FCN klar til pokalsemifinale

Kategorier


Mario Ticinovic bragte FCN foran 1-0 lige før pausen, og det blev en meget vigtig scoring på vejen mod pokalsemifinalen.

FCN klar til pokalsemifinale

Med en forholdsvis sikker sejr på 3-1 i Hobro holder FC Nordsjælland liv i pokaldrømmen hele vinteren

Når der torsdag 12. december trækkes lod til forårets pokalsemifinaler, står der FC Nordsjælland på den ene af de fire papirlapper. Det blev en kendsgerning i de sene aftentimer i Hobro, hvor FCN besejrede det ellers så suveræne tophold i 1. division med 3-1. Selv om Hobro langtfra var ueffen og især i 1. halvleg viste farlighed i flere situationer, var tigrenes kløer den tand skarpere, der gjorde sejren både fortjent og rimelig sikker. Mario Ticinovic scorede til 1-0 for FCN kort før pausen, og da Joshua John og Morten Nordstrand øgede til 3-0 i første halvdel af 2. halvleg, var kampen reelt afgjort, selv om Hobro fortsat fightede og blev belønnet med et trøstmål. Efter otte hjemmesejre i træk i ligaen var det første gang i denne sæson, Hobro måtte bøje sig for en modstander foran eget entusiastiske publikum. Og det var da også tydeligt fra start, at Hobro-spillerne troede på chancen. Især ved dødbolde, frispark og hjørnespark, viste hjemmeholdet konstant farlighed og havde både et skud på ydersiden af stolpen og på overliggeren ved Mathias Bersang, inden FCN fik udbytte af et lille overtag i spillet. Det var kun blevet til et par halve chancer og et godt langskud fra Martin Vingaard for FCN i 1. halvleg indtil to minutter før pausen, hvor Joshua John spillede en god bold frem til Anders “AC” Christiansen, der smart headede Mario Ticinovic fri. Den lille kroat sendte bolden i kassen med et behersket spark efter en god drejning, der gav frit skud. 1-0 til FCN ved pausen tvang Hobro til at give lidt mere afstand mellem kæderne for at presse for udligning, og her slog FCN prompte til ved et boldtab midt på banen i det 56. minut. Kim Aabech sendte lynhurtigt Joshua John afsted i det frie rum bag forsvaret med en dyb stikning, og så kunne ingen følge den flyvende hollænder, der sparkede knastørt i kassen med venstrebenet til 2-0. Lidt efter kom Morten Nordstrand på banen i stedet for netop Joshua John, og “Nord” havde kun været med i et par minutter, da han nettede til 3-0 fra nært hold på en bold fra Mario Ticinovic, som “AC” drejede videre i feltet. Herefter var det FCN, der styrede det hele og udnyttede den plads, der pludselig blev på hele banen. Der var chancer til flere mål, og Morten Nordstrand havde en skud, der givetvis var røget i kassen, hvis ikke en Hobro-forsvarer havde blokeret med hånden, men den ellers glimrende dommer Jakob Kehlet så det ikke som et straffespark. I stdet fik Hobro reduceret til 1-3 i det 72. minut på hovedstød ved Tobias Perch-Nielsen efter et hjørnespark, og det gav hjemmeholdet fornyet gejst. Og i kampens døende minutter var der da også optræk til endnu en Hobro-scoring, men her reddede overliggeren for FCN. Og det hele endte med 3-1, da også indskiftede Lasse Petry i tillægstiden brændte en gigachance, helt fritspillet af Nordstrand på kanten af feltet. Alt i alt en solid pokalpræstation af FCN på en meget svær udebane, og en plads mellem de fire sidste i DBU Pokalen giver mindst to spændende pokalkampe at se frem til i foråret, da der spilles både ude og hjemme i semifinalerne. Se hele FC Nordsjællands pokalhistorik HER

DBU Pokalen, kvartfinale, 18. november

Hobro (1.div.)-FCN 1-3 (0-1)
Mål:
43. minut: 0-1 Mario Ticinovic, assist Anders “AC” Christiansen
56. minut: 0-2 Joshua John, assist Kim Aabech
67. minut: 0-3 Morten Nordstrand, assist Anders “AC” Christiansen
72. minut: 1-3 Tobias Perch-Nielsen
Tilskuere: 1.700 tilskuere
Dommer: Jakob Kehlet
Advarsler: Mads Justesen, Hobro, samt Nicolai Stokholm og Michael Jakobsen, FCN
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jokobsen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 79. minut 6 Lasse Petry)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga  (ind i 75. minut 36 Kristian Lindberg)
9 Kim Aabech
10 Martin Vingaard
12 Joshua John (ind i 64. minut 11 Morten Nordstrand)
15 Jens Stryger Larsen  
23 Mario Ticinovic 
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
32 Jannich Storch
21 Ivan Runje
25 Bassel Jradi
34 Emiliano Marcondes