Hjulmand: Vigtigt at se de unge under pres

Kategorier

Hjulmand: Vigtigt at se de unge under pres

– Jeg ser U/19 og Superligaen smelte sammen, og holdet følger klubmønstret med stor disciplin, siger Kasper Hjulmand fra Viareggio Cup i Italien

FC Nordsjælland deltager i øjeblikket i den internationale U/20 turnering Viareggio Cup i Toscana, og Superligaholdets cheftræner Kasper Hjulmand har siden lørdag været med ved den italienske turnering og fulgt både holdet og hele lederstabens store indsats. Kasper Hjulmand er meget tilfreds med, hvad han har set, og fortæller her om årsagen til, at han i år er til stede i fem dage ved den internationale ungdomsturnering:  – Vi lægger store ressourcer i talent-arbejdet og deltagelsen i Viareggio Cup, som er én af de store turneringer, hvor de unge spillere testes på alle parametre. Derfor skal spillerne være mentalt og fysisk parat til at yde på en helt anden måde end derhjemme. – Vi flyttede sidste sommer talentgrænsen, således at U/19 og Superligatruppen arbejder endnu tættere sammen. Derfor er det også både naturligt og vigtigt, at jeg er hernede for at følge disse unge spillere og se, hvordan de reagerer under sådan et pres. Det er vigtigt at se, hvordan spillerne på U/19 kan smelte sammen med de yngste i Superligatruppen. – Der er mere overlap nu mellem U/19 og Superligaen, og derfor betyder det meget for mig at se, at vi gør det hele på samme måde igennem organisationen. Jeg er her ikke for at kontrollere, men for at få tingene til at smelte endnu bedre sammen. Det giver mig rigtig meget at være tæt på den her stab og alle spillerne. – Og jeg vil gerne rose hele staben for indsatsen. og det gælder både Marino (Santi) som team manager på turen, Peter (Feher) og Søren (Krogh) som trænere samt Thomas (Kjærbye), Line (Schouw Jensen) og Raul (la Rosa) omkring det fysiske og som holdleder. – Det er dejligt at se disciplinen og de ambitiøse forberedelser til hver kamp. Hele truppen følger den rytme, der også kendetegner Superligaen, og det er vigtigt, at vi gør tingene efter samme mønster i klubben. Jeg er imponeret at hele stabens arbejde, og jeg er glad for, at jeg også kommer lidt tættere på de spillere, som jeg ikke har så meget at gøre med i det daglige. – Jeg synes. holdet leverede en flot præstation mod Atalantas U/20 hold, som er et af Italiens bedste lige nu, og jeg glæder mig til at se anden kamp i turneringen i aften, inden jeg tager afsted til vores træningslejr på La Manga, siger Kasper Hjulmand. Cheftræneren forlader Toscana i aften, så han kan tage imod FC Nordsjællands Superligatruppen, når den ankommer til La Manga på den spanske solkyst i morgen. Efter 1-1 i åbningskampen i Viareggio Cup mod gruppefavoritten fra Atalanta, skal FC Nordsjælland i aften kl. 20 spille anden kamp mod Club Guarani fra Paraguay. Læs også HER: Talentgrænsen er flyttet