AKP: Stærkere trup end efter sidste vindue

Kategorier


Bestyrelsesformand Allan K. Pedersen har kun budt velkommen til den unge islandske målmand Runar Alex Runarsson i dette transfervindue.

AKP: Stærkere trup end efter sidste vindue

I forhold til de seneste transfervinduer har januar for FC Nordsjællands vedkommende været en mindre aktiv måned, når det gælder Superliga-truppen.

Der er i dette vindue sagt farvel til Michael Jakobsen (Esbjerg fB), Hakan Redzep (Vejle Boldklub), Oguzhan Aynaoglu (Bursaspor) og Jannich Storch (AB) og budt velkommen til den islandske U21-landsholdsmålmand Runar Alex Runarsson. På vinduets sidste dag forventer fungerende sportsdirektør Allan K. Pedersen ikke stor aktivitet: – Overordnet set planlægger vi altid 2-3 transfervinduer frem, og vi har længe vidst, at denne vinter primært ville handle om den fortsatte opbygning af den trup, vi over det seneste års tid har sat sammen. – Vi har de seneste to transfervinduer hentet 23 spillere og afhændet 17, så det naturlige fokus er på kontinuiteten, den gensidige spilforståelse og sammenhængen i truppen. Vi fik i løbet af efteråret bekræftet, at der er en enorm kvalitet i truppen, og at både resultater og spil blev bedre og bedre i takt med at spillerne lærte hinanden og vores måde at spille fodbold at kende. – Hvad vi ikke har kunnet planlægge, er mængden af skader, vi oplevede i efteråret, og hvordan det ville udvikle sig i løbet af opstarten. Det har været vores ubekendte faktor, som har holdt os på stikkerne omkring scouting og forberedelse af vinduet, men heldigvis ser det rigtig fornuftigt ud efterhånden. – Både Ivan Runje, Morten Nordstrand, Kim Aabech, Oliver Thycosen og Andreas Laudrup er tilbage på et niveau, hvor de har været med i hele eller dele af vores træningskampe, og vi håber, at Uffe Bech snart kan træde til også. – Derudover ser det ud til, at Søren Christensen vil blive klar til at indtage en rolle på holdet i løbet af foråret, så om alt går, som vi forventer og håber, står vi med 6-7 kvalitetsspillere, der var ude i kortere eller længere perioder af efteråret – nogle af dem hele efteråret. På den lidt længere bane er også Kasper Lorentzen inde i en god udvikling, men vi forventer i udgangspunktet ikke, at han er i spil til forårets kampe. – Samtidig har de unge fået et halvt år mere i støvlerne og i hovederne, så samlet set mener jeg, vi står med en markant stærkere trup nu, end da vi gik ud af sidste transfervindue. – Vi står med en relativt stor trup i forhold til et kort forår, så sker der noget i dag vil det sandsynligvis være, at vi sender en eller to unge spillere på græs andre steder. Jeg regner lige nu ikke med, at vi henter yderligere ind til truppen, men jeg vil samtidig sige, at med det antal spillere, vi er blevet tilbudt den seneste måned – og især de sidste par dage – kan man selvfølgelig ikke udelukke noget. – Vi kan godt mærke, at FC Nordsjælland har et godt navn internationalt, men strategien i dette vindue har ikke været og er ikke, at tilføre truppen det store på spillerfronten. Vi er rigtig godt tilfreds med, hvordan vi ser ud op til foråret og glæder os til, at blive endnu stærkere som hold.