Stort nederlag trods et hav af målchancer

Kategorier


Joshua John havde flere store måltilbud uden at få scoret mod Brøndby.

Stort nederlag trods et hav af målchancer

Sjældent har FCN produceret så mange scoringsmuligheder på Brøndby stadion, men alligevel blev facit en sikker 4-1 hjemmesejr

Dømt ud fra 1. halvleg er det næsten ubegribeligt, at FC Nordsjælland kunne ende med at tabe kampen på Brøndby stadion med cifrene 4-1. Bortset fra de første ti minutter, hvor Brøndby havde et par meget nærgående forsøg, havde tigrene glimrende fat i kampen og skabte flere oplagte scoringsmuligheder. Det største måltilbud fik Anders “AC” Christiansen helt fritspillet i det 13. minut af Jens Stryger Larsen, og “AC” trak elegant udenom målmand Hradecky, men desværre havnede skuddet i sidenettet og ikke i det tomme mål. FCN havde alt under kontrol i 1. halvleg indtil to minutter før pausen, hvor der blev plads til en Brøndby-kontra, som Durmisi afsluttede iskoldt med et hårdt fladt skud ved bagstolpen. 1-0 til Brøndby ved pausen var en slem dukkert, efter at både Joshua John, Mario Ticinovic og Kim Aabech kunne have bragt FCN i front. David Jensen i målet reddede dog også et par farlige Brøndby-skud. Straks efter pausen jagtede tigrene udligningen, og det var ved at lykkes for anfører Stokholm, som dog blev presset hårdt i skudøjeblikket. Og så blev det i stedet 2-0 og 3-0 til Brøndby i 59. og 69. minut, begge gange efter hjørnespark, som FCN-forsvaret ikke fik afvist ordentligt. Herefter sejlede kampen frem og tilbage med store chancer i begge ender, men det blev Brøndby, der øgede til 4-0 i sidste ordinære spilleminut, mens FC Nordsjællands trøstmål til 1-4 i tillægstiden typisk for den kamp også havde en Brøndbyfod på bolden sidst, idet det var et selvmål af Kahlenberg på hjørnesparksindlæg fra Jens Stryger. FCN må prøve at revanchere sig hjemme mod FC Vestsjælland lørdag kl. 17, hvor tigrene forhåbentlig har noget større træfsikkerhed i afslutningerne.  Kampen minut for minut: 5. minut: Skud lige forbi FCN-målet af Szymanowski
13. minut: Anders “AC” Christiansen spilles helt fri af Jens Stryger, men skyder i sidenettetefter at have rundet målmand Hradecky
17. minut: Christian Nørgaard header lige forbi mål 
18. minut: David Jensen redder skud fra Szymanowski.
23. minut: Nærgående hovedstød fra Kim Aabech på Joshua Johns indlæg. 
25. minut: Mario Ticinovic slipper fri, men Hradecky har luret hans forsøg på at loppe bolden og får pareret.
28. minut: En friløber til Joshhua John, men svag afslutning. 
33. minut: Mario Ticinovic spillet helt fri, men misser bolden i en stopfinte.
35. minut: Kim Aabech bringer sig selv i scoringsposition med et smart træk, men skuddet rammer en fod og bolden går derefter lige over mål.
39. minut: Hasani ved at slippe fri, men stoppes i sidste øjeblik af Patrik Mtiliga.
43. minut: 1-0 Riza Durmisi spæner solo igennem og scorer med fladt skud ved bagstolpen.
47. minut: Durmisi fri igen, men afslutter med en skævert af rang.
54. minut: Stokholm ved at slippe fri i feltet på dybdeløb og fin stikning fra “AC”, men tackles i skudøjeblikket.
57. minut: David Jensen redder skud fra Szymanowski.
59. minut: 2-0 ved Martin Ørnskov fra nært hold efter hjørnespark og et par riposter.
68. minut: David Jensen redder skud fra Hasani.
69. minut: 3-0 ved Daniel Stenderup efter hjørnespark, hvor David får pareret første forsøg men riposten ikke ekspederes væk.
73. minut: Indskiftede Zohore slipper helt fri, men David Jensen redder.
78. minut: Joshua John spilles blank af Kim Aabech, men hollænderens træk udenom målmanden bliver en anelse for langt, og bolden ryger over baglinjen, før Josh kan nå at dreje den i tomt mål.
86. minut: Joshua John får fri skudchance fra nært hold efter driblinger fra Kristian Lindberg, men skuddet rammer Brøndby-målmanden.
90. minut: 4-0 Durmisi sparker fladt i nettet ved nærmeste stolpe. 
91. minut: 4-1 Hårdt presset af Nicolai Stokholm sender Thomas Kahlenberg bolden i eget net efter hjørnespark fra Jens Stryger. Kampens detalje: Kim Aabech leverede flere sublime aktioner, der skabte målchancer, og han lavede en stor chance til sig selv med en smart manøvre i det 35. minut. Fra en position helt ude ved sidelinjen fintede Kim Aabech et indlæg og tog i stedet et direkte træk mod mål mellem de to forsvarere, der skulle skærme ham af. Trækket lykkedes så flot, at Aabech kunne fortsætte helt ind i straffesparksfeltet og hamre på kassen, men desværre snittede skuddet en fod og blev løftet lige over mål. Kim Aabech var i øvrigt ved at gentage deltaljen midt i 2. halvleg, men da blev han tacklet i skudøjeblikket.   Lagde du mærke til: At Pascal Gregor og resten af FCN-frosvaret var godt forberedt på mødet med store Simon Makienok. I luftrummet fik Ivan Runje og Pascal Gregor næsten hver gang presset den ellers målfarlige Brøndby-angriber, så han ikke kunne heade medspillere fri, som han plejer. Og langs jorden var især Pascal Gregor så hurtig på fødderne, at Makienok næsten altid blev tacklet, før det blev farligt. Statistisk set:

Statistik fra kampen:
Boldbesiddelse 55% mod 45% i favør af Brøndby.
Skud: Brøndby 20, FCN 14.
Skud på mål: Brøndby 13, FCN 4.
Hjørnespark: Brøndby 4, FCN 7. Hørt på spillergangen: Kim Aabech om detaljen, der burde have givet FCN føringen: – Det lykkedes mig lige at slippe ind mellem de to forsvarere, og skuddet var helt sikkert gået i mål hvis ikke bolden havde snittet en fod. Det var så ærgerligt, at den ikke gik ind Jens Stryger Larsen fik ikke lige det gensyn med Brøndby stadion, som han havde drømt om: – Det er bare så surt, at vi ikke får lukket den kamp på vores chancer i 1. halvleg. Det hele gik lige efter vores gameplan i 1. halvleg, hvor vi fandt en masse rum at spille i. Vi skulle have bragt os foran, og så scorer de i stedet lige inden pausen. – Det er svært, når vi ikke får scoret på alle de chancer, vi har, og vi så igen ikke er stærke nok til at stå imod i standardsituationerne. Dem må vi blive bedre til at afvise, så de ikke scorer to mål efter hjørnespark. Simon Makienok volder normalt FCN-forsvaret store kvaler, man det var ikke fra hans fødder eller hoved, målene kom i aften. Pascal Gregor vandt mange dueller mod Makienok: – Ja, ham fik vi lukket fint ned i dag, og vi gør i det hele taget mange ting rigtigt. Derfor er det også ekstra ærgerligt, at vi alligevel lukker fire mål ind, lød der fra en skuffet Pascal Gregor. Matchfacts:

Superligaen, 21. runde, 9. marts 2014

Brøndby-FCN 4-1 (1-0)
Mål:
43. minut: 1-0 Riza Durmisi
59. minut: 2-0 Martin Ørnskov
59. minut: 3-0 Daniel Strenderup
90. minut: 4-0 Riza Durmisi
91. minut: 4-1 Selvmål (Thomas Kahlenberg)
Tilskuere: 18.086 tilskuere
Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffersen
Advarsler: Christian Nørgaard og Fernan Hasani, Brøndby, samt Nicolai Stokholm, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
28 David Jensen
5 Anders ”AC” Christiansen (ind i 72. minut 6 Lasse Petry)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Kim Aabech
10 Martin Vingaard (ind i 67. minut 36 Kristian Lindberg)
12 Joshua John
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje 
23 Mario Ticinovic (ind i 58. minut 37 Oliver Thychosen)
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
35 Martin Hansen
29 Andreas Maxsø
34 Emiliano Marcondes
40 Marcus Ingvartsen