Mario: Mange tilskuere kan give os et boost

Kategorier


Mario Ticinovic scorede et godt mål mod FC Vestsjælland. (Foto: Boesenfoto.dk)

Mario: Mange tilskuere kan give os et boost

Mario Ticinovic spillede sin kamp nr. 50 med tigeren på brystet i Århus mod AGF og bliver hyldet i Farum Park på lørdag kl. 17 til FCN-FCM

Mario Ticinovic kom til FC Nordsjælland sammen med sin kroatiske landsmand Ivan Runje for snart to år siden, og i udekampen mod AGF spillede ”Super Mario” sin kamp nr. 50 med tigeren på brystet. 22-årige Mario Ticinovic har i denne sæson markeret sig meget stærkt på holdet og været med i 16 af de 17 kampe, FCN har spillet i denne sæson fordelt på Superliga, DBU Pokalen og Champions League kvalifikation. Han kan spille mange pladser, blandt andet begge backpositioner, men det er især som kantangriber, han har været meget iøjnefaldende på det seneste. Mario Ticinovic scorede et flot mål mod FC Vestsjælland, og han havde også en hel stribe nærgående forsøg mod AGF. På lørdag kl. 17 kan publikum i Farum Park være med til at hylde ham for de 50 kampe lige før kickoff til FCN-FCM. En kamp som Mario Ticinovic også glæder sig til: – Det er dejligt, at vi er kommet i gang og nu har fået to sejre og en uafgjort i de seneste tre kampe. Det har givet hele holdet ekstra selvtillid. Vi fik en skidt start på sæsonen, men nu er vi ved at være tilbage på sporet, og måske kan vi blive det første hold til at slå FC Midtjylland i denne sæson. – Vi spillede fint i udekampen mod FCM men var lidt uheldige med at tabe 1-2. Nu er vi hjemme i Farum Park, hvor vi føler os meget trygge og kan spille hurtigt langs græsset. Vi har en god opbakning på hjemmebane, og mange tilskuere kan give os et boost, så jeg tror på, at vi har en god chance for at vinde over FCM, siger Mario Ticinovic. KØB DIN BILLET TIL KAMPEN MOD FCM HER. Han ser med tilfredshed tilbage på sine knap to år i FC Nordsjælland: – Da jeg kom til klubben, vidste jeg faktisk intet om den. Je havde bare fået at vide, at FCN var en god klub med et ungt hold, der gerne ville spille teknisk fodbold. Og jeg er bestemt ikke blevet skuffet. Jeg har lært en masse og synes, jeg har udviklet mit spil meget, mens jeg har været her. – Jeg spillede en del kampe i det første halve sæson, efter at jeg var kommet, men desværre blev det ikke til så meget spilletid sidste efterår, Jeg ville ellers gerne have spillet noget mere med i Champions League, men jeg kæmpede bare endnu hårdere på træningsbanen, og nu spiller jeg næsten hele tiden. Det er fantastisk. – Jeg kan spille flere pladser både i højre og venstre side, og det gør, at jeg bliver flyttet lidt rundt. Det er også helt fint for mig, og jeg spiller bare der, hvor træneren mener, holdet har mest brug for mig. Skulle jeg selv vælge, ville jeg nok helst spille i venstre side, siger Mario Ticinovic, der brændte en meget stor chance mod AGF, da han rykkede sig fri fra højrekanten. – Ja, den glemmer jeg ikke sådan lige med det samme. Det var uheldigt, at jeg ramte stolpen fra den afstand. Jeg skulle bare have lagt bolden ind og ikke sparket efter det lange hjørne, som Mark (Strudal, angrebstræner) altid siger. Heldigvis kostede det ikke point, og forhåbentlig får jeg så scoret mod FCM i stedet, siger Mario Ticinovic. Han er en meget energisk spiller, men i mange af sine første kampe for FCN løb han tør for “brændstof” efter en time: – Det er blevet meget bedre nu. Jeg føler, jeg kan løbe for fuld kraft i alle 90, og sidst blev jeg målt til at have løbet 13,5 km. Jeg føler mig godt tilpas på holdet og i klubben. Nu har jeg også fået lært noget engelsk. I starten forstod jeg intet af, hvad der blev snakket om, og måtte have Ivan til at fortælle mig det hele. Jeg er en lidt genert fyr, så det var svært at sige noget, når jeg ikke var bedre til engelsk. Nu tør jeg godt snakke med, siger Mario Ticinovic. Han har spillet på alle kroatiske ungdomslandshold og håber også at komme tilbage på Kroatiens U/21 landshold igen, hvis han fortsætter med at spille godt: – Det er et mål for mig, og på sigt vil jeg selvfølgelig også gerne på A-landsholdet. Jeg prøver at gøre det bedst muligt for FCN, og så må det andet komme. Nu føler jeg mig rigtigt hjemme her i FC Nordsjælland, og den tryghed hjælper min udvikling, siger Mario Ticinovic, der med sine skarpe driblinger og energi også er særdeles populær hos FCN-fansene. Det får han sikkert også at mærke, når han bliver hyldet i Farum Park for sine 50 kampe lige før kampstart på lørdag.