Pokalhåbet lever stadig

Kategorier


Pascal Gregor spillede en stor kamp i midterforsvaret og vandt mange dueller mod Andreas Cornelius.

Pokalhåbet lever stadig

FCN tabte det første semifinaleopgør i Parken med 0-1 til FCK, men alle muligheder er fortsat åbne til returkampen i Farum Park torsdag 10. april

Det blev aldrig nogen sindsoprivende kamp, da FCK og FCN tog første semifinaledyst i Parken, og det blev en meget chancefattig affære. Ganske typisk blev den derfor også afgjort på en ren tilfældighed, idet et frisparksindlæg midt i 1. halvleg endte med et selvmål, da bolden mellem venner og fjender dumpede ned i ryggen på Jens Stryger Larsen og gik i mål til 1-0. Det blev også facit af kampen, og med de slutcifre er intet afgjort endnu. Alt kan ske, når det torsdag 10. april går løs med returkampen i Farum Park, hvor FCN vil satse alt på at snuppe finalebilletten. Det lykkedes ikke for tigrene at få det ønskede udebanemål med sig fra Parken, men kampen viste, at FCK sagtens kan udfordres, når der bliver spillet mere frit på hjemmebane. FCK tiltvang sig et lille spilovertag i 1. halvleg, men det gav også FCN plads til noget kontraspil, som de nordsjællandske spillere bare ikke fik udnyttet godt nok. Det lykkedes ikke at tage de muligheder, der trods alt bød sig mod et påpasseligt FCK-forsvar. Efter pausen tog FCN mere fat i bolden og holdt spillet længere fremme på banen, men det gjorde det bare endnu sværere at finde sprækker i løve-forsvaret, og kampen ebbede stille ud som en taktisk affære. For FCN gælder det nu om allerede fra i morgen at få fuld fokus på Superligaen igen, hvor der venter en ekstrem vigtig hjemmekamp på mandag kl. 19:00 mod AGF. Og i DBU Pokalen er der returkamp om finalebilletten i Farum Park torsdag 10. april kl. 18:30. Køb din billet til begge kampe HER.  Kampen minut for minut: 13. minut: Bolanos drejer bolden forbi FCN-målet på et indlæg fra Pierre Bengtsson.
14. minut: Thomas Delaney får en åben hovedstødschance men bliver grebet ud af målmand Martin Hansen.
18. minut: FC Nordsjælland får sin bedste chance i 1. halvleg, da Kim Aabech header lige forbi kassen på Jens Stryger Larsens indlæg.
27. minut: 1-0 til FCK. Et direkte frispark bliver slået med gevind ind i klumpen af spillere lige foran mål, og uheldigvis for FCN rammer bolden til sidst Jens Stryger Larsen i ryggen og havner i målet.
58. minut: Kim Aabech er tæt på at få held med en solotur, men efter at havde rundet tre mand, får FCK blokeret lige på kanten af feltet.
61. minut: Efter et højt indlæg, som Aabech duellerer med forsvaret om, tager Morten Nordstrand chancen med et saksespark på nedfaldsbolden, men han skyder langt over. Lagde du mærke til: Unge Pascal Gregor vokser med opgaven fra kamp til kamp i midterforsvaret. Gang på gang pillede han bolden fra især Andreas Cornelius, som nærmest var usynlig rent spillemæssigt gennem hele kampen. Pascal Gregor var forudseende i næsten alle situationer og bevarede også roen til at starte fint opspil efter at have brudt mange angreb. Statistisk set: FCN og FCK har delt fire ud af de seneste fem pokaltitler. FCN er pokalmester i 2010 og 2011, mens FCK kan smykke sig med titlerne i 2009 og 2012. FCK vandt ”The Double” i 2009, og de følgende tre år delte FCN og FCK titlerne mellem sig. Første brud på den tradition kom sidste år, hvor FCK blev mester foran FCN på sølvpladsen, mens Esbjerg tog pokalen. FC Nordsjællands vej til dagens første semifinale mod FCK er gået over Næsby (2-0 ude), Superligaens tophold FC Midtjylland (3-1 hjemme) og 1. divisions tophold Hobro (3-1 ude). FCK har taget følgende vej: Hvidovre (4-2 ude), OB (4-3 hjemme) og Lyngby (2-1 ude). Hørt på spillergangen: Jens Stryger Larsen ærgrede sig over sin uheldige hovedrolle ved målet: – Jeg kan ikke se bolden. Der er så mange folk i luften foran mig, men jeg kan godt mærke, at jeg bliver ramt i ryggen. Det er en ren tilfældighed, og det er selvfølgelig ærgerligt at tabe på sådan et mål, men 0-1 er trods alt ikke det værste udgangspunkt. Vi har stadig chancer i pokalen. – Fra i morgen ser vi kun frem mod mandagens Superligakamp mod AGF. Den er ekstrem vigtig, men når vi når til returen mod FCK om pokalfinalebilletten, skal vi nok jagte vores chance, alt hvad vi kan. Målmand Martin Hansen havde en rolig aften uden ret meget at lave: – Vi stod rigtig godt på banen, og det var en fornøjelse at se den måde, vi forsvarede os på. Desværre skabte vi heller ikke selv mange chancer. Det var som om, det blev lidt taktisk i de sidste tyve minutter. – Hjemme skal vi kunne score mod FCK, og vi vil spille mere frit. Det er ikke det værste resultat, og vi skal bare frem over stepperne, når det hele skal afgøres hjemme i Farum Park. Pascal Gregor var også tilfreds med forsvarsindsatsen: – Cornelius er en stor dreng, men vi kom godt ind på kroppen af ham og tager duellerne. Jeg synes også, vi vinder de fleste, fordi hele holdet hænger godt sammen forsvarsmæssigt. Matchfacts:

DBU Pokalen, 1. semifinalekamp, 26. marts 2014

FCK-FCN 1-0 (1-0)
Mål:
27. minut: 1-0 Selvmål
Tilskuere: 8.813 tilskuere
Dommer: Kenn Hansen
Advarsler: Rurik Gislason FCK og Anders “AC” Christiansen, FCN
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
5 Anders “AC” Christiansen
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Kim Aabech
11 Morten Nordstrand (ind i 76. minut 36 Kristian Lindberg)
12 Joshua John (ind i 83. minut 37 Oliver Thychosen)
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje 
23 Mario Ticinovic (ind i 67. minut 6 Lasse Petry)
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
29 Andreas Maxsø
34 Emiliano Marcondes
40 Marcus Ingvartsen