FCN-kollaps i 2. halvleg

Kategorier

*
Martin Hansen holdt med gode indgreb FCN inde i kampen i lang tid, men i 2. halvleg blev FCK-presset for voldsomt. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN-kollaps i 2. halvleg

Efter en chancefattig og målløs 1. halvleg, fik FCK alt for let spil i Parken efter pausen og vandt 4-0

Det lignede længe en målløs kamp i Parken, men et hurtigt føringsmål til FCK kort efter pausen ændrede helt kampens præmisser. Efter den scoring udviklede 2. halvleg sig til et mareridt for FCN, der sejlede for meget rundt defensivt og slet ikke fik sat de modangreb ind, der kunne have presset FCK tilbage på banen. Det var et helt andet billede end i 1. halvleg, hvor de to hold viste stor respekt for hinanden, og der stort set ingen blottelser blev givet af de to forsvar. Sådan startede 2. halvleg også, men i det 52. minut fik FCK scoret til 1-0 på en lidt tilfældig chance til Igor Vetokele efter et langt indkast. Og da samme Vetokele med et ægte boksspillermål dirigerede bolden i nettet til 2-0 kun få minutter efter, slog det tigrene så groggy, at FCK alt for let kunne tage den totale styring over kampen. Det lå næsten i luften, at det kunne gå værre endnu for FC Nordsjælland. Det blev 3-0 ved Nicolai Jørgensen på et starffespark begået mod ham selv af Michael Jacobsen, og et langskud fra Nicolai Jørgensen røg også i nettet til 4-0, før FCN fik sat lidt prop i sit kollaps. Det sidste kvarter fik FCN igen bedre fat i spillet og var endda tæt på et trøstmål ved Kim Aabech kort før tid. Men facit af kampen står tilbage som en syngende lussing til FCN, der nu skal sunde sig og finde tilbage til det spil, der kun fungerer via knaldhårdt arbejde i samtlige 90 minutter, og ikke kun halvdelen som i dag i Parken. Efter den meget taktiske 1. halvleg var der slet ikke tegn på, at det ville gå sådan.  Det blev en meget chancefattig 1. halvleg, hvor enkelte skud fra distancen fra begge hold var nogle af de bedste forsøg. For FCN var det først Anders “AC” Christiansen og lidt efter Joshua John, der forsøgte sig med skud, som blev reddet eller gik lige forbi. Mario Ticinovic fik en chance på en stikning fra Martin Vingaard, men Mario drejede bolden forbi mål. FCK havde også nærgående skud ved Nicolai Jørgensen og måske halvlegens bedste forsøg, da Vetokele efter lidt klumspil fik trykket af inde i feltet. Her reddede Martin Hansen FCN med en hurtig fodparade. FCN blev allerede efter godt 20 minutter tvunget til en udskiftning, da an skadet “AC” måtte humpe fra banen og overlade pladsen til Kim Aabech. I løbet af 2. halvleg kom også de unge angribere Oliver Thychosen og Kristian Lindberg på banen og var til sidst med til at skave en smule ravage i et FCK-forsvar, det kunne løsne grebet lidt med den solide føring som ballast. Næste opgave for FC Nordsjælland er på lørdag kl. 17 hjemme i Farum Park mod SønderjyskE, og det er meget vigtigt for tigrene straks at komme tilbage på det gode spor, holdet fulgte i hele oktober måned.

Superligaen, 14. runde, 2. november

FCK-FCN 4-0 (0-0)
Mål:
52. minut: 1-0 Igor Vetokele
56. minut: 2-0 Igor Vetokele
67. minut: 3-0 Nicolai Jørgensen (straffe)
72. minut: 4-0 Nicolai Jørgensen
Tilskuere: 15.397 tilskuere
Dommer: Jakob Kehlet
Advarsler: Jens Stryger Larsen, FCN.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jokobsen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 21. minut 9 Kim Aabech)
6 Lasse Petry (ind i 78. minut 36 Kristian Lindberg)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John
15 Jens Stryger Larsen  (ind i 62. minut 37 Oliver Thychosen)
23 Mario Ticinovic 
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
11 Morten Nordstrand
29 Andreas Maxsø
30 Nicolai Johannesen