Kaptajn Stokholm: De unge skal bryde ud af skallen

Kategorier

Kaptajn Stokholm: De unge skal bryde ud af skallen

FC Nordsjællands anfører Nicolai Stokholm er i særklasse den mest rutinerede spiller i FCN-truppen, og den erfaring som ‘Stokken’ har oparbejdet forsøger han at bruge til at hjælpe de unge spillere.

FCN TV satte anføreren i scene for at høre mere om den rolle, en anfører indtager på banen og i omklædningsrummet. Især i en periode, hvor der har været mere brug for at rykke tættere sammen på holdet – på alle områder. – Det er sjældent, at der findes en klart defineret rolle på, hvad en anfører skal eller ikke skal i en trup, men hvis vi kigger på vores start og omstændighederne i truppen, er det helt naturligt, at vi ældre spillere er med til at holde hoved højt, gejsten oppe og tage fat, hvis disciplinen ikke er god nok. Det handler om at få fællesskabet til at fungere, fortæller Nicolai Stokholm. – Vi har generelt et hold der måske har brug for at vide, det er i orden at sige noget på banen, og det er en af mine opgaver at fortælle dem, at det er vigtigt, vi giver lyd fra os når vi spiller fodbold. Fodbold er et spil med store følelser, og det handler om at kunne bryde ud af skallen, når tingene ikke går som man gerne vil have det. Det har været tydeligt at mærke at vi er kommet tættere sammen som gruppe, og det er alfa omega for at kunne skabe resultater sammen, siger anføreren. Der er ekstra fokus på kommunikationen på holdet, hvilket bl.a. skyldes at FC Nordsjælland i denne sæson allerede har gjort brug af 13 spillere på 21 år eller derunder. Omvendt betyder det også meget, at syv af spillerne er fra FCN’s egen talentafdeling, og derfor er indforstået med et system, der er nyt for andre.