To ægte pokalhold i direkte dyst

Kategorier


To år i træk vandt FC Nordsjælland pokalfinalen over FCM. Billedet her er fra den seneste triumf i Parken.

To ægte pokalhold i direkte dyst

Der stå fantastisk meget på spil, når FC Nordsjælland onsdag kl. 19 spiller den første af de to pokalsemifinaler mod FCK i Parken

Det er de to altdominerende pokalmandskaber i de seneste fem sæsoner, FC Nordsjælland og FCK, der tørner sammen i dette års pokalsemifinale. Første møde er nu på onsdag 26. marts kl. 19:00 i Parken med returkamp om finalebilletten torsdag 10. april kl. 18:30 i Farum Park. FC Nordsjælland var pokalmester i 2010 og 2011, mens FCK tog pokaltitlen i 2009 og 2012. De to klubber har altså taget fire ud af de seneste fem titler, og det ligger fast, at 2013-pokalen forlader Esbjerg, for den anden finalist skal findes mellem AaB og Horsens. Der står for både FC Nordsjælland og FCK rigtig meget på spil i de to pokalsemifinaler, for vinderen af DBU Pokalen får billet til Europa League på en meget attraktiv seedning direkte til Play Off runden 21. august. Kun 1. og 2. pladsen i Superligaen er bedre i forhold til Europa, da guld- og sølvvinderne forinden får chancen for at kvalificere sig til Champions League 29/30. juli., mens nr. 3 træder ind i 3. kvalifikationsrunde til Europa League 31. juli. Danmarks nr. 4 skal i aktion allerede 17. juli i 2. EL-kvalifikationsrunde. For både FCK og FCN vil det derfor være ekstra attraktivt at vinde pokalfinalen, der spilles i Parken torsdag 15. maj, aftenen før St. Bededag, og altså kun tre dage før sæsonafslutningen i Superligaen søndag 18. maj. FC Nordsjælland har jo gode pokalminder fra Parken fra de to pokalfinaler mod FCM, og tigrene får brug for stor opbakning fra alle fans igen på onsdag, når det gælder jagten på en ny pokaltriumf. Første skridt mod finalen er at skabe et godt udgangspunkt til den endelige afgørelse i Farum park 10. april.