Værd at vide før aftenens kamp i Farum Park

Kategorier


Ivan Runje tiljubles efter at have scoret sit første FCN-mål. (Foto: Rie Neuchs)

Værd at vide før aftenens kamp i Farum Park

FC Nordsjælland spiller i aften kl. 18.30 Superligakamp hjemme mod OB, og her er lidt statistiske vinkler på den kamp

VIDSTE DU AT… …Ivan Runje scorede sit første mål nogensinde med tigeren på brystet, da han headede bolden i nettet til 1-0 i søndags mod Randers. Det var hans førsteholdskamp nr. 58, heraf de 47 i Superligaen, og måske er han kommet ind i en målstime, som publikum i Farum Park kan få glæde af i aftenens kamp mod OB. …FCN og OB har mødt hinanden 34 gange tidligere i Superligaen. FCN har vundet 10 kampe, 8 er endt uafgjort, mens fynboerne har sejret 16 gange. 14 af kampene er spillet i Farum Park, og her har FCN hentet 6 sejre, mens 4 kampe er endt uafgjort og 4 med sejr til OB. Sidst fynboerne gæstede Farum Park i maj vandt FCN så sikkert som 4-1. …at kampen bliver et gensyn med Conor O’Brien, som FCN solgte til OB i august kort før lukningen af transfervinduet. Conor O’Brien har spillet fire Superligakampe for FCN i denne sæson, og den sidste var netop mod OB i Odense den 25. august, hvor OB vandt 1-0. …FCN nu har scoret i 22 Superligakampe i træk i Farum Park. Ikke siden 0-0 kampen mod Brøndby den 2. september 2012 er FC Nordsjællands spillere gået målløse fra hjemmebanen, og det var den eneste Superligakamp i hele sidste sæson, hvor FCN ikke scorede på hjemmebane. …gennem de seneste tre sæsoner har Farum Park været som en fæstning, hvor tigrene meget sjældent taber. I de 43 hjemmekampe i Superligaen i sæsonerne 2011/12, 2012/13 og indtil nu i 2013/14 har FCN præsteret at hente 93 point, et imponerende gennemsnit på 2.2 point pr. kamp. …en sejr over OB kan bringe FCN helt op på 5. pladsen i Superligaen, og hvis resultaterne flasker sig rigtigt i rundens øvrige kampe, vil det også være muligt at holde den placering til den lange vinterpause. Så der står rigtig meget på spil for tigrene i dag. Ved uafgjort vil FCN være sikker på at overvintre over nedrykningsstregen, men i tilfælde af nederlag kan tigrene dumpe ned under stregen.