Nu rykker FC Nordsjælland

Kategorier


Oliver Thychosens afgørende træffer til 2-1 fem minutter før tid. Han sparker flot bolden ind ved bagerste stolpe. (Foto: Boesenfoto.dk)

Nu rykker FC Nordsjælland

Fantastisk vilje og flot fremadrettet fodbold banede vejen for FC Nordsjællands 2-1 sejr over FCM, der tabte for første gang i sæsonen

Det suveræne tophold fra Midtjylland måtte bøje sig for første gang i sæsonen, da FC Nordsjælland foran 6.000 tilskuere i Farum Park fandt meget af de seneste sæsoners storspil frem igen. FCN viste både en fantastisk vilje og holdmoral krydret med glimrende detaljer i det fremadrettede spil, og det gjorde 2-1 sejren fuldt fortjent. Efter en ellers glimrende indsats i 1. halvleg og et hav af nærgående målchancer, fik FCN en kold dukkert, da klubbens “onde ånd” Sylvester Igboun pludselig ud af ingenting bragte FCM foran 1-0 i det 25. minut på noget nær FC Midtjyllands første forsøg i hele kampen. Heldigvis viste FCN moral til at svare inden pausen, da Lasse Petry udlignede på Patrick Mtiligas pragtfulde oplæg. 1-1 ved pausen i en kamp, som FCN styrede stort i hele 1. halvleg, og 2. halvleg blev lige akkurat så spændende som forventet. FCM forsøgte sig med et modpres, men det pillede tigrene hurtigt pynten af og fortsatte det fremadrettede fodbold i jagten på alle tre point. Det blev belønnet kun fem minutter før slutfløjtet, da Patrick Mtiliga endnu engang tog et ryk helt til baglinjen og serverede for indskiftede Oliver Thychosen, der koldt tog bolden til sig og hamrede den fladt i kassen til 2-1. FCM forsøgte en sidste desperat offensiv for at undgå sæsonens første nederlag, men FCN-keeper Martin Hansen afviste flot de nærgående midtjyske forsøg. Martin Hansen udstrålede igen sikkerhed og selvtillid og var med et par pragtredninger i 2. halvleg med til at pille pynten af topholdet. Det var en kæmpe forløsning for FCN, da der blev fløjtet af. Både spillere og publikum jublede. For fire runder siden var FC Nordsjælland bundhold i Superligaen, men siden er det blevet til 10 point, og nu rykker FC Nordsjælland. I første omgang bare lidt op over nedrykningsstregen, men kursen kan ingen tage fejl af. Der var rigtig mange momenter af det spil, der i de seneste to sæsoner har været varemærket for FCN. Med 2-1 sejren over FCM holder tigrene fast i, at Farum Park er en fæstning, hvor modstanderne meget sjældent slipper fra med sejr. FCN holdt også fast i, at der altid er målgaranti fra tigrene foran eget publikum. Det er 20. hjemmekamp i træk, FCN scorer. Altså mere end end hel sæson med mål af tigrene hver eneste gang. Det er imponerende. Allerede på onsdag kl. 18.15 er der fodbold igen i Farum Park, og gæsterne er de samme. De midtjyske ulve kommer nemlig igen til pokalkamp for femte sæson i træk. Det er en ottendedelsfinale i DBU Pokalen, og det skal nok blive et drama igen. Køb din billet til den kamp ved at klikke HER. 

Superligaen, 13. runde, 26. oktober

FCN-FCM 2-1 (1-1)
Mål:
25. minut: 0-1 Sylvester Igboun
38. minut: 1-1 Lasse Petry, assist Patrick Mtiliga
86. minut: 2-1 Oliver Thychosen, assist Patrick Mtiliga
Tilskuere: 5.911 tilskuere
Dommer: Jakob Kehlet
Advarsler: Kristian Bak Nielsen og Patrick Banggaard, FCM.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jokobsen
5 Anders “AC” Christiansen (ind i 83. minut 9 Kim Aabech)
6 Lasse Petry
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
10 Martin Vingaard
12 Joshua John (ind i 89. minut 29 Andreas Maxsø)
15 Jens Stryger Larsen 
23 Mario Ticinovic  (ind i 76. minut 37 Oliver Thychosen)
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
28 David Jensen
25 Bassel Jradi
30 Nicolai Johannesen
36 Kristian Lindberg