Fantastisk vigtig sejr til de tændte tigre

Kategorier


David Jensen stod stærkt og reddede FCN de få gange, det brændte rigtigt på. (Foto: Boesenfoto.dk)

Fantastisk vigtig sejr til de tændte tigre

FCN pillede pynten af guldkandidaterne og slog til med et flot mål af Kim Aabech, da chancen bød sig. 1-0 til FCN og dermed et kæmpe boost til resten af foråret

Ikke mange eksperter havde levnet FC Nordsjælland en chance for at vinde dagens kamp på den jyske hede. Tigrene har ikke fået meget med sig hjem fra udebaner tidligere i denne sæson, og ulvene hyler altid højt og skræmmende i egen hule. Men tigrene lod sig heldigvis ikke forskrække. FCN-spillerne har hele ugen sagt, at de tror på det, og det viste de i den grad på banen fra første fløjt. FCN tog teten på Heden, og holdt godt fast i bolden i lange perioder af 1. halvleg. FCM kom bedre med i det sidste kvarter før pausen, men den chancefattige 1. halvleg endte målløs efter at hvert hold brændte en stor mulighed. Joshua John havde FC Nordsjællands største chance, mens David Jensen flot afværgede forsøget fra Midtjyllands Jakob Poulsen. FCM startede som lyn og torden i 2. halvleg, men igen var David Jensen i vejen for en oplagt FCM-scoring, og så kom afgørelsen et lille kvarter før tid, hvor Kim Aabech steg smukt til vejrs og headede Joshua Johns indlæg i kassen til 1-0. Mirakelsejren blev fightet hjem, selv om FCM i slutfasen øsede høje bolde ind i feltet. Men ulvene løb panden mod en mur, for FCN skiftede Andreas Maxsø ind og spillede med kun tre hovedstødsstærke folk i bagkæden, så de to backs kunne rykke længere ud og gøre modspillet bredt. Det var kun anden gang nogensinde, at FCN tog en sejr med sig hjem fra MCH Arena, og den vil med garanti give holdet et boost til de kommende kampe. Næste opgave er AGF hjemme i Farum Park mandag 31. marts, og nu er alt igen åbent for tigrene i den jævnbyrdige Superliga, så der er noget for publikum at se frem til. Kampen minut for minut: 20. minut: Joshua John spilles helt blank på en god diagonalaflevering fra Jens Stryger, men desværre kikser hollænderen sin tæmning af bolden en smule, så den løber fra ham og Jonas Lössl kan blokere for afslutningen.
28. minut: Efter et hjørnespark til FCM havner returbolden hos Jakob Poulsen, der trykker af fra kanten af feltet. Bolden går mellem venner og fjender, men David Jensen redder flot trods kort reaktionstid.
45. minut: Skud af Jens Stryger Larsen fra en god position, men lige over mål.
46. minut: Petter Andersson skyder lige forbi FCN-målet
48. minut: Sylvester Igboun nåer højest til et hjørnesparksindlæg og header hårdt fra nært hold, men David Jensen leverer en fantomredning.
49. minut: Igboun slipper fri til skud, men afslutningen sidder lige på FCN-keeperen.
53. minut: Kim Aabech kommer til hovedstødsafslutning på indlæg fra Joshua John, og efter at bolden har ramt Juelsgård ligger den lige til at sparke ind, men dommer Peter Rasmussen fløjter for frispark mod Nordstrand.
75. minut: Jens Stryger Larsen slipper fri til skud på smart hælaflevering fra Nicolai Stokholm, og Jonas Lössl må ud i fuld længde for at redde det flade skud med fingerspidserne.
76. minut: 0-1 FCM får ikke clearet ret godt efter Strygers skudforsøg, og bolden havner i venstre side hos Joshua John, der efter et enkelt træk lægger den præcist ind midt for mål, hvor Kim Aabech kommer styrtende til bagfra og header FCN i foran.
78. minut: Morten Nordstand får en hovedstødschance på indlæg fra John.
92. minut: Morten Duncan Rasmussen trykker af på en clearing ud af FCN-feltet, men den midtjyske topscorer skyder langt over mål. Kampens detalje: En meget afgørende detalje, der var med til at bane vejen til sejren, var af taktisk karakter og blev leveret fra bænken. Cheftræner Kasper Hjulmand valgte tyve minutter før tid at tage midtbanespiller Lasse Petry ud og erstatte ham med centerforsvarer Andreas Maxsø, der stillede sig ned ved siden af Ivan Runje og Pascal Gregor i et tremandsforsvar. De to backs kunne så rykke lidt højere op og være en trussel, der tvang FCM til at slå tidlige indlæg, som næsten alle blev afvist af de tre hovedstødsstærke i midten. Det var et effektivt skaktræk. Lagde du mærke til: At Patrick Mtiliga fik en ufattelig tynd advarsel i slutningen af 1. halvleg i et nærmest tilfældigt sammenstød. Desværre betyder det dommerskøn, at Mtiliga må afsone en spilledags karantæne. Morten Nordstand fik også en advarsel i et hårdt sammenstød med Petter Andersson, som de var lige gode om, mens Sylvester Igboun slap kortfrit fra at råstemple den netop indskiftede Mario Ticinovic. Statistisk set: Boldbesiddelse: FCM 58%, FCN 42 %
Skud: FCM 9, FCN 5
Skud på mål: FCM 4, FCN 4
Hjørnespark: FCM 6, FCN 2 Det var kun 2. gang i 22 forsøg, at det lykkedes FCN at vinde i Herning. Første gang ligger fire år tilbage i tiden. Det var tredje gang i denne sæson, at FCN besejrede de midtjyske ulve, men begge de to foregående sejre er fra Farum Park. Efter et 1-2 nederlag til FCM i MCH Arena i sæsonens første møde, vandt FCN 2-1 i Superligakampen hjemme, og fire dage senere 3-1 samme sted og sendte FCM ud af DBU Pokalen. Med sejren i dag er det altså tre i træk mod Superligaduksen. Hørt på spillergangen: Andreas Maxsø om at komme ind i den hektiske slutfase med et omstillet forsvar: – Jeg kom ind ved 0-0 og heldigvis scorede vi kort tid efter. Vi vidste jo godt, at på det tidspunkt ville de begynde at øse høje bolde ind i feltet, og at det ville blive hårdt at afvise det hele, men alle mand fightede fantastisk. – Skiftet til et tremandsforsvar var noget, vi havde talt om i ugen op til kampen, hvis det udviklede sig, så vi havde et resultat at forsvare mod slutningen af kampen. Og det viste sig jo at være et godt middel. Det var bare om, at vi alle var klar til at afvise boldene igen og igen. – Med sejren fik vi igen lidt hul til bunden, og det er rigtig vigtigt for selvtilliden. Det er altid ekstra sjovt at vinde over et tophold, lyder det fra Andreas Maxsø. David Jensen holdt igen clean sheet og stod en fortræffelig kamp: – Det er en kanon følelse og et kæmpe cadeaux til hele holdet. Selv om vi kommer fra to nederlag i træk, formår vi at slå til. Og så lige her af alle steder. Vi forsvarer os fortrinligt i den hektiske slutfase. – Der var meget at se til, efter at vi var kommet foran, men sådan vidste vi, at det ville blive. Vi forsvarer os godt, og jeg forsøgte hele tiden at holde fokus på at gøre det simple og undgå at lave fejl. Det var stort at vinde her, og det giver os alle et selvtillidsboost. Pascal Gregor headede nok flere bolde væk end nogensinde før: – Ja, der var rigtig mange til sidst, men jeg synes, at vi med tre mand midt i til at afvise indlæggene bedre kunne bakke hinanden op, og vi vandt de fleste dueller. En dejlig sejr, men vi har også troet på det hele ugen. Matchfacts:

Superligaen, 23. runde, 22. marts 2014

FCM-FCN 0-1 (0-0)
Mål:
76. minut: Kim Aabech, assist Joshua John
Tilskuere: 6.881 tilskuere
Dommer: Peter Rasmussen
Advarsler: Patrick Banggaard, FCM, samt Morten Nordstrand, Pascal Gregor og Patrick Mtiliga, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
28 David Jensen
5 Anders “AC” Christiansen
6 Lasse Petry (ind i 72. minut 29 Andreas Maxsø)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Kim Aabech
11 Morten Nordstrand (ind i 80. minut 23 Mario Ticinovic)
12 Joshua John (ind i 88. minut 37 Oliver Thychosen)
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje 
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
35 Martin Hansen
24 Kamal Issah
36 Kristian Lindberg
40 Marcus Ingvartsen