FCN kendte ikke sin besøgelsestid

Kategorier


Jens Stryger Larsen fik scoret sit første Superligamål for FCN.

FCN kendte ikke sin besøgelsestid

Måltavlen viste 3-1 til SønderjyskE, men det var slet ikke noget retvisende billede på en kamp, som FCN kontrollerede det meste af tiden og også skabte mange målchancer i

FC Nordsjælland spillede ligesom i Odense Skærtorsdag en rigtig flot 1. halvleg i dagens svære udekamp mod SønderjyskE. Desværre kendte tigrene ikke deres besøgelsestid foran mål, for målchancer var der nok af. I stedet kunne sønderjyderne gå til pause med en føring på 1-0, der var helt stik imod spil og chancer. Og samtidig var målet en foræring, da Ruben Okotie kunne udnytte en for kort tilbagelægning efter godt en halv time. Det gav selvfølgelig hjemmeholdet tro på tingene til 2. halvleg, hvor sønderjyderne kom ud og lagde et tryk på FCN-forsvaret. Det gav flere af de frygtede dødboldsituationer, og efter et hjørnespark steg Bjørn Paulsen til vejrs og headede 2-0 målet ind i det 58. minut. Da FCN havde sundet sig lidt over den dukkert, gik tigerne for alvor til modangreb, og der kom ny spænding i kampen efter 70 minutter, da Jens Stryger Larsen scorede til 1-2 med et frækt skud fra spids vinkel. Herefter havde FCN igen masser af spil og muligheder for at bringe balance i tingene, men afslutningerne var fortsat ikek skarpe nok, og så kunne SønderjyskE lukke til 3-1 på et kontraløb i tillægstiden. FCN hentede tre point i Påsken i Odense, og holdet viste også fin moral i Haderslev trods nederlaget i dag, så der er lagt op til et brag i Farum Park søndag aften, hvor FCK kommer på besøg.   Kampen minut for minut: 10. minut: Uffe Bech header på stolpen efter indlæg fra Joshua John.
25. minut: Tommy Bechmann slipper alene igennem på kanten af offside, men David Jensen redder.
26. minut: Joshua John skyder lige over mål efter at have trukket sig helt fri på kanten af straffesparksfeltet.
28. minut: Stor hovedstødschance fra nært hold til AC efter flot opspil af Jens Stryger Larsen og Nicolai Stokholm. Men AC header lige i favnen på keeperen.
32. minut: 1-0 Pascal Gregor forsøger at heade tilbage til David Jensen, men Ruben Okotie smutter imellem og scorer.
40. minut: AC forsøger med et godt skud fra spids vinkel men målmand Skender klarer med en fodparade.
46. minut: Stolpeskud af Tommy Bechmann giver FCN en advarsel om ny offensive fra SønderjyskE.
58. minut: 2-0 på hovedstød ved Bjørn Paulsen efter hjørnespark.
69. minut: Vingaard heder bolden ned for fødderne af en helt fri Joshua John, men hollænderens skud bliver blokeret af to omgange, hvor også Patrick Mtiliga får en skudchance.
70. minut: 2-1 Jens Stryger Larsen får bolden på det helt rigtige tidspunkt I overlap af Kim Aabech og scorer fra spids vinkel, hvor målmanden forventede et indlæg.
91. minut: 3-1 Efter et tungt FCN-pres sparker SønderjyskE en lang bold frem, som Ruben Okotie erobrer ved først at skubbe Pascal Gregor I ryggen og derefter tage bolden med sig med hånden. Men det bliver ikek dømt, og så lukker Okotie kampen.

Lagde du mærke til: At Jens Stryger Larsen endelig efter mange afslutninger fik lavet sit første Superligamål for FCN i sin Superligakamp nr. 25 med tigeren på brystet. Statistisk set: Boldbesiddelse:
SønderjyskE: 45% – FCN: 55%
Skud:
SønderjyskE: 19 – FCN: 13
Skud på mål:
SønderjyskE: 8 – FCN: 5
Hjørnespark:
SønderjyskE: 4 – FCN: 8 Efter tre udekampe i træk uden scoringer imod gik det galt for FCN i Haderslev. Hørt på spillergangen: Martin Vingaard:

– Det var en vigtig kamp at tabe, og vi er meget skuffede lige nu. Jeg synes ikke rigtig, vi er der fra start, men vi har alligevel vores chancer i 1. halvleg, så vi ikke burde være bagud ved pausen. – Det er så irriterende, at vi skal bagud 0-2, før vi for alvor vågner op og spiller det hurtige spil, der skal til. Efter 2-0 målet satte vi tempo i kampen og vandt 2. boldene, og med lidt held kunne vi sagtens have fået udlignet. – Det er en streg i regningen, at vi ikke er der fra start, og det er svært, når vi først kommer bagud, for det har jo været kendetegnende for hele vores forår, at vi laver for få mål. – De var trætte og rystede til sidst, og det skulle vi have udnyttet, men nu må vi så i stedet gå efter at hente tre point hjemme mod FCK på søndag. Nicolai Stokholm: – Vi kendte ikke vores besøgelsestid, for mulighederne var der også for os i 1. halvleg. Og så er det ikke nemt at vinde, når man giver tre mål væk. Jeg var selv skyld i 2-0 målet, da det var min mand, der headede bolden ind. – Jeg synes, vi havde muligheder i dag og chancer nok til at lave flere mål. Men vi mangler måske lige at spille chancerne lidt større, inden vi afslutter. De lukrerede på lange bolde, men vi spillede os fint ud af deres pres, så det er skuffende at tage herfra uden point. – Vi havde momentum efter reduceringen til 1-2, og vi følte hele tiden, at chancen for en udligning var der, indtil de fik lov at score det mål til sidst. Nu må vi bruge ugen til at gøre klar til kampen mod FCK. Matchfacts:

Superligaen, 28. runde, 21. april 2014

SønderjyskE-FCN 3-1 (1-0)
Mål:
32. minut: 1-0 Ruben Okotie
58. minut: 2-0 Bjørn Paulsen
70. minut: 2-1 Jens Stryger Larsen, assist Kim Aabech
91. minut: 3-1 Ruben Okotie
Tilskuere: 2.746 tilskuere
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Adama Guira, Niels Lodberg, Ruben Okotie og Daniel Jensen, SønderjyskE, samt Lasse Petry, Patrick Mtiliga og Nicolai Stokholm, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
28 David Jensen
5 Anders ”AC” Christiansen (ind i 76. minut 11 Morten Nordstrand)
6 Lasse Petry
7 Nicolai Stokholm (ind i 60. minut 9 Kim Aabech)
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
15 Jens Stryger Larsen
18 Uffe Bech (ind i 60. minut 37 Oliver Thychosen)
27 Pascal Gregor
29 Andreas Maxsø
På bænken uden at komme ind:
35 Martin Hansen
31 Mikkel Jensen
33 Nicklas Mouritsen
34 Emiliano Marcondes