Flotte mål og sikker sejr til FCN

Kategorier


SønderjyskE-keeper Marin Skender havde en travl aften. Her redder han for næsen af Mario Ticinovic. (Foto: Boesenfoto.dk)

Flotte mål og sikker sejr til FCN

FC Nordsjælland vandt fortjent 3-0 over SønderjyskE på målsøgende spil og har nu nærkontakt med Superligaens brede midterfelt

Farum Park er fortsat en solid fæstning, som stort set ingen skyder hul i, og SønderjyskE var ikke så meget som i nærheden af at rokke ved den kendsgerning. FC Nordsjælland var klart det bedste hold i “bundslaget” og skabte et hav af chancer. Resultatet blev en velfortjent sejr på 3-0, men det burde være blevet en endnu større sejr. Med de tre vigtige point tager FCN et stort skridt fremad i tabellen, og uanset resultaterne i rundens øvrige kampe, vil tigrene nu have bidt sig fast i Superligaens brede midterfelt inden den kommende landskamppause. Det åbner også muligheder for en lun placering ved vinterpausen, når de sidste tre runder er afsluttet i december. FCN startede kampen mod SønderjyskE i et forrygende tempo, og gæsterne blev bombarderet fra alle vinkler i det første kvarter, men de slap mirakuløst med skrækken. Både da Kim Aabechs skud blev reddet, og Martin Vingaards knaldhårde langskud prellede af på overliggeren. Lidt efter fik Joshua John chancen på en god bold fra Mario Ticinovic. SønderjyskE havde kun et enkelt farlig forsøg ved Johan Absalonsen, men viste ellers intet fremadrettet, så det var helt efter fortjneste, at FCN kom foran 1-0 i det 28. minut, da en sønderjysk forsvarer gik direkte i ryggen af Kim Aabech, der ellers var fri på den følte fremlægning fra Anders “AC” Christiansen. Dommer Tykgaard var ikke i tvivl om straffesparket, og Kim Aabech eksekverede selv sikkert fra 11 meter pletten. Herefter løftede FCN desværre foden lidt fra speederen, og i stedet for flere FCN-scoringer var SønderjyskE tæt på stik mod spil og chancer at få udlignet på et hovedstød, men her afværgede målmand David Jensen med en super flot redning i fuld længde. David Jensen var på mål for FCN i stedet for en skadet Martin Hansen, og David stod en fortrinlig kamp med gode indgreb gennem alle 90 minutter. Kort før pausen lykkedes det FC Nordsjælland at øge føringen til 2-0 på et smukt kombineret angreb. Joshua John var konstant udfordrende fra venstrekanten, og da han tog en tur direkte ind i feltet og spillede ét to med Kim Aabech blev målchancen helt åben, og den fodrappe hollænder hamrede sikkert bolden i kassen. FCN indledte også 2. halvleg med en stribe gode angreb og skabte målchancer nok til endeligt at lukke kampen, men selv de største chancer blev brændt. Kim Aabech, Nicolai Stokholm og Joshua john havde åbne skudchancer, og Jens Stryger Larsen fik en gigachance, som han desværre sparkede over mål. SønderjyskE var tvunget af stillingen nødt til at satse mere offensivt, men de skabte aldrig åbne muligheder for en reducering. Kun ved dødbolde kunne de skabe farlige situationer. FCN havde mange muligheder for at lukke kampen på kontraangreb, men Mario Ticinovic og Morten Nordstrand fik begge gode skud afværget af keeper Marin Skender. Til sidst måtte Skender dog overgive sig, da Joshua John i overtiden tog endnu et rush ind i feltet og afsluttede fladt ved bagstolpen til 3-0. En fin afslutning på en kamp, hvor FCN fra start til slut var klart det bedste hold. Spillet og indsatsen lover godt for resten af sæsonen. FCN er på rette vej, og efter landskamppausen venter en udekamp mod AaB og herefter to kampe hjemme i Farum Park, hvor tigrene næsten er usårlige. Kampen mod SønderjyskE var den 21. i træk i Superligaen, hvor FCN scorede.

Superligaen, 15. runde, 9. november

FCN-SønderjyskE 3-0 (2-0)
Mål:
28. minut: 1-0 Kim Aabech (straffe)
46. minut: 2-0 Joshua John, assist Kim Aabech
91. minut: 3-0 Joshua John, assist Martin Vingaard
Tilskuere: 3.217 tilskuere
Dommer: Michael Tykgaard
Advarsler: Jens Stryger Larsen og Patrick Mtiliga, FCN, samt Henrik Hansen, SønderjyskE.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
28 David Jensen
2 Michael Jokobsen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 61. minut 11 Morten Nordstrand)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
9 Kim Aabech
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
15 Jens Stryger Larsen   (ind i 81. minut 36 Kristian Lindberg)
23 Mario Ticinovic 
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
32 Jannich Storch
21 Ivan Runje
25 Bassel Jradi
29 Andreas Maxsø
34 Emiliano Marcondes