1-0 over Rumæniens førerhold

Kategorier


Anders ‘AC’ Christiansen i en glidende tackling – foto: fcn.dk

1-0 over Rumæniens førerhold

Der var tænding og gnist fra start, da FC Nordsjælland lørdag eftermiddag tørnede sammen med Rumæniens nuværende førerhold FC Astra.

Fra kampens indledning var det åbenlyst, at FC Nordsjælland var kommet for at spille en hurtig omgang angrebsfodbold mens FC Astra, der godt nok også var gode på bolden i det flade spil midt på banen, gik noget mere konsekvent til den fysiske del af opgaven.
Der skulle ikke gå mange minutter før de første af flere endog meget konsekvente tacklinger blev sat ind af FC Astras største hardhittere spillere, men de rødblusede FCN-spiller fandt hurtigt ud af, at spille rundt om og igennem modstanderens defensiv.
Begge hold ville spille bold, men FCN var hurtigst i både tanke og handling og især omstillingsspillet gjorde ondt på FC Astra, der ofte blev bragt i ubalance af FCNs angrebshidsige kantspil. Både Joshua John og Mario Ticinovic indledte kampen godt og med god støtte fra Stockholm, AC og Vingaard på midten og de Stryger og Mtiliga bagfra, blev der skabt både én og to håndfulde muligheder.
Vi skulle dog 8 minutter ind i anden halvleg før kampens første scoring blev en realitet – og den stod der FCN på. Jens Stryger tog endnu en tur på højrekanten og han fandt en fremstormende AC på midten. AC afsluttede i første hug, og selvom onde tunger måske vil påstå, han ikke ramte bolden klokkerent, var resultatet ikke til at tage fejl af: 1-0 til FCN efter endnu et flot og hurtigt omstillingsspil.
De første 25 minutter af anden halvleg fortsatte med rød dominans, selvom kampen gradvist blev mere rodet. Største chancer faldt til Morten Nordstrand, der var decideret uheldig med, at en svær afslutning blev reddet på stregen.
FC Astra fik mere plads de sidste 15-20 minutter, men formåede kun at teste Martin Hansen i FCN-målet en enkelt gang.
Alt i alt en fornuftig træningskamp, der kunne og burde have resulteret i en større sejr over en habil modstander.
FCN – FC Astra 1-0 (0-0)
Mål: Anders AC Christiansen
David Jensen (45. Martin Hansen)
Jens Stryger Larsen
Pascal Gregor
Ivan Runje
Patrick Mtiliga (57. Oliver Thychosen)
Nicolai Stokholm (60. Lasse Petry)
Martin Vingaard
Anders AC Christiansen (70. min Aabech)
Mario Ticinovic
Morten Nordstrand
Joshua John


Thychosen i en lidt sjov situation, hvor han har jagtede Astra’s målmand langt ud i siden af banen – foto: fcn.dk