Ærgerlig start på foråret

Kategorier


David Jensen fik chancen i målet og greb den. Han holdt med en stribe flotte redninger FCN inde i kampen, så der var en chance for point helt frem til slutsignalet. (Foto: Boesenfoto.dk)

Ærgerlig start på foråret

FC Nordsjælland var helt ved siden af sig selv i 1. halvleg, og selv om det blev noget bedre efter pausen, var 1-2 nederlaget i Esbjerg efter fortjeneste

I sæsonpremieren spillede FCN en skrækkelig 1. halvleg og havde nærmest tabt kampen i pausen. Den situation var ved at gentage sig samme sted i aftenens forårspremiere, hvor FCN igen ligesom ved sidste besøg på Blue Water Arena spillede ganske forfærdeligt i de første 45 minutter, Forskellen var blot, at den unge keeper David Jensen denne gang holdt FCN inde i kampen med en stribe flotte redninger. David Jensen greb virkelig sin chance som førstevalg i målet, og han måtte først overgive sig i 1. halvlegs tillægstid. da Bakenga løb fra forsvaret og scorede til 1-0. Forinden havde Anders “AC” haft en gigachance for at bringe FCN i front på en friløber foræret af en fejl tværpasning fra den tidligere FCN-spiller Michael Jakobsen, men “AC” skød lige forbi mål. Det havde også været helt misvisende med andet end en vestjysk føring ved pausen. Esbjerg kom også på 2-0 efter ti minutter i 2. halvleg, da dommer Michael Johansen takserede en tackling fra Nicolai Stokholm mod Jacob Ankersen til straffespark. Det var hårdt dømt, for forseelsen var ikke tydelig og hvis den var der, var det i så fald lige udenfor feltet. Men Esbjerg fik straffesparket og Pusic scorede sikkert til 2-0. Herefter fik FCN endelig arbejdet sig ind i kampen og tog teten. Det gav også nogle chancer, men det blev desværre kun til indskiftede Kim Aabechs reducering til 1-2 på hovedstød små ti minutter før tid. Esbjerg havde også fortsat chancer den anden vej, men David Jensen holdt standarden hele vejen igennem, og derfor var der spænding frem til slutfløjtet. Kampen minut for minut: 8. minut: Esbjergs Martin Pusic tæt på at score med et hovedstød. 
12. minut: Nærgående skud af Jonas Knudsen 
28. minut: Netop indskiftede Bakenga slipper helt fri, men David Jensen bliver stående og griber den svage afslutning.
30. minut: Anders “AC” Christiansen får en friløber foræret men brænder ved at skyde forbi mål.
31. minut: David Jensen redder med en fodparade skud fra nært hold af Hans Henrik Andreasen. 
32. minut: Bakenga igen fri men skyder lige forbi mål. 
45. + 2. minut: 1-0 Pusic stikker Bakenga afsted i dybden, og denne gange scorer han.
55. minut: 2-0 på straffe ved Martin Pusic, hårdt dømt mod anfører Stokholm for en tackling af Jacob Ankersen.
56. minut: David Jensen parerer afslutning fra Pusic.
66. minut: Kim Aabech viser hovedstødsstyrke på indlæg fra Stryger, men Dubravka i Esbjerg-målet redder.
71. minut: Martin Vingaard sparker direkte frispark mod målhjørnet, men Dubravka redder mirakuløst.
80. minut: Nyt nærgående frispark af Martin Vingaard.
82. minut: Gratis chance til Kristian Lindberg, da målmanden fumler med bolden, men Lindberg falder også uden at få prikket bolden i det tomme mål.
83. minut: 2-1 ved Kim Aabech på hovedstød efter forinden at have fået sit skud afværget med en fodparade.
86. minut: Pusic slipper igen fri, men David får pareret, og riposten sparker Pusic på stolpen. Kampens detalje: 21-årige David Jensen viste utrolig koldblodighed, da han efter et kvarter spænede langt udenfor sit felt for at sparke væk for næsen af Esbjergs frontangriber, men i stedet valgte den unge keeper at tæmme bolden, dreje elegant fri og starte et modangreb Lagde du mærke til: Martin Vingaards fornemme sparketeknik ved to direkte frispark, hvoraf det ene havde kurs mod målhjørnet og bolden blev kun reddet af en flyvende keeper med en heldig hånd. Statistisk set: Spilfordelingen i Esbjerg var 54% til hjemmeholdet og 46% til FCN. Det blev 10 mod 3 i hjørnespark til Esbjerg, der havde haft 8 hjørnespark, inden FCN i det 44. minut fik sit første. Skud på mål endte 7-4 i Esbjergs favør. Da Bakenga scorede til 1-0 var det første gang David Jensen blev passeret i Superligaen i sin fjerde Superligakamp. Hørt på spillergangen: Jens Stryger Larsen:
– Det var bestemt ikke den start, vi havde drømt om. Vi var på hælene, og de var et skridt foran hele tiden i den første time. Så får vi godt fat i den sidste halve time, men vi gør det svært for os selv, når det tager en hel time at komme op i omdrejninger. – Det eneste gode, jeg kan se lige nu, er, at vi allerede skal spille igen om fire dage. Vi vil alle tørste efter revanche på fredag hjemme mod Viborg, og der skal vi vise noget helt andet spil. David Jensen om sin iskolde detalje:
– Bare rolig, jeg havde orienteret mig om, at der var tid til at tage bolden til mig og lave et lille træk for at komme fri af angriberen. Jeg var topklar fra kampens start og kom godt i gang. – Vi kan kun takke os selv for det her nederlag. Det var alt for sløvt i 1. halvleg, hvor vi slet ikke kom ind i kampen. Det blev bedre i 2. halvleg, og vi havde egentlig også chancerne til flere mål. Men vi skal vise, at vi kan rejse os igen, og det bliver med en helt anden indsats på fredag mod Viborg Matchfacts:

Superligaen, 19. runde, 24. februar 2014

Esbjerg-FCN 2-1 (1-0)
Mål:
45+2. minut: 1-0 Mushaga Bakenga
55. minut: 2-0 Martin Pusic (straffespark)
83. minut: 2-1 Kim Aabech
Tilskuere: 5.159 tilskuere
Dommer: Michael Johansen
Advarsler: Jonas Knudsen, Esbjerg
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
28 David Jensen
5 Anders “AC” Christiansen
6 Lasse Petry (ind i 55. minut 9 Kim Aabech)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
15 Jens Stryger Larsen
21 Ivan Runje 
23 Mario Ticinovic (ind i 78. minut 36 Kristian Lindberg)
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
35 Martin Hansen
25 Bassel Jradi
29 Andreas Maxsø
30 Nicolai Johannesen
37 Oliver Thychosen