Aabech: Vi går benhårdt efter pokalen

Kategorier

Aabech: Vi går benhårdt efter pokalen

– Vi skal sætte alt ind på at skaffe os et godt udgangspunkt i Parken, siger FC Nordsjællands topscorer Kim Aabech før onsdagens 1. pokalsemifinale mod FCK

Kim Aabech har skabt sus i netmaskerne i dette forår, og holder han kadence mod FCK i morgen aften 19:00 i Parken, kan FC Nordsjælland forhåbentlig stå med gode finalemuligheder, når 2. semifinaleopgør spilles i Farum Park torsdag 10. april. – Pokalsejrene i 2010 og 2011 var med til at starte den kultur, der er i FC Nordsjælland, og pokaltuneringen er derfor altid noget, vi vægter højt og går benhårdt efter. Og med vores position i Superligaen vil pokalen måske også være vores største chance for igen at spille europæisk. – Vi skal selvfølgelig holde fokus på at få de nødvendige point for at blive i Superligaen, og i det spil vil succes i pokalturneringen give os alle et ekstra boost. Men det er en hård vej. Først skal vi besejre FCK over to kampe, og lykkes det, står vi måske overfor AaB i en finale, så vi har to stærke hold foran os, lyder det fra Kim Aabech. I en alder af 30 år skiftede han sidste sommer til FC Nordsjælland fra Lyngby, hvor han har spillet hele karrieren, og efter tilvænning til spillestilen i efteråret, er han for alvor slået igennem her i foråret med fire mål i de fem første Superligakampe. Han har også været med til at bane vejen til pokalsemifinalen med to mål i DBU Pokalen i efteråret. Kim Aabech har aldrig stået med et trofæ i hånden, og udsigten til endelig at kunne løfte en pokal er ekstra motiverende: – Det kunne jeg selvfølgelig godt tænke mig at prøve, og jeg tror på muligheden. Det kræver et godt udgangspunkt i den første kamp mod FCK. Vi har revanche til gode i Parken, og kan vi komme derfra med et uafgjort resultat og et udebanemål, vil det se godt ud til returen. – Vi har mange gode angribere i truppen, og det vil betyde utrolig meget at få et udebanemål. Selvfølgelig vil vi gerne vinde, men indgangsvinklen vil altid være lidt anderledes, når det hele skal afgøres over to kampe. Og det bliver et par dyster, vi glæder os til, siger Kim Aabech. Den anden semifinale står mellem AaB og Horsens. Finalen spilles i Parken torsdag 15. maj kl. 19:00, aftenen før St. Bededag og kun tre dage før sæsonafslutningen i Superligaen. Det er kun tredje gang i FC Nordsjællands historie, at klubben er nået til semifinalen i DBU Pokalen. De to første gange – i 2010 og 2011 – gik tigrene hele vejen og tog pokalen.