FCN og FCK er de to mest formstærke hold

Kategorier


Alle husker nok sæsonens første møde mellem FCN og FCK i Farum Park for Morten Nordstrands fantastiske saksesparkstræffer til 2-2, som også blev kampens resultat. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN og FCK er de to mest formstærke hold

Både guld- og sølvinderne fra sidste sæson har vist klar formfremgang inden det interne møde i Parken lørdag kl. 15.00

Gennem de seneste fire sæsoner har FC Nordsjælland og FCK delt næsten alle titler i dansk fodbold mellem sig og to år i træk på skift været guld- og sølvvindere. Derfor er opgørene mellem tigrene og løverne på mange måder også blevet dansk fodbolds nyklassiker, der altid trækker stor opmærksomhed og er spækket med drama. Sådan kan det sagtens blive igen, når FC Nordsjælland i morgen lørdag kl. 15.00 gæster Parken til sæsonens andet møde med FCK. Efter en lidt vaklende sæsonstart for begge klubber, er det nemlig Superligaens to mest formstærke mandskaber, der nu tørner sammen i Danmarks nationalarena. Formbarometret over de seneste fem Superligarunder viser, at FCN og FCK topper med hver 10 point. Brøndby har hentet 9 point, mens OB og Viborg hver har hentet 8 point. FC Nordsjælland har endda hentet sine 10 point i de sidste fire kampe og er således mest formstærk målt kun på den seneste måned. Intense og dramatiske opgør er mere reglen end undtagelsen, når FCK og FCN tørner sammen, og der er altid garanti for mål. Der er således scoret i samtlige 34 indbyrdes Superligakampe mellem de to klubber, og senest på nethinden står det dramatiske møde i fjerde runde af denn sæson i Farum Park. I den fantastiske kamp var FCK foran to gange, inden Morten Nordstrand kort før tid steg højt til vejrs og saksesparkede udligningen til 2-2 ind helt oppe i krogen. Der er god grund til at have forventninger om et brag af en kamp mellem de to klubber igen med den form, de begge har vist både i Superligaen og i DBU Pokalen på det seneste. Her er lidt statistiske vinkler på kampen FCK-FCN: VIDSTE DU AT… …dommer Jacob Kehlet skal lede slaget i Parken i morgen, og det er hans 11. Superligakamp i denne sæson. Af disse har kun den ene været med FC Nordsjælland som deltager, nemlig kampen FCN-AaB, som tigrene vandt 2-1. 33-årige Jacob Kehlet er igang med sin femte sæson som Superligadommer. …FCK ligesom FCN kun har tabt én af sæsonens første syv hjemmekampe. FC Nordsjælland har kun vundet to gange over FCK i Parken, men sejrene er begge fra de seneste fire sæsoner. …mestrene fra FCK havde nul point og FCN kun et enkelt point, da holdene sidst mødtes i Farum Park i denne sæsons fjerde runde og leverede et brag af en “bundkamp”.