FCN viste tårnhøj moral og var tæt på sejren

Kategorier


Joshua John tester her Brøndby-keeperen med et hårdt fladt skud. (Foto: Boesenfoto.dk)

FCN viste tårnhøj moral og var tæt på sejren

Efter stillingskrig i 1. halvleg og Brøndby-føring ved pausen kom FC Nordsjælland stærkt igen og fik udlignet til 1-1 ved Patrick Mtiliga.

FC Nordsjælland var tættest på sejren i det intense drama i Farum Park, hvor knap 10.000 tilskuere fik spænding til sidste øjeblik. Efter Brøndby-føring på 1-0 efter 1. halvleg, hvor FCN fik underkendt en scoring for offside, der ikke var der, kom tigrene stærkt tilbage og viste høj moral. FC Nordsjælland havde efter forløbet af 2. halvleg fortjent mere end det ene point, det blev til på Patrick Mtiligas udligning til 1-1 efter godt en times spil. Brøndby havde kun lange indkast at byde ind med i kampens sidste fase, mens FCN styrede spillet ved jorden og skabte muligheder for den afgørende træffer. Med uafgjort 1-1 må FCN desværre gå til landskamppause som sidst i Superligaen, men holdet har i de seneste kampe fået bevist, at det går den rigtige vej, og der må vente mange point i efterårets resterende kampe. FCN kan også glæde sig over, at Farum Park blev fastholdt som en stærk fæstning, hvor holdet meget sjældent taber og nu har scoret i 19 Superligakampe i træk. 1. halvleg blev noget af en stillingskrig, hvor det var meget småt med målchancer. Gæsterne fra Brøndby startede bedst og lagde et voldsomt offensivt pres, der gjorde det svært for FCN at spille sig frem langs jorden, men efter et lille kvarters spil fandt tigrene den nødvendige plads og fik bolden til at rulle i fine kombinationer. Efterhånden overtog FCN spilstyringen, og på et frispark i det 37. minut lignede det en føring til hjemmeholdet, da Michael Jakobsen kastede sig frem til indlægget fra Anders “AC” Christiansen og headede bolden i nettet. Linjevogteren så imidlerid en offside og vinkede, og så nyttede det ikke, at TV.billederne viste, at det var en fejldom. FC Nordsjællands underkendte scoring blev ekstra smertefuld, da Brøndby i stedet scorede til 1-0 i det 40. minut på den eneste målchance, gæsterne skabte i hele 1. halvleg. Martin Ørnskov fik plads til at lave et indlæg fra højre side, og så pandede Simon Makienok bolden i kassen fra nært hold. En skadet Jens Stryger Larsen måtte udgå i pausen og blev erstattet af Uffe Bech, der fik pladsen i front, mens Mario Ticinovic rykkede ned som højre back. Brøndby startede ligesom i 1. halvleg bedst i de første minutter efter pausen, og Simon Makienok fik en stor mulighed for endnu en træffer kun tre minutter efter pausen. Men FCN fik lige blokeret i sidste øjeblik, og så åd tigrene sig ellers ind i kampen. FCN overtog alt spillet. Det hjalp også lidt, da dommeren endelig stoppede Antipas i sin kaskade af frispark. Antipas lavede ni frispark, heraf en del grove, før han endelig fik gult kort på det 10. og lidt efter blev skiftet ud. Da også Makienok forlod banen satte FC Nordsjælland sig helt på kampen, og udligningen i det 65. minut var fuldt fortjent. Patrick Mtiliiga, der gennem hele kampen spillede fremragende, tog et løb hele vejen igennem fra venstre back til højre kant, hvor han fik en stikning fra Anders “AC” Christiansen på det helt rigtige tidspunkt. Mtiliga slap helt alene igennem og iskoldt placerede han bolden i netmaskerne bag Hradecky i Brøndby-målet. Fra det øjeblik satte FCN ekstra tryk på kedlerne i det fremadrettede spil, og Joshua John udfrodrede glimrende på venstrekanten, mens Uffe Bech med sin hurtighed truede fra højre side. det blev dog indskiftede KIm Aabech, der fik den gyldne chance for at afgøre kampen, da et hårdt pres på forsvaret gav ham bolden lige midt for mål. Aabech kunne tage den ned med brystet inde i feltet, men desværre sad skuddet lige i favnen på målmanden. Brøndby havde mod slutningen ikke andet at byde på end lange indkast, og FCN sluttede mest overbevisende af. Men det blev altså ved pointdeling, og FCN må bare tage de mange positive ting med sig videre til det går løs igen om 14 dage med udekamp mod AGF.

Superligaen, 11. runde, 6. oktober

FCN-Brøndby 1-1 (0-1)
Mål:
40. minut: 0-1 Simon Makienok
65. minut: 1-1 Patrick Mtiliga, assist Anders “AC” Christiansen
Tilskuere: 9.726 tilskuere
Dommer: Kenn Hansen
Advarsler: Nicolai Stokholm, Joshua John og Michael Jakobsen samt Quincy Antipas og Ferhan Hasani, Brøndby.
Nordsjællands startopstilling og indskiftninger:
35 Martin Hansen
2 Michael Jakobsen
5 Anders “AC” Christiansen
6 Lasse Petry (ind i 84. minut 10 Martin Vingaard)
7 Nicolai Stokholm
8 Patrick Mtiliga
12 Joshua John
15 Jens Stryger Larsen (ind i 46. minut 18 Uffe Bech)
17 Søren Christensen (ind i 62. minut 9 Kim Aabech)
23 Mario Ticinovic
27 Pascal Gregor
På bænken uden at komme ind:
32 Jannich Storch
21 Ivan Runje
25 Bassel Jradi
36 Kristian Lindberg