Vingaard: Der er kommet fart i fødderne

Kategorier

Vingaard: Der er kommet fart i fødderne

Martin Vingaard begynder så småt at finde sig til rette i FC Nordsjælland, og han finder det befriende at skulle lære nye og spændende ting efter sin tid i FC København.

Det var ikke kun et klubskifte, da Martin Vingaard skiftede fra FC København til FC Nordsjælland. Midtbanespillere har også skulle lære et nyt spillesystem at kende, og det har taget længere tid end først forventet. – Spillesystemet er jo dejlig teknisk fodbold, men det kræver en del tilvænning. Specielt fordi jeg kommer fra fire et halvt år med lidt mere zonefodbold, som sad på rygraden, hvorimod vi er meget mere fleksible i den måde, vi spiller på her i FCN, fortæller Martin Vingaard. 28-årige Vingaard havde et forår, hvor det ikke blev til mange Superliga-minutter, og han har derfor skulle bruge tid på at ramme den rette form. – Den sidste halvanden måneds tid har været god for mig. Vi har fået definerede min centrale rolle lidt mere, og det har været godt for mig at lære nye ting. Jeg kan mærke at jeg begynder at få lidt mere overskud og fart i fødderne, siger Vingaard. Den nye inspiration og mere centrale rolle var også en af grundene til at Vingaard skiftede klub. – Det er jo sindssygt motiverende at komme til træning hver dag, det er lysten og motivationen, der skal drive værket. Én af grundene til at jeg skiftede var også for at blive motiveret og for at lære en ny måde at spille fodbold på, og det er sindssyg befriende at lære nyt og få nogle andre mekanismer ind på rygraden, fortæller FCNs nummer ti. Martin Vingaard, som senest scorede et flot frisparksmål, se det HER, i træningssejren over det svenske førerhold Malmø FF, og resten af truppen spiller fredag aften Superligabold i Århus mod AGF.
Vingaard her i aktion mod Viborg FF – foto: Boesenfoto.dk