Værd at vide før aftenens hjemmekamp mod Esbjerg

Kategorier


David Jensen har holdt rent bur i de seneste 309 minutter i Superligaen. (Foto: Boesenfoto.dk)

Værd at vide før aftenens kamp mod Esbjerg

FC Nordsjælland spiller i aften kl. 19:00 hjemme i Farum Park mod Esbjerg. Her er lidt statistiske vinkler på den meget vigtige Superligakamp.

VIDSTE DU AT… …David Jensen nu har præsteret clean sheet i tre Superligakampe i træk. Den unge FCN-keeper har hverken lukket mål ind mod FCM (ude), AGF (hjemme) eller FC Vestsjælland (ude), og det har resulteret i syv point for FCN. Seneste Superligascoring mod FCN var FC Vestsjællands scoring til 2-1 i Farum Park i det 51. minut den 15. marts, altså for næsten præcis en måned siden. Dermed har David Jensen lige nu holdt buret rent i 309 minutter i Superligaen. …Nicolai Stokholm med sit matchvindermål til 1-0 mod AGF i den seneste hjemmekamp satte ny rekord som Superligaens ældste målscorer nogensinde, kun én dag før sin 38 års fødselsdag. Han havde også selv den tidligere rekord. …de to klubber har mødt hinanden 32 gange tidligere i Superligaen, og det samlede regnskab er meget jævnbyrdigt. FCN har vundet 12 gange, Esbjerg 14, mens 6 kampe er endt uafgjort. De 17 af kampene er spillet i Farum Park, og her er det blevet til 8 FCN-sejre, 3 uafgjorte kampe, mens Esbjerg har vundet 6. …Esbjergs træner Niels Frederiksen og FC Nordsjællands Kasper Hjulmand har en fælles fortid i Lyngby. De to har stået overfor hinanden i Superligaen tidligere, nemlig i FCN’s mesterskabssæson, hvor Niels Frederiksen var cheftræner i Lyngby. …vestjyderne var inviteret til sølvfest, da de senest gæstede Farum Park. Det var nemlig i sidste sæsons afslutningskamp, hvor FCN havde sikret sig sølvmedaljerne og kronede præstationen med en 1-0 sejr over Esbjerg, der ellers også dengang kom til Farum Park som forårets hold. …Esbjerg må se bort fra holdets vante venstre back Jonas Knudsen, der afsoner en spilledags karantæne. …FCN nu har scoret på hjemmebane i 26 Superligakampe i træk. En imponerende klubrekord.