farlige, når vi lavede fejl. – 2-0 målet gjorde naturligvis kampen meget nemmere for os. Så skulle de frem på banen, og vi fik så meget plads. Vi kunne vel have scoret 10 mål, hvis vi havde været en smule mere skarpe, men det gør ikke noget, at vi gemmer et par mål til kampen mod Brøndby på søndag. Uffe Bech var med i en masse gode angreb: – Jeg synes, vi styrer kampen fuldstændigt, modsat kampen vi vandt i Randers sidst. Her har vi så mange målchancer, og det slet ikke behøvede at blive så hektisk i de sidste minutter. Vi skulle have lukket kampen helt ned lang tid før. Matchfacts:

Superligaen, 32. runde, 11. maj 2014

Viborg-FCN 1-3 (0-3)
Mål:
1. minut: 0-1 Emiliano Marcondes, assist Uffe Bech
4. minut: 0-2 Jens Stryger Larsen, assist Emiliano Marcondes
38. minut: 0-3 Joshua John, assist Kim Aabech
55. minut: 1-3 Thomas Dalgaard (straffe)
Tilskuere: 4.728 tilskuere
Dommer: Jacob Kehlet
Advarsler: Nicholas Gotfredsen, Viborg samt David Jensen og Kim Aabech, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
28 David Jensen
6 Lasse Petry (ind i 46. minut 5 Anders ”AC” Christiansen)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Kim Aabech
12 Joshua John (ind i 61. minut 36 Kristian Lindberg)
15 Jens Stryger Larsen
18 Uffe Bech
27 Pascal Gregor
29 Andreas Maxsø
34 Emiliano Marcondes (ind i 74. minut 11 Morten Nordstrand)
På bænken uden at komme ind:
16 Runar Alex Runarsson
21 Ivan Runje
30 Nicolai Johannessen
38 Mathias Hebo Rasmussen