Vingaard: Jeg er ved at finde min rolle på holdet

Kategorier


Fansene kan få ekstra at juble over, hvis det lykkes Martin Vingaard at score 10 mål i denne sæson. (Foto: Boesenfoto.dk)

Vingaard: Jeg er ved at finde min rolle på holdet

Martin Vingaard scorede et fremragende mål på hovedstød mod AaB, og han lover nu alle FCN-fansene at lade skægget gro, hvis han når 10 mål i denne sæson

Martin Vingaard er én af de mange nye spillere, der kom til FC Nordsjælland i sommerpausen og straks fra start skulle vise deres værdi, da en hel stribe af de vante stamspillere var på skadeslisten. Siden har alle knoklet for at få de mange nye sammentømret som en enhed med klubbens DNA, og resultaterne af det har man tydeligt kunnet se i oktober og november, hvor de seneste syv Superligakampe har givet 14 point, og holdet har sikret en plads i pokalsemifinalerne til foråret. FCN har spillet 16 Superligakampe, 4 europæiske kampe og 3 pokalkampe. Martin Vingaard har som den eneste deltaget i alle 23 kampe og siger om sin oplevelse af udviklingen: – Det var jo slet ikke meningen, at jeg skulle spille så meget fra start, før jeg havde lært systemet og medspillerne bedre at kende. Men på grund af skaderne blev mange af os nye kastet direkte ind og måtte lære meget af det i kampe. – Da vi også skulle spille europæisk blev der mindre tid på træningsbanen, så man kan vel sige, at vi har måttet lære på den hårde måde og fik en masse rap over fingrene. Jeg har spillet alle kampe, fordi jeg har været spilleklar hele tiden, og det høster jeg en kæmpe bonus af nu. – Jeg synes, jeg er ved at finde min rolle på holdet, og vi fungerer meget bedre sammen som hold. Pokalkampen i Næsby var farlig, fordi vi var nede, men vi tørstede efter den sejr og fik fulgt godt op i Superligaen lige efter. Det var et vendepunkt for os. – Nu har vi følelsen af, at vi kan vinde, hver gang vi går på banen, og vi skal slutte godt af i de sidste to kampe. Selv om Superligaen er tæt vil det betyde meget, at vi får et udgangspunkt, så vi virkelig kan angribe foråret. Man kigger på stillingen fra alle vinkler hele vinteren, og derfor er det ekstra vigtigt at rykke godt fremad nu, siger Martin Vingaard, der scorede et flot hovedstødsmål i sidste kamp i Aalborg. Scoringen var Martin Vingaards anden træffer i denne sæson, og han har været tæt på med stolpeskud flere andre gange. Det har selvfølgelig givet Vingaard ekstra blod på tanden, og fcn.dk har nu lokket ham til at afgive et vildtvoksende løfte, hvis det lykkes at nå 10 scoringer i denne sæson. – Lad os bare sige, at jeg lader skægget gro i en måned, hvis jeg når 10 mål. Og så vil jeg da også godt sponsere en fustage fadøl til FCN-fansene i FCN Baren efter sidste hjemmekamp i foråret, så de kan være med til at fejre de 10 mål, hvis det lykkes, siger Martin Vingaard. Fansene kan altså ikke blot få Martin Vingaard at se med fuldskæg, men også få en sjov aften sammen med ham efter forårets sidste kamp i Farum Park. Hvis altså han når de 10 scoringer. Der skal således 8 bolde mere i kassen, men også forårets pokalkampe tæller med, og der er trods alt 17 Superligakampe tilbage i denne sæson.