Jess Thorup: Kom og støt os i Farum Park

Kategorier


Farum Park er for første gang nogensinde ramme om en landskamp, hvor det gælder vigtige EM-point.

Jess Thorup: Kom og støt os i Farum Park

U/21 landstræneren håber på stor opbakning fra publikum til EM-kvalifikationskampen mod Estland onsdag kl. 18:30

– Da vores normale hjemmebane i Aalborg meldte fra til den her kamp af hensyn til banen, var jeg ikke i tvivl om, at Farum Park var det rigtige. Et jævnt underlag betyder rigtig meget for et hold med vores spillestil. Selv om vi har haft en mild vinter, har vi jo allerede set nogle græsbaner, der ikke ser så godt ud, så jeg er rigtig glad for valget af Farum Park.  – Vi har været ude og træne på banen, og den er fin. I eftermiddag skal vi have noget mere kamprelateret træning, så spilleren også kan vænne sig til underlaget i kampsituationer. Der er i det hele taget gode forhold her. Vi kan bo på hotellet og har alle faciliteter lige ved siden af uden at skulle bruge tid på buskørsel. Og så er der også på hotellet noget til fritimerne for spillerne. Sådan lyder det fra Danmarks U/21 landstræner Jess Thorup på andendagen af opholdet i Farum Park, hvor de unge danske landsholdsspillere forbereder sig til den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Estland onsdag kl. 18:30. Der er fri entre til kampen, og U/21 landstræneren håber på mange tilskuere: – Vi er lidt forvænt med opbakningen i Aalborg, og jeg håber naturligvis også, at vi får stor opbakning her i Farum Park. Vi har en trup med stort potentiale. En stærk og spændende trup med en stamme af Danmarks mest lovende talenter. Publikum får også lejlighed til at se de spillere, som til daglig spiller i store udenlandske klubber, og man derfor ikke kender fra Superligaen, siger Jess Thorup. Danmark fører sin EM-kvalifikationsgruppe med ét point foran Rusland og kan altså holde duksepladsen med en sejr over Estland, så det hele afgøres i efterårets to “finaler” hjemme mod Rusland og Bulgarien. Gruppens nr. 1 går direkte i playoff, sammen med de fire bedste toere, så hvert point tæller. FC Nordsjælland er i truppen kun repræsenteret af målmand David Jensen, der skal kæmpe med FC Københavns Jacob Busk om pladsen i målet. David Jensen har ekstra selvtillid, efter at han har været førstevalg til FC Nordsjællands to første Superligakampe: – Først og fremmest er det fedt for mig igen at være med i DBU-regi omkring U/21 landsholdet. Og så er det selvfølgelig en ekstra bonus for mig, at det er her i Farum Park, hvor jeg kender det hele, og jeg forventer en kanonkamp, siger David Jensen, der endnu ikke ved, hvem der skal vogte buret mod Estland. –  Jeg ser det som en åben duel. Kendskabet til banen kan være til min fordel, og det giver mig også en større tro på, at det har øget min chance nu, at jeg har stået på Superligaholdet i de første forårskampe, siger David Jensen. Se hele U/21 truppen og læs mere HER