Emiliano: Viareggio Cup giver hår på brystet

Kategorier


FC Nordsjællands hold til første kamp mod Juventus i Viareggio Cup for to år siden.

Emiliano: Viareggio Cup giver hår på brystet

Som kun 16-årig var Emiliano Marcondes første gang med FCN til den hårde italienske ungdomsturnering og fik lidt af et chok

– Jeg tror nok, at jeg var den yngste spiller i hele turneringen for to år siden, og det var en vild oplevelse at møde Juventus i den første kamp. Jeg startede inde og var lidt nervøs. Det var et stort stadion, mange tilskuere og mægtige Juventus, vi stod overfor. KLIK HER og læs også: FCN igen med i Viareggio Cup – Vi havde også fået at vide, at der ville være spækket med talentspejdere, så man hanker virkelig ekstra op i sig selv. Men de var sindssygt gode, og vi var lidt bange for dem. De var fysisk stærke og kom med ekstrem power, så vi fik også store klø, men vi lærte af det. Viareggio Cup giver hår på brystet, siger nu 18-årige Emiliano Marcondes, der i den første uge af februar igen skal med FC Nordsjælland til den store internationale ungdomsturnering i Toscana. – Vi fik et skrald på 6-0 af Juventus, men så havde vi også lært en del på den hårde måde. Vi vandt faktisk de næste to kampe og kom videre i turneringen, og nu glæder jeg mig til at prøve kræfter med Viareggio Cup igen. Jeg er blevet et par år ældre og har fået lidt flere muskler at stå imod med. – Turneringen er virkelig en læreproces for unge danske spillere, der slet ikke er vant til alle de kneb, de italienske hold konstant bruger. De italienske spillere kan en masse grimme tricks, man aldrig ser i TV. Konstant flytter de procenter i kampene over til deres egen fordel ved at træde modstanderne over tæerne, rive i én, når fokus er et andet sted, og hele tiden komme med grimme kommentarer for at smadre ens koncentration. – De forsøger også konstant at påvirke dommerne, som i forvejen er med de italienske hold. Vi lærte sidst ikke at lade os gå på af den slags, og det bliver fedt at se, om vi kan nå længere, nu vi er bedre forberedt på, hvad der venter os. Vi vil vise, at vi kan holde fokus trods alle provokationerne, siger Emiliano Marcondes. Viareggio Cup er for U/19 spillere, altså årgang 95 og 96, men hver klub må stille med op til fire årgang 94 spillere, så FC Nordsjælland tager de yngste fra Superligatruppen med til kampene i Italien. FC Nordsjælland udtager den endelige trup til Viareggio Cup i næste uge, og 1. Team Coach Flemming Pedersen, der har været med de to foregående gange, FCN har deltaget, lover, at spillerne får en oplevelse: – Turneringen er fantastisk, for som ung spiller bliver du presset maksimalt både mentalt og fysisk. De italienske hold favoriseres altid, og vores spillere skal lære at tackle uretfærdighed. Under kampene får de små hug hele tiden, for italienske spillere går meget mere på kroppen, end vi er vant til i dansk ungdomsfodbold. – Det gælder derfor om mentalt ikke at lade sig frustrere, og fysisk om ikke at være kyst men klar til at give igen på den gode måde. Jeg mener, at Viareggio Cup er en værdifuld hærdning af vore unge spillere, siger Flemming Pedersen. FCN var ikke med i turneringen sidste år, da den ikke kunne indpasses i klubbens øvrige program.