Værd at vide før aftenens pokalkamp i Parken

Kategorier


Morten Nordstrand har allerede vist sin målfarlighed mod FCK én gang i denne sæson med det fantastiske saksesparksmål til 2-2 i Farum Park i Superligaens 4. spillerunde.

Værd at vide før aftenens pokalkamp i Parken

FC Nordsjælland spiller i aften kl. 19:00 den første af de to pokalsemifinaler mod FCK Her er lidt statistiske vinkler på det spændende pokalmøde.

VIDSTE DU AT… …FCN og FCK kun har mødt hinanden én gang tidligere i en pokalkamp. Det var i kvartfinalen 24. november 2011, hvor FCK hjemme i Parken vandt efter en meget intens og spændende kamp. Der stod 0-0 frem til to minutter før den ordinære spilletids udløb, men så fik Sölvi Ottesen headet FCK i front, og da FCN herefter måtte satse, scorede løverne til 2-0 i tillægstiden. …ovennævnte kamp satte punktum for den danske rekord, som FC Nordsjælland satte forinden med 17 pokalkampe i træk uden nederlag. FCN tabte ikke en pokalkamp i tre år fra efteråret 2008 til efteråret 2011. Ingen andre hold har nogensinde vundet DBU Pokalen to år i træk for så også at nå kvartfinalen i sæson derefter, før det endelig gik galt.   …FCN og FCK har delt fire ud af de seneste fem pokaltitler. FCN er pokalmester i 2010 og 2011, mens FCK kan smykke sig med titlerne i 2009 og 2012. FCK vandt ”The Double” i 2009, og de følgende tre år delte FCN og FCK titlerne mellem sig. Første brud på den tradition kom sidste år, hvor FCK blev mester foran FCN på sølvpladsen, mens Esbjerg tog pokalen. …FC Nordsjællands vej til dagens første semifinale mod FCK er gået over Næsby (2-0 ude), Superligaens tophold FC Midtjylland (3-1 hjemme) og 1. divisions tophold Hobro (3-1 ude). FCK har taget følgende vej: Hvidovere (4-2 ude), OB (4-3 hjemme) og Lyngby (2-1 ude). …FC Nordsjælland kun to gange tidligere har nået en semifinale i DBU Pokalen og begge gange er gået hele vejen til sejr i finalen i  Parken over FCM både i 2010 og 2011. Dette års finale er programsat til torsdag 15. maj kl. 19:00 i Parken kun tre dage før sæsonafslutningen i Superligaen. …Morten Nordstrand både har prøvet at vinde pokalen med FCN og FCK. Nordstrand var tilbage i FCN på lejebasis fra FCK i foråret 2011 og med til at slå FCM 3-2 i pokalfinalen. I denne sæson har Morten Nordstrand allerede vist sin målfarlighed mod FCK én gang med det fantastiske saksesparksmål til 2-2 i Farum Park i Superligaens 4. spillerunde. …i den kamp scorede også den tidligere FCK’er Martin Vingaard, men på grund af en skade kan han ikke være med i aften. …semifinalerne afvikles over to kampe, og returkampen spilles i Farum Park torsdag 10. april kl. 18:30 Du kan allerede sikre dig billet til den afgørende kamp mod FCK om finalebilletten HER