Gregor: En finale vil være stort for mig

Kategorier


Pascal Gregor – her klar til en luftduel mod AGF – drømmer om at stå i en pokalfinale. (Foto: Boesenfoto.dk)

Gregor: En finale vil være stort for mig

– Jeg synes, vores forsvar hænger bedre og bedre sammen, og vi har en god chance for at nå pokalfinalen, siger Pascal Gregor

– Jeg tror på, at vi har en pæn chance for at nå pokalfinalen, men vi skal spille klogt og helst ikke komme bagud. Så må vi se, hvordan kampen udvikler sig, og hvordan der skal satses for at hente deres 1-0 føring fra den første kamp. – Vi vil så gerne i den finale, og det vil være ekstra stort for mig. Jeg har jo ikke prøvet det før, lyder det fra Pascal Gregor inden knald eller fald semifinalen i DBU Pokalen hjemme i Farum Park i dag kl. 18.30. – En plads i finalen vil sandsynligvis automatisk give billet til Europa, så på den måde, er pokalkampen mod FCK også ekstra vigtig. I Parken fik vi lagt et fint pres på FCK-kanterne, så de ikke fik slået for mange indlæg til Cornelius. Det koncept skal vi helst gentage. – Vi har også arbejdet meget med forbedring af standardsituationerne, så det er os, der får angrebet bolden ved indlæg i stedet for at stå og dække i zoner. Forhåbentlig går det hele op i en højere enhed, så vi står i en finale mod AaB. Det vil være en drøm, siger Pascal Gregor. Selv om Pascal Gregor i lang tid har været fast mand i det centrale FCN-forsvar, er den kun 20-årige forsvarer stadig ret ny i Superligasammenhæng. Bortset fra en indskiftning til debut i de sidste tyve minutter af kampen i Parken mod FCK den 9. december 2012, er alle Gregors øvrige 35 førsteholdskampe fra det seneste år. Hans speed og duelstyrke skal også nok blive sat på en hård prøve i pokalsemifinalen mod FCK. I det første opgør i Parken lod FCN-forsvaret sig kun snyde én gang, hvor en tilfældighed resulterede i et ærgerligt selvmål, da bolden ramte Jens Stryger Larsen i nakken. Men ellers blev fyrtårnet Cornelius pakket fint ind. Pascal Gregor fik for alvor chancen i slutningen af sidste sæson og har siden bidt sig fast i en sådan grad, at han hidtil i denne sæson har spillet 30 kampe med tigeren for brystet og er ved at udvikle sig til en profil i Superligaen. Samarbejdet med Ivan Runje i det centrale forsvar forbedres hele tiden. – Jeg synes også selv, det hænger mere og mere sammen med hele vores forsvarspil. Kommunikationen kører bedre, efterhånden som vi har lært hinanden godt at kende. I midterforsvaret er det meget Ivan, der støder frem og tager luftkampene, mens jeg er back up og tager flere løbedueller. – Vi kender også hinanden godt nu i hele bagkæden, og det betyder meget for at få samarbejdet med de to backs til at fungere, lyder det fra Pascal Gregor, der er oplagt til rollen som oprydder på grund af sin speed. Den har han ofte demonstreret i løbeduellerne. – Jeg føler, at jeg kan følge fint med alle modstanderne, men det er først noget, der er kommet med alderen. Som ungdomsspiller følte jeg mig ikke specielt hurtig. Det er som om, hurtigheden er kommet med tiden efterhånden som jeg er blevet helt udviklet. Men jeg gør ikke noget specielt for at træne hurtighed, siger Pascal Gregor.