Stokholm: Altid sjovt at måle sig med FCK

Kategorier


Nicolai Stokholm scorede sejrsmålet til 1-0 mod AGF den 31. marts, dagens før sin 38 års fødselsdag, og han er dermed den ældste målscorer i Superligaen nogensinde.(Foto: Boesenfoto.dk)

Stokholm: Altid sjovt at måle sig med FCK

FC Nordsjælland og FCK har delt næsten alle pokaler mellem sig i de seneste sæsoner, og den historik giver kampen søndag kl. 19 i Farum Park et ekstra pift, konstaterer FCN-anfører Nicolai Stokholm:

– Når man møder det mest vindende hold i det seneste årti, og holdet med det største budget og dermed vel også de bedste spillere, så er det da specielt. Som fodboldspiller glæder man sig altid til at måle sig med de bedste. – Og så er den indbyrdes historik mellem FCK og FC Nordsjælland i de seneste sæsoner naturligvis bare med til at forstærke det. I denne sæson, hvor vi også har mødt dem i pokalen, har vi dog haft det lidt svært mod FCK og har stadig den første sejr til gode. Den skal meget gerne komme i morgen, siger Nicolai Stokholm. Da Nicolai Stokholm kom til FC Nordsjælland fra Viking Stavanger i januar 2009 var statistikken mod FCK bestemt ikke opmuntrende set med FCN-øjne, idet tigrene kun havde én eneste sejr at se tilbage på fra sommeren 2007. Det ser lidt bedre ud nu, hvor FCN har slået FCK fem gange i Superligaen, men for Nicolai Stokholm bliver det sidste chance for at øge sejrshøsten. FCN-anføreren har bebudet sit karriestop efter denne sæson, og det bliver altså hans sidste lokalopgør mod FCK: – Det vil jeg ikke bruge den mindste tid på at tænke over. En kamp mod FCK er altid lidt speciel, men ikke fordi det er min sidste kamp mod dem. Jeg går bare ind til kampen med samme indstilling som i alle andre kampe. Det drejer sig om at få de tre point, og vi er på hjemmebane og vil gerne gøre det godt. Kampen er nok mere speciel for de spillere, der har spillet for begge klubber. – Her i Farum Park har vi haft mange gode kampe mod FCK og altid i gode rammer. Det er vigtigt, og det øger intensiteten. For os gælder det om at tage den sejr, der helt kan lukke for nedrykningsspøgelset. – Vi ligger ved en skillevej mellem nedrykningskampe og spillet om den 5. plads, der giver billet til europæisk fodbold. Og skal vi have mulighed for at komme i Europa igen kræver det point mod FCK. Så venter der flere sjove kampe bagefter, siger Nicolai Stokholm.