U/19 hægter sig fast i toppen

Kategorier


Jubel hos FCN U/19 efter den flotte 3-0 sejr over AaB i Farum Park i lørdags.

U/19 hægter sig fast i toppen

En flot og disciplineret indsats blev af U/19 kronet med en sejr på 3-0 i topkampen hjemme mod AaB. U/17 tabte 1-2 til nordjyderne

Både FC Nordsjællands U/19 og U/17 ligamandskaber havde hjemmekamp mod AaB i lørdags, og U/19 holder nærkontakt med toppen af rækken efter den flotte 3-0 sejr, mens U/17 med 1-2 nederlaget forbliver i et tæt midterfelt. For begge hold lyder opgaven i næste runde på lørdag 29. marts på udekamp mod FC Midtjylland, der ligesom FCN bejler til medaljer i U/19 Ligaen og fører U/17 Ligaen. U/19 Ligaen: FCN-AaB 3-0 (0-0)
Mål: 69. minut 1-0 Mathias Jensen. 76. minut 2-0 Nicklas Mouritsen. 81. minut 3-0 Emiliano Marcondes (straffespark). Det var tydeligt, at det var to hold, der havde stor respekt for hinanden. Hele 1. halvleg blev en stillingskrig med disciplineret spil men uden de helt oplagde målchancer til nogen af holdene. Sådan startede 2. halvleg også, men så begyndte især AaB at blive nærgående, og FC Nordsjællands islandske keeper Runar Alex Runarsson måtte i et par situationer diske op med pragtredninger, der holdt FCN inde i kampen. Og det blev meget afgørende for udfaldet, for knap midtvejs i 2. halvleg slog tigerne pludselig til i stedet, da Mathias Jensen tog chancen med et hårdt fladt langskud, der susede i nettet til 1-0 helt ude ved stolpen. Det mål gav ro og sikkerhed i FC Nordsjællands spil, og i det 76. minut satte Nicklas Mouritsen trumf på, da han bankede et direkte frispark ind i målhjørnet til 2-0. Det tvang AaB ud i en modoffensiv men gav også store blottelser hos nordjyderne, og det straffede FCN i det 81. minut, da Emiliano Marcondes brød igennem men blev fældet til straffespark. Emiliano udnyttede selv fra 11 meter pletten til 3-0. Det blev også kampens facit, da målmand “Alex” mod slutningen igen afvist et par giftige nordjyske afslutninger. – Det var en svær og meget mere lige kamp, end cifrene fortæller. Det var positivt, at vi holdt os inde i kampen og bevarede tålmodigheden. Og så fik vi vist, at når afleveringerne bliver sat rigtigt sammen, kommer vi også frem til chancerne, konstaterer U/19 cheftræner Peter Feher.  U/17 Ligaen: FCN-AaB 1-2 (0-1)
Mål: 15. minut 0-1. 45. minut 0-2. 75. minut 1-2 Frederik Kyhl. FCN U/17 mødte et stærkt AaB-mandskab, men gik uimponeret til opgaven og kom også godt i gang. Spillet var også fint langt hen af vejen, men det kneb med at omsætte det til målchancer i 1. halvleg. I stedet slog gæsterne til med en scoring efter et kvarter. Det blev 2-0 til AaB kort inde i 2. halvleg, men trods svære betingelser holdt tigrene hovedet højt og kæmpede videre. FCN forsøgte fortsat at sætte spillet rigtigt sammen, men der blev ikke kreeret mange målchancer. En reducering blev det dog til fem minutter før tid, da FCN udnyttede fint omstillingsspil, og Frederik Kyhl scorede til 1-2 på oplæg fra Oscar Hartkopf. – Der venter os en svær kamp igen på lørdag ude mod FCM, men vi må bare holde skruen i vandet og arbejde videre med udvikling af vores spil. Der var mange gode ting fra kampen mod AaB, som vi kan tage med os, lyder det fra U/17 cheftræner Kasper Kurland.