Islandsk landsholdskeeper til FCN

Kategorier


Alex tøner ud for FC Nordsjælland med det samme – foto: fcn.dk

Islandsk landsholdskeeper til FCN

FC Nordsjælland og den islandske målmand Runar Alex Runarsson (”Alex”) har i dag indgået en kontrakt, der betyder at U21-landsholdskeeperen tiltræder i sin nye klub med omgående virkning.

Bestyrelsesformand og agerende sportsdirektør Allan K.Pedersen fortæller: – Alex er en meget talentfuld ung keeper, som trods sine kun 18 år har spillet 17 U-landskampe og er fast mand på det islandske U21-landshold. Han har oven i købet allerede nu været udtaget til det islandske A-landshold. – Han vil i første omgang indgå i U19-truppen, hvor han det første halve år vil få hovedparten af sine kampe, mens han også træner med A-truppen. Det er planen, at han til sommer tiltræder A-truppen som en del af målmandsteamet. – Allerede på lørdag tager han med U19-truppen til Viaggio Cup, hvor modstanderne i puljen bl.a. er Atalanta og hvor samtlige af de bedste U20-hold i Italien deltager. Her er Pascal Gregor, Andreas Maxsø, Kristian Lindberg, Nikolai Johannessen, Mikkel Jensen og Emiliano Marcondes også med for det talentfulde FCN-hold. Flere af dem tiltræder A-truppens træningslejr i La Manga fra 6. februar. Runar Alex Runarsson er mere end almindeligt godt tilfreds med aftalen. – Jeg glæder mig rigtig meget til at komme igang, og jeg er virkelig glad for dette skifte, som jeg tror på er det rette i min karriere. Det handler om, at udvikle sig så meget som muligt, og det tror jeg bedst på, at jeg kan gøre i FC Nordsjælland. – Mine styrker er spillet med fødderne, hvor jeg kan bruge begge fødder, og så føler jeg mig stærk i en mod en spillet. Men når alt det er sagt, er der ingen tvivl om, at jeg har meget at lære og mange områder jeg kan forbedre og det glæder jeg mig bare til at skulle gøre her i fremtiden, fortæller ‘Alex’. FCN og Runar Alex Runarsson har indgået en 4-årig aftale.