Stokholms mål sikrede tre vigtige point

Kategorier


Nicolai Stokholm får lige drejet bolden i kassen til 1-0 sejren over AGF. (Foto: Boesenfoto.dk)

Stokholms mål sikrede tre vigtige point

En fantastisk holdindsats skabte 1-0 sejren over AGF med anfører Stokholm som matchvinder dagen før sin 38 års fødselsdag

FC Nordsjælland fik sin anden 1-0 sejr i træk i Superligaen og er nu med i rækken af hold, der jagter europæiske billetter. AGF blev slået 1-0 i Farum Park i en intens kamp, der først fandt sin afgørelse midt i 2. halvleg, da det endelig lykkedes FCN at profitere af sit ekstreme overtag i spillet. Efter at have løbet panden mod AGF-muren i hele 1. halvleg lykkedes det endelig for FCN at få det fortjente udbytte af et massivt pres, da anfører Nicolai Stokholm løb med dybt i et flot angreb kreeret af Joshua John og Anders “AC” Christiansen, der følt skubbede bolden frem i det tætpakkede felt, så FCN-anføreren kunne dreje bolden i nettet til 1-0.’ Det var en sand forløsning og skabte en medrivende afslutning på kampen. Århusianerne var pludselig tvunget til at gå frem på banen, og så blev der plads til giftige contraangreb for FCN, der burde have lukket kampen med to tre scoringer på helt åbne måltilbud. Indskiftede Uffe Bech og Oliver Thychosen kom med enorm energi og fik begge kæmpechancer i slutfasen. Med sejren kan FCN nu kigge fremad i tabellen, hvor det kun er fire point op til FCK på tredjepladsen, og næste opgave er udekamp mod FC Vestsjælland på mandag. FCN har startet en sejrsstime, og den skal fortsættes i Slagelse. Kampen minut for minut: 5. minut: AC tæt på scoring fra spids vinkel. 
8. minut: Aabech knaldede hovedet sammen med Kure og måtte syes for en flænge i overlæben, før han kunne komme på banen igen fire minutter senere.
22. minut: David Jensen redder en skarp afslutning fra Jesper Lange.
39. minut: AC slipper alene igennem efter et to spil med Stokholm, men AGF-keeperen får pareret skuddet fra AC.
64. minut: Joshua John slipper fri efter et mønsterangreb, men igen redder Ousager flot.
68. minut: 1-0. Joshua John rykker fri og spiller AC i medløb. Anfører Nicolai Stokholm kommer stormende bagfra og får en følt fremlægning fra AC på det helt rigtige tidspunkt og drejer bolden i kassen til 1-0.
70. minut: Først et nærgående skud fra Joshua John og derefter fra Lasse Petry på riposten.
89. minut: Netop indskiftede Uffe Bech slipper alene igennem på en lynhurtig kontra men skyder forbi.
90. minut: Endnu en kæmpechance til Uffe Bech, som bliver blokeret i skudøjeblikket.
91. minut: Oliver Thychosen spilels helt blank tæt foran mål af Jens Stryger Larsen, men Oliver sparker lige på målmand Ousager.  Kampens detalje: FCN arbejder meget med varierende frisparkskombinationer, og efter en halv time så man én, der godt kunne have resulteret i et mål. Alt lignede et indlæg til de mange i feltet, men bolden blev i stedet sparket fladt af Lasse Petry til den frie Morten Nordstrand på kanten af feltet. Desværre ramte Nordstrands afslutning en forsvarer, så det ikke endte i en smart scoring.    Lagde du mærke til: Hvor mange gange Ivan Runje læste AGF-spillet rigtigt og greb ind med sikre bolderobringer. Ivan Runje har nu sammen med Pascal Gregor som makker i centerforsvaret og resten af holdet holdt rent bur i to Superligakampe i træk. Statistisk set: Nicolai Stokholm slog sin egen rekord som den hidtil ældste målscorer i Superligaen, da han kun én dag før sin 38- års fødselsdag nettede til 1-0 mod AGF. Hans tidligere rekord  var scoringen til 1-0 mod OB i en alder af 37 år og 249 dage. Boldbesiddelse: FCN 60%, AGF 40 %.
Skud: FCN 19, AGF 8.
Skud på mål: FCN 7, AGF 1. Det var 26. Superligakamp i træk, hvor FCN scorede i Farum Park. Man of the Match: Select var Man of the Match partner og valgte anfører Nicolai Stokholm som kampens FCN-spiller. Hørt på spillergangen: Målscorer Nicolai Stokholm:
– Jeg er da ligeglad med, hvem der scorer, bare vi vinder. Jeg vil vinde fodboldkampe, og selv om vi skulle have lukket kampen med et mål mere til sidst, tager vi gerne en 1-0 sejr. Og også gerne en 1-0 sejr igen i næste kamp i Slagelse mod dem, vi har tabt til to gange nu. Uffe Bech, der fik comeback med fire minutter plus tillægstid og to store målchancer:
– Når man ikke har spillet i så lang tid er det bare skønt at komme på banen. Man kan jo ikke være helt skarp efter sådan en kamppause, så jeg skal vel bruge tre minutter mere for at score. Ivan Runje om det solide forsvarsspil: – Det er altid dejligt at holde clean sheet og få tre point. Jeg synes, vi lukkede godt af, og med sejren kan vi se fremad i ligaen nu. Jeg synes, hele holdet viser god form, så nu er vi klar til at angribe holdene foran os. Matchfacts:

Superligaen, 24. runde, 31. marts 2014

FCN-AGF 1-0 (0-0)
Mål:
68. minut: 1-0 Nicolai Stokholm, assist Anders “AC” Christiansen
Tilskuere: 5.469 tilskuere
Dommer: Anders Poulsen
Advarsler: Hjalte Bo Nørregaard, AGF
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
28 David Jensen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 80. minut 10 Martin Vingaard)
6 Lasse Petry
7 Nicolai Stokholm
9 Kim Aabech
11 Morten Nordstrand (ind i 75. minut 37 Oliver Thychosen)
12 Joshua John (ind i 86. minut 18 Uffe Bech)
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje 
23 Mario Ticinovic
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
35 Martin Hansen
29 Andreas Maxsø
30 Nicolai Johannessen
36 Kristian Lindberg